Rychlá pomoc mých paprik?

host - 25.14 (?)
13.8.2009 21:56

Je vidět, že dobře míněné rady nezabíraj.Musel by totiž poslechnout a udělat co se mu radí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 174.179 (?), 13.8.2009 20:07, zobrazeno: 8160x

Zdravím. Pomůžete mi, co s mými paprikami? Jsou to svilušky? Listy žloutnou a žloutnou, nic nechemického nepomáhá a už papriky ani nenasadují na květ :(Poraďte, co to je a co na to. Díky moc.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 187.14 (?), 13.8.2009 20:39

Tipla bych to opravdu na svilušky, u mě ve skleníku to vypadá podobně. Stříkla jsem to Omite a přihnojila Kristalonem trávník.Před tím jsem otrhala vybarvené papriky, protože ochraná lhůta je po postřiku 14.dní. Svilušky přelezli z okurek svačinek, které mám vedle. U okurek je OL jen 5 dní, z okurek jsem ostřihala nejvíc postižené listy. Podívejte se na postižené listy paprik zespodu, určitě tam ty potvory budou, jsou malinkaté a vypadá to jako trochu zaprášené, při větší invazi se tvoří pavučinky. Nechemicky pomáhá BIOOL, ale jen při menší invazi a musí se důkladně listy smáčet(zespoda). Hodně úspěchů Janina

host - 25.14 (?), 13.8.2009 21:56

Je vidět, že dobře míněné rady nezabíraj.Musel by totiž poslechnout a udělat co se mu radí.

host - 6.50 (?), 14.8.2009 3:21
Snazil jsem se nechemicky, bohuzel neuspesne:(jaky tedy pripravek doporucujete?

host - 214.135 (?), 14.8.2009 15:08
Při pročítání Vašich předešlých dotazů jsem si všimla více věcí.V první řadě - papriky máte dle mého názoru v příliš malých květináčích.Pokud intenzivně nepřihnojujete, nemohou prosperovat.Myslím, že deficit živin je z fotografií zjevný.Proto rostliny neunesou násadu plodů a ani nemají chuť dále kvést.Také si myslím, že v tak malých nádobách nelze udržet optimální vodní režim, na který jsou papriky dost citlivé.Další věc jsou škůdci - také se mi zdá napadení sviluškami, ale i počátek mšic.Tady už je to na každém pěstiteli, co zvolí.Kdybych chtěla plodnost paprik zachovat, velké papriky bych otrhala a rostliny chemicky ošetřila.Je to na Vás.Ať se daří!! S pozdravem MH.

host - 174.179 (?), 14.8.2009 17:21

Květináče mám prý dost velké, jen tam mám paprik moc. Co Vy byste doporučila na svilušky?

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 14.8.2009 21:07
Nechci polemizovat o velikosti květináčů, ale vycházím-li z předpokladu, že se papriky sází do sponu přibližně 35x70cm, zvolila bych nádoby prostě větší.Nynější odrůdy jsou velmi výkonné a vyplatí se jim vyhovět.Jinak - na ty nimraté bestie bych použila buď OMITE 30W / ochranná lhůta 2 tý/ nebo asi lépe Talstar 10 EC, tam je OL jen 7 dní. Mě svilušky potrápily v lodžii, kde jsem zkoušela pěstovat rajčata.Všechno bylo úžasné do doby, kdy jsme na týden odjeli. Sice jsem svilušky po návratu silně zredukovala, ale úplně zbavit se jich asi nedokáži. V lodžii je pochopitelně velmi suchý vzduch a tak je po opakovaných postřicích už jen "máčím" vodou. Tolik mé obsažné sdělení. Přeji zdar. Zdravím.MH.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz