Rezistentní odrůdy rajčat 2015
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 235.147 (?), 24.1.2015 0:23, zobrazeno: 12976x
Po zkušenostech s produkty firmy Kliepenkerl, (philovita) jsem se rozhodl že už bežná rajčata pěstovat nechci. Ve skleníku fakticky nevíte co je plíseň a lze je pěstovat v klimatu kde se daří okurkám a paprikám a bez chemie. Proti běžným rajčatům se to nedá srovnat.
Krom toho jsem se dozvěděl, že existují ne jen plísni odolné ale i plně rezistentní odrůdy rajčat, které se u nás bohužel málo prodávají. Pro letošek testuji celkem 4 plné rezistenty a jeden odolný druh. např : Chincha, Goldene Königen a větší odrůdu Highlander Rose. Všechno jsem koupil na KPR-eshop.eu. Rajčata mi už lezou , tak uvidíme co z nich vyroste. Jinak mají spousta zajímavých semen, problém je v tom, že máte sice levné poštovné, ale musíte zaplatit předem, vůbec nekomunikují, ale rajčata mi poslali 12 dní po zaplacení. Podle ohlasů na internetu mají dodací lhůty dlouhé, ale rajčata asi dodávají expresně Takže nakonec spokojenost, 30 semen vyjde tak na 40 až 50 korun podle odrůdy tak uvidíme co mi z toho vyroste...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3366) - 173.17 (?), 24.1.2015 4:12
To je pouze reklama a k tomu ještě klamavá..
Vladimír
PS.: Zapomněl jste se přihlásit 
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.147 (?), 25.1.2015 18:40
Dobrý den, prosím máte zkušenosti s tím obchodem? Máte negativní zkušenost?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.147 (?), 25.1.2015 20:43
Bydlím ve střední poloze, takže na venkovní pěstování rajčat můžu zapomenout. Běžná rajčata typu Start ve skleníku trpí plísněmi a i když je stříkáte, tak to jen oddálíte. Pokud to vezmu cenově, pak pokud nepotřebuji postřik tak se mi vyšší cena semen rozhodně vyplatí o zdraví nemluvě. Philovita je velmi dobré rajče, jenže ta rajčata mně osobně moc nechutnala a výnos je u třešňových odrůd menší. Na zahradě není problém zasadit více rostlin, ale ve skleníku jsem omezen plochou. Rád bych našel chutnou výnosnou a odolnou odrůdu, proto letos zkouším 5 nových odrůd. Stejně tak plánuji i nákup semen okurek, které jsou plně rezistentní plísni okurkové.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3366) - 173.17 (?), 26.1.2015 6:54
Nechci Vás zklamat, ale neexistují žádná rajčata jak vy píšete plně resistentní. V tom je ta klamavá reklama asi ne od Vás, ale od té prodávající internetové firmy. Vy jen presentujete jejich výmysly.
Z toho co jsem se zatím na internetu dověděl, případně sám odzkoušel, tak asi nějakou odolnost mají rajčata divoká, a potom nějaké hybridy velikosti cherry (Philovita, Mountain Magic) a větší (Phantasia, Mountain Merrit) u nichž zase asi chybí chuť (Phantasia mně nechutnala, Mountain Merrit při testech hodnocena chuť 3,8 z 5 bodů).
Jinak Vám přeji hodně úspěch s pěstováním rajčat v roce 2015.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|