|
Syn mi posekal maliníky sekačkou, 28.9.2009 Maliny nepochybně vyrazí, ale jestli nepěstujete remontatntní odrůdy, budete patrně příští rok bez plodů. |
|
Duo hrušeň, 25.9.2009 Mám zkušenost s pěstováním až 4 odrůd na jedné hrušni. Celý strom hrušek s krátkou skladovatelností bych nesnědl, tak prodloužím dobu konzumace. Doporučuji. |
|
|
|
Pokazil jsem kvas?, 25.9.2009 Já osobně, stejně, jako Tonda Ch. s kvasem nehýbám. Někteří odborníci ale - i v literatuře - doporučují s kvasem pravidelně míchat. To by mohlo předejít plesnivění povrchu ovoce, ale já bych měl strach, že tím kvas zbytečně okysličím. Logiku by... celý příspěvek > |
|
Závlaha ze sudu, 25.9.2009 Taky kvůli stále plné hadici je dobré mít na jejím konci kohout. Je-li sud s umístěn výš než terén, má voda jistou potenciální energii, tedy nejde o žádné perpetuum mobile. |
|
Dá se ještě roubovat?, 25.9.2009 Pro Forkertovo očkování míza potřebná není. Pokud nezačne předčasně mrznout, mohla by očka ještě přirůst. Ale sám jsem v tuto dobu nikdy neočkoval, takže nevím. |
|
Uzený kapr, 25.9.2009 Nevím, jestli mám správný postup. Porce kapra pokapu citlonem, osolím, někdy počesnekuju. Po pár hodinách zaleju slaným lákem jako na maso. Udím po 12 - 24 hodinách. Doba uzení teplým kouřem je poměrně krátká - asi jako klobásy. Stejně... celý příspěvek > |
|
Co to je?, 25.9.2009 Pane Skálo, roháči se v září nevyskytují v žádném množství. A už vůbec nelozí v hejnech po ořešácích. Paní Popelková bude nejspíš mladík, který se baví diskusí ostatních. Na jiném místě mu létají mandelinky bramborové do baráku. Stejný nesmysl. |
|
Pokazil jsem kvas?, 24.9.2009 Nejlépe po celou dobu kvašení. Já to nechávám asi 6 týdnů, pak změřím cukernatost a jedu pálit. |
|
Nemoc jabloní, 24.9.2009 Nemyslím si, že listy na prvním obrázku vykazují známky strupovitosti. U Topazu by to navíc bylo dost nepravděpodobné. |
|
Co s bažinou?, 23.9.2009 Já bych se postupu navrhovaného zadavatelem a vzlínání vody nebál. Močál je patrně v místech, kde povrch země koresponduje s hladinou spodní vody. Zvýšením terénu o 20cm štěrku a půl metru hlíny dostanete spodní vodu cca 70 cm pod povrch a to je... celý příspěvek > |
|
|
|
Dub červeny, 23.9.2009 Ona ta situace je složitější, než uvádíte nebo než tvrdí ekologičtí bojovníci. Srovnání s bramborami a kukuřicí, jak píše p. Stanislaw není úplně od věci. Kulturní rostliny nelze z přírody vytrhávat, patří tam stejně jako divoce rostoucí rostlinné... celý příspěvek > |
|
Mohu vodu z bazenu přečerpat do studny, 23.9.2009 Máte-li v studni málo vody, budete jí tam mít málo záhy po naplnění bazénovou vodou. Navíc s rizikem kontaminace spodních vod.
Já v současnosti přečerpávám zelenou vodu z bazénu do sudů na dešťovou vodu a zalévám s ní. Už... celý příspěvek > |
|
Pokazil jsem kvas?, 22.9.2009 Ono mají pravdu všichni. Pořádně sladké švestky mohou mít až 25% cukru. V reklamách na Toptaste jsme se dočetli, že mají až 32%, ale tomu nevěřím. V takto sladkém kvasu může být problém, aby prokvasil veškerý cukr. Tam bude přislazování k... celý příspěvek > |
|
Dub červeny, 22.9.2009 S jasanem máte pravdu. To jsem nejspíš spletl.
Nicméně, zde je psáno, že dub červený snese kyselé půdy a exhaláty víc než ostatn í duby a je proto vhodný pro tyto zamořené oblasti. Možná bychom se na tyto nepůvodní dřeviny mohli dívat shovívavěji |
|
Dub červeny, 22.9.2009 Ale zadavatel tématu nepíše, že by hodlal založit lv Čechách lesy červeného dubu. Pokud vím, v zahradách i parcích rostou převážně stromy, které nejsou původní. Jeden strom snad ekologickou rovnováhu nezbourá. Co vím, třeba jasan... celý příspěvek > |
|