Rajčata 2025

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 158.138 (?)
18.5.2025 22:46
Jo, přemýšlím zda je nezkusim na pár dní přikrýt netkanou. Ale musel bych vyrobit nějakou konstrukci. Jo a ty odaty se nezmatorily ani jeden, vysadil jsem maličké co jsem vysel znovu před těmi 14.,dny. Takže rostlin mám vlastně až moc, jen více neodolnych. Vlastně jsem spokojen 😆 tak letos jen angelle, rubylicious, coctail crush, odat,tajga, blumko, goldkrone a zlatava. Výběr rodiny. Požadovali Spencer, ale ač jsou super, odchází jako první na septorii a poté plíseň. Pak poreferujes jak je na tom tastier, jestli je vitálnější než Spencer.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3156) - 208.138 (?), 18.5.2025 22:24

Miloši, je tu jedna věc, kterou bych si přál: konečně teplé počasí.

Dneska jsem vysadil poslední rajčata, tedy neodolný vzorek (Bejbino, Tastier a no name). Trochu jsem to odflák: žádná vyhřátá půda, žádná teplá voda, půda 13,6°C, voda o malinko víc. A neměl jsem už sílu je přikrýt, tak jsem si řekl, že budou sloužit jako srovnávací vzorek. Dneska ráno tam byly 4°C. A přes den 9 - 10. A ještě půdu zchladil studený déšť. Ale sazenice byly nejmíň měsíc a půl bez přikrývání na balkóně, tak by neměly bejt třasořitky. Uvidím. Dám vědět.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 158.138 (?), 18.5.2025 22:46
Jo, přemýšlím zda je nezkusim na pár dní přikrýt netkanou. Ale musel bych vyrobit nějakou konstrukci. Jo a ty odaty se nezmatorily ani jeden, vysadil jsem maličké co jsem vysel znovu před těmi 14.,dny. Takže rostlin mám vlastně až moc, jen více neodolnych. Vlastně jsem spokojen 😆 tak letos jen angelle, rubylicious, coctail crush, odat,tajga, blumko, goldkrone a zlatava. Výběr rodiny. Požadovali Spencer, ale ač jsou super, odchází jako první na septorii a poté plíseň. Pak poreferujes jak je na tom tastier, jestli je vitálnější než Spencer.

host - 214.246 (?), 19.5.2025 7:21
Myslíte že ta. barva na rajčatech může být od toho hnoje co je pod zeminou v pařníku? Dělám to každý rok, ale letos jsem snížil výšku země.
Rajčata
Rajčata

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 210.156 (?), 19.5.2025 13:42

muze byt, nedostatek zivin to asi mit nebude, v tomto pripade dusiku

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3156) - 208.138 (?), 19.5.2025 22:11

Miloši, ta netkanka je dar z nebes. Dneska jsem juknul na ty první čtyři. Znovu vyštípal. Vypadají, jako by byl červen. Tak jsem hned přikryl i ten včera vysazený neodolný vzorek.

Konstrukci dělám tak, že zapíchnu do země bambusové klacky (bambus není nutný) vždy dva proti sobě a na jejich konce navlíknu starou plastovou hadici. Má to tu výhodu, že si i můžu upravovat výšku. Mám záhony nudlovité, takže šířka netkanky 3,20 m mi na všechny vystačí. Ale jinak se to dá i snadno vyskládat pomocí klipsů na svazky papírů, což je taky zlatej vynález. Ty taky používám k připevnění netkanky dole u země k těm klackům. Dneska bylo za půl hodiny hotovo. A hadice ti netkanku nerozdírá. Tunel 120 cm vysoký. Další výhodou je, že pod netkankou nic nespálíš, protože je částečně prodyšná - dal jsem jen 17 g/m2. Když jsem používal polyetylén, pár dní jsem se na zahradu nedostal, zůstaly tedy přikryté, takže jsem papriky spálil na dranc.

S Tastierem mám zatím zkušenost jen ze zimního pěstování, ale tam plíseň nehrozí. Ale taky nemůžu přesně ohodnotit maximální chuť. Spencera jsem zatím neměl a ani letos nemám.

Můj nos mi říká, že letos by plíseň nemusela přijít anebo jen slabá. Má být sucho a horko. Samozřejmě, může taky kecat, jak předpověď, tak můj nos. laugh

Milan

host - 189.109 (?), 19.5.2025 12:31

Rajčata jsem dal ven už před 3 týdny, a i přes tu mizérii s počasím nádherně zesílila, stonky 1 cm v průměru a krásné silné listy. I když byla hluboce utopena v zemi, už mají více jak 40 cm a kvetou. A to jsem je musel opakovaně přikrývat netkankou, abych je ochránil před mrazem, který se tu v noci stále objevuje, naposledy v pátek.

Ta potřeba neustále měřit teplotu půdy působí už docela komicky. ;) Ač ji mám zcela jistě nižší, není to to, co by rajčata zabrdilo v růstu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí7:25
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz