Benjamin - opadávají mi lístky

host - 21.122 (?)
2.4.2010 18:57

Nemáte ho někde v průvanu, na to je Benjamin dost citlivý. L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 90.13 (?), 2.4.2010 16:51, zobrazeno: 11907x

Prosím, poradíte mi - mám v obýváku Benjamina - s těmi světle žíhovanými lístky. Je cca 1m vysoký. Zalévám cca 1xtýdně, moc nehnojím, ale zkoušela jsem i přihnojovat a nepomohlo, pořád mu opadávají lístky. Už ho mám cca 8 let. Dřív se stávalo, že opadával trochu přes zimu a na jaře se vzchopil, ale teď už opadává v jednom kuse asi 1,5roku, už je chudák celý opelichaný. Poradíte? Děkuju.

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 240.131 (?), 2.4.2010 17:11

ja mam skusenost, ze mi opadal fikus, ked mal malo svetla. Mam ho asi 1,5m od okna. v listopad mu zacali padat listy a som sa docitala, ze je to nedostatkom svetla (skoncilo leto a vlastne uz aj jesen, t.j. menej svetla) a ako som ho potom prestahovala na vychodne okno, este asi tyzden padal kde tu listok, ale potom uplne prestal opadavat. Starostlivost bola aj na tom okne rovnaka (zalievka, vetranie a tak) tj som presvedcena, ze je to svetlom. 

kde ho mate umiestneny? cely cas na jednom mieste, ci ste ho pred tym cca 1,5rokom prestahovala? adri

host - 21.122 (?), 2.4.2010 18:57

Nemáte ho někde v průvanu, na to je Benjamin dost citlivý. L.

host - 90.13 (?), 5.4.2010 11:00

Světelem to není, stojí na stolku hned u okna. Tak jedině snad ten průvan - samozřejmě, že okno otvírám, ale jen na větračku, ne dokořán, protože mám na parapetu květiny. Ale na tomhle místě stojí pořád, i "před opadáváním". Jenže popravdě nemám ho ani kam jinam přestěhovat, aby byl u světla a nevětralo se na něj... to snad ani moc nejde...?

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 240.131 (?), 5.4.2010 11:51

ok, vylucovacou metodou ma dalej napada poda - je presadeny? nema moc mokro? skusnostou som prisla na to, ze skor znesie sucho ako premokrenie, pri premoceni zahniju korene a voda sa nedostane do listov a tie opadaju a my v tom, ze opadavaju, lebo nema vodu, este vyse polejeme, korene este viac uhniju a sme v keli...

takze nam napiste, ze kedy ste ho presadila a ako zalievate. fotecka by sa hodila tiez. ten prievan sa mi zda nepravdepodobny, ak stoji roky na tom istom mieste a vy ste v poslednej dobe nezmenili svoje vetracie navyky. adri

host - 90.13 (?), 5.4.2010 19:50

Přesazovaný není dlouho, minulý rok zjara jen odebraná horní část zeminy a přisypaná nová. zalévám 1x týdně tak, dávám tolik vody, aby neprotekla až do misky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz