Rychlá pomoc mých paprik?

host - 6.50 (?)
14.8.2009 3:21
Snazil jsem se nechemicky, bohuzel neuspesne:(jaky tedy pripravek doporucujete?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 174.179 (?), 13.8.2009 20:07, zobrazeno: 8156x

Zdravím. Pomůžete mi, co s mými paprikami? Jsou to svilušky? Listy žloutnou a žloutnou, nic nechemického nepomáhá a už papriky ani nenasadují na květ :(Poraďte, co to je a co na to. Díky moc.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 187.14 (?), 13.8.2009 20:39

Tipla bych to opravdu na svilušky, u mě ve skleníku to vypadá podobně. Stříkla jsem to Omite a přihnojila Kristalonem trávník.Před tím jsem otrhala vybarvené papriky, protože ochraná lhůta je po postřiku 14.dní. Svilušky přelezli z okurek svačinek, které mám vedle. U okurek je OL jen 5 dní, z okurek jsem ostřihala nejvíc postižené listy. Podívejte se na postižené listy paprik zespodu, určitě tam ty potvory budou, jsou malinkaté a vypadá to jako trochu zaprášené, při větší invazi se tvoří pavučinky. Nechemicky pomáhá BIOOL, ale jen při menší invazi a musí se důkladně listy smáčet(zespoda). Hodně úspěchů Janina

host - 25.14 (?), 13.8.2009 21:56

Je vidět, že dobře míněné rady nezabíraj.Musel by totiž poslechnout a udělat co se mu radí.

host - 6.50 (?), 14.8.2009 3:21
Snazil jsem se nechemicky, bohuzel neuspesne:(jaky tedy pripravek doporucujete?

host - 214.135 (?), 14.8.2009 15:08
Při pročítání Vašich předešlých dotazů jsem si všimla více věcí.V první řadě - papriky máte dle mého názoru v příliš malých květináčích.Pokud intenzivně nepřihnojujete, nemohou prosperovat.Myslím, že deficit živin je z fotografií zjevný.Proto rostliny neunesou násadu plodů a ani nemají chuť dále kvést.Také si myslím, že v tak malých nádobách nelze udržet optimální vodní režim, na který jsou papriky dost citlivé.Další věc jsou škůdci - také se mi zdá napadení sviluškami, ale i počátek mšic.Tady už je to na každém pěstiteli, co zvolí.Kdybych chtěla plodnost paprik zachovat, velké papriky bych otrhala a rostliny chemicky ošetřila.Je to na Vás.Ať se daří!! S pozdravem MH.

host - 174.179 (?), 14.8.2009 17:21

Květináče mám prý dost velké, jen tam mám paprik moc. Co Vy byste doporučila na svilušky?

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 14.8.2009 21:07
Nechci polemizovat o velikosti květináčů, ale vycházím-li z předpokladu, že se papriky sází do sponu přibližně 35x70cm, zvolila bych nádoby prostě větší.Nynější odrůdy jsou velmi výkonné a vyplatí se jim vyhovět.Jinak - na ty nimraté bestie bych použila buď OMITE 30W / ochranná lhůta 2 tý/ nebo asi lépe Talstar 10 EC, tam je OL jen 7 dní. Mě svilušky potrápily v lodžii, kde jsem zkoušela pěstovat rajčata.Všechno bylo úžasné do doby, kdy jsme na týden odjeli. Sice jsem svilušky po návratu silně zredukovala, ale úplně zbavit se jich asi nedokáži. V lodžii je pochopitelně velmi suchý vzduch a tak je po opakovaných postřicích už jen "máčím" vodou. Tolik mé obsažné sdělení. Přeji zdar. Zdravím.MH.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz