|
Jak se zbavit včel?, 21.8.2010 Na takové platí jen síla. Domluva fungovat nebude. Tohle bych vyřešil tak, že bych mu pohrozil, že na svoji zahradu aplikuji jed a včely mu to otráví. Případně něco podobného. Pokud bude pyskovat, že to oznámí na policii, tak klidně. Řekněte mu, že... celý příspěvek > |
 |
Kočky v zahradě, 24.6.2010 Já jsem ale také v životě neslyšel, že by kočky něco takového dělaly. Nám ve firmě nadělaly škodu kuny - chutnají jím kabeláž a izolační prvky. Rozkoušou je a zničí jak to jen jde. Možná to mohlo vypadat, že tam byla kočka, protože kuny podrápou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kočky v zahradě, 24.6.2010 Moc jsme se nepochopili. Jasně že neměla lidskou formu, kterou způsobuje Treponema pallidum, ale zvířecí, známou jako králičí, kterou způsobuje Treponema cuniculi. Neléčený průběh je podobný jako ten u lidí. Opravdu nemám náladu a čas na to, abych si... celý příspěvek > |
 |
Kočky v zahradě, 24.6.2010 Já toulavé kočky přímo nesnáším. Courají se kolem domu, po zahradě, ve stodole, no prostě všude. Není to pes. Ten je velký a když někomu uteče a nebo je to nějaký uliční pes, tak do zahrádky nechodí. Kočky přenášejí neuvěřitelné množsvtí parazitů a... celý příspěvek > |
 |
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 23.6.2010 Řešil jsem podobný problém. Také jsem se dostal k sadu v takovém stavu. Skáceli jsem komplet všechno. Sad byl na naše schopnosti hodně rozlehlý, tak jsem osadili jen polovinu. Zbytek jsem zatravnili luční směsí. Sklizeň moc neřešíme. Ovoce se u nás... celý příspěvek > |
 |
Klíšťata zvířecí a lidské, 21.6.2010 Ale o to nejde, jestli pozdě bycha honiti. Jestli je naočkovaný, tak bych neřešil akutně vytahování a počkal až se trochu napijou a budou se líp vytahovat. Pokud není, tak bych je vytahoval hned, aby se snížilo riziko nákazy. Viděl jsem psa po... celý příspěvek > |
 |
Klíšťata zvířecí a lidské, 21.6.2010 No a naočkovaného ho máte? |
 |
Klíšťata zvířecí a lidské, 21.6.2010 Takové množství, to snad ani nejde. Opravdu je to živé? Není tam něco nalepené? Každopádně pokud by šlo o takové množství tak jedu k veterináři. Kdoví co to je a já mám problém našemu hafanovi vytáhnout pomalu jedno klíště. Máte ho naočkovaného proti... celý příspěvek > |
 |
2-takt vs. 4-takt, 20.6.2010 Jak už zde mnozí psali, srovnávat 2 - takt se 4 - taktem sice jde, ale ne v traktoru a křovinořezu. 2 - tak se používá ve strojích, kde hrozí naklonění. Tedy právěv křoviňáku, s kterým se často pracuje ve svahu. Díky stavbě takového motoru, dokáže... celý příspěvek > |
 |
Feramol proti slimákům, 15.6.2010 Aj, je tam překlep :-) Jasně, nějak mi to bliklo hlavou, protože jsem dnes byl stříkat trávník síranem. |
 |
|
 |
Feramol proti slimákům, 15.6.2010 Účinnou látkou je síran železitý v koncetraci 10 g/1kg. Pro potkana a tedy plus minus i pro nějakou tu myš je LD50 síranu železitého 5000 mg/kg. Takže myška to asi přežije a navíc sežrala to, co bylo pro slimáky. |
 |
Klíšťata zvířecí a lidské, 14.6.2010 O účinnosti této metody pochybuju. Více by se o tom mluvilo v odbrorných kruzích. Zajímavější je likvidace chemická a to dokonce selektivní. Už jsem psal, že v řetězci vývoje klíštěte musí být nějaká hlodavec. V USA se prodávají nástrahy, které... celý příspěvek > |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 14.6.2010 Síran měďnaty je v tak nízké koncetraci, že nemůže ublížit ani dlouhodobě. LD50 je asi 300mg/kg živé hmoty. Tedy pro 80 kg chlapa je to 24 g podaných p.o. S tím, že koncetrace v bazénu je asi max 500 mg na kubík, je sledování akutní či chronické... celý příspěvek > |
 |
Hnojení - koňským hnojem, 12.6.2010 Možná jsem trochu špatně popsal jeho vlastnosti - lepší by bylo napsat, že pomalu uvolňuje živiny. |
 |
Hnojení - koňským hnojem, 12.6.2010 Koňský trus se nezkvašuje. Je to škoda. Nezapomínejte, že slepičince se zkvašují kvůli složení. Ptáci totiž nevylučují přebytečný dusík močí v močovině jako savci, ale dohromady s trusem v podobě kyselina močové. Slepičince jsou pak velmi bohaté na... celý příspěvek > |
 |