Benjamin - opadávají mi lístky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 90.13 (?), 2.4.2010 16:51, zobrazeno: 11915x
Prosím, poradíte mi - mám v obýváku Benjamina - s těmi světle žíhovanými lístky. Je cca 1m vysoký. Zalévám cca 1xtýdně, moc nehnojím, ale zkoušela jsem i přihnojovat a nepomohlo, pořád mu opadávají lístky. Už ho mám cca 8 let. Dřív se stávalo, že opadával trochu přes zimu a na jaře se vzchopil, ale teď už opadává v jednom kuse asi 1,5roku, už je chudák celý opelichaný. Poradíte? Děkuju.
|
|
 |
|
 |
 |
|
adri - Stříbrný Zahrádkář (263) - 240.131 (?), 2.4.2010 17:11
ja mam skusenost, ze mi opadal fikus, ked mal malo svetla. Mam ho asi 1,5m od okna. v listopad mu zacali padat listy a som sa docitala, ze je to nedostatkom svetla (skoncilo leto a vlastne uz aj jesen, t.j. menej svetla) a ako som ho potom prestahovala na vychodne okno, este asi tyzden padal kde tu listok, ale potom uplne prestal opadavat. Starostlivost bola aj na tom okne rovnaka (zalievka, vetranie a tak) tj som presvedcena, ze je to svetlom.
kde ho mate umiestneny? cely cas na jednom mieste, ci ste ho pred tym cca 1,5rokom prestahovala? adri
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.122 (?), 2.4.2010 18:57
Nemáte ho někde v průvanu, na to je Benjamin dost citlivý. L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.13 (?), 5.4.2010 11:00
Světelem to není, stojí na stolku hned u okna. Tak jedině snad ten průvan - samozřejmě, že okno otvírám, ale jen na větračku, ne dokořán, protože mám na parapetu květiny. Ale na tomhle místě stojí pořád, i "před opadáváním". Jenže popravdě nemám ho ani kam jinam přestěhovat, aby byl u světla a nevětralo se na něj... to snad ani moc nejde...?
|
|
 |
|
 |
 |
|
adri - Stříbrný Zahrádkář (263) - 240.131 (?), 5.4.2010 11:51
ok, vylucovacou metodou ma dalej napada poda - je presadeny? nema moc mokro? skusnostou som prisla na to, ze skor znesie sucho ako premokrenie, pri premoceni zahniju korene a voda sa nedostane do listov a tie opadaju a my v tom, ze opadavaju, lebo nema vodu, este vyse polejeme, korene este viac uhniju a sme v keli...
takze nam napiste, ze kedy ste ho presadila a ako zalievate. fotecka by sa hodila tiez. ten prievan sa mi zda nepravdepodobny, ak stoji roky na tom istom mieste a vy ste v poslednej dobe nezmenili svoje vetracie navyky. adri
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.13 (?), 5.4.2010 19:50
Přesazovaný není dlouho, minulý rok zjara jen odebraná horní část zeminy a přisypaná nová. zalévám 1x týdně tak, dávám tolik vody, aby neprotekla až do misky.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|