Opuncie



host - 249.32 (?) 
25.4.2013 13:14, zobrazeno: 11552x

Dobrý den,

v příloze posílám obrázek kaktusu, našla jsem, že by to měla být opuncie. Můžete mi někdo prosím říct, která opuncie to přesně je?A ještě se chci zeptat, proč mi opuncie hnědne?Dělám něco špatně?


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 249.32 (?), 25.4.2013 13:16

Další obrázek


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.186 (?), 25.4.2013 23:01

To hnědé může být buď od zálivky tvrdou vodou, nebo také časem jakoby dřevnatí starší části rostliny. Ale opuncie potřebuje PLNÉ slunce, žádnou záclonu, jinak se vám bude vytahovat do dlouhých tvarů. Její jednotlivé články by měly mít tvar jako vejce postavené na špičku.    Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 216.189 (?), 11.8.2013 21:44

Dobrý večer, přivezla jsem si z Chorvatska odnože opuncie, které jsem odřezala od mateřské části a nechávám je zaschnout. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho to musím nechat zaschnout a zda to můžu zasadit do substrátu na kaktusy a sukulenty. Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Kateřina Mazalová.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 248.52 (?), 11.8.2013 23:26

Ohledně zaschnutí máte dvě možnosti. Buď nechat po odříznutí tak dva-tři dny a zasadit, nebo dále čekat, až se na řezu objeví "čekací" kořínky - obvykle při krajích uvidíte takové malinké bělavé hrbolky. Jinak je to kaktus, takže uvedený substrát by měl jít použít.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 216.189 (?), 12.8.2013 15:00

Já už to nechávám 10dní..mrknu na ty hrbolky..nechávám to na tácku schnout v chladě..nebo to chce nějaké speciální podmínky? Nebo to takhle stačí? A paráda, tak ten substrát aspoň využiji.:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 148.6 (?), 6.9.2018 15:10

Letos dozrálo velké množství plodů opuncie. Máte někdo zkušenosti se zpracováním? Dá se z toho vyrobit něco chutného?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 66.105 (?), 8.9.2018 8:32

Neznám nikoho, kdo by nedokázal všechny vyloupané plody opuncií sníst za syrova. Ale je z nich dobrý džem. Pokud těch plodů máte hodně a nemáte beztrnné opuncie, vyrobte si raději kovový česáček. Není to angrešt.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika