Rajčata 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?)
11.5.2025 23:55

Jó pokusy, někdy trest, někdy odměna. Ale vždycky napínák, jak to dopadne. surprise

Murdoca pěstuju ve VVZ, tedy sazenice ze semínka, vedou si slušně ve stádiu prvních pravých lístků. Plán B pro případ, že raná zelí selžou (což teď vypadá bohužel pravděpodobně).

Ale s těma rajčatama jsi v tom zcela nevinně. Držím palce, aby ta postižená zregenerovala.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?), 10.5.2025 11:03

Dalších 5 kousků včera vysazeno a přikryto. Povzbuzuje mne stav těch vysazených 17.4. a 27.4. Viz snímky z 9.5.

Teplotu půdy stále měřím a zjistil jsem, že ani při nízkých nočních teplotách neklesá, ale naopak v těch 25 cm pomalinku roste. Už je na 15°C. Což je na rajčata už víc než dostatečné. Asi za to vděčím jižní poloze svahu a dostatku slunečního svitu.

Milan HP

Vpravo Magic, vlevo R. Crush, vysazené 17.4.
Vpravo Magic, vlevo R. Crush, vysazené 17.4.
Vpravo R.Crushe ze 17.4., vlevo MMagiky z 27.4.
Vpravo R.Crushe ze 17.4., vlevo MMagiky z 27.4.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (353) - 36.87 (?), 10.5.2025 11:37
Ty jedeš. Já mám čas, mimo jiné i kvůli mrazům, poslední tři dny pod -2, dnes dokonce -3. Ve skleníku papriky zatím ok. Průšvih je ten že už kolem půlnoci bylo -1. Meruňky jsem se definitivně rozhodl vykopat, tady nebude asi nikdy nic. Presadim na parcelu, je v jiné obci a na kopci. Některá ustrizena rajčata vypadají že některé zakistky budou snad ok, nové sazenice za oknem mají asi 6 cm, jsem trochu optimista už. Brambory jsou sežehle, ale mám jich jen pár pro chuť, nic na uskladnění. Zelí roste pěkně. Tak zatím.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?), 10.5.2025 12:02

Zelí a brokolici jsem taky vyhodil ven už před 3 dny. Ale budu je muset přikrýt. To slunečné počasí jim viditelně nedělá moc dobře. A má to ještě dlouho pokračovat. Nakonec byly vypěstované za oknem.

Ale moje brambory ještě ani nevystrčily čumáčky. Mám letos opět zpoždění.sad

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (353) - 158.138 (?), 11.5.2025 18:46
Zelí mám venku už asi 14 dní a vcelku prospívá, už se zabaluji listy do hlávek, pylon. Momentálně chladné až mrazivé noci na mě zahradě zatím neprospívá škůdcům, dřepčíci zatím nic tak doufám že z toho něco bude a brzký výsev se vyplatil, ale není to jisté. A dnes jsem vysel semínka murdoc na výsadbu po ranných bramborách. No vytrrestat za mě pokusy se musím sám, to se nedá nic dělat. Nová rajčata mají 4 práve listy, vytahuju je očima 😆

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?), 11.5.2025 23:55

Jó pokusy, někdy trest, někdy odměna. Ale vždycky napínák, jak to dopadne. surprise

Murdoca pěstuju ve VVZ, tedy sazenice ze semínka, vedou si slušně ve stádiu prvních pravých lístků. Plán B pro případ, že raná zelí selžou (což teď vypadá bohužel pravděpodobně).

Ale s těma rajčatama jsi v tom zcela nevinně. Držím palce, aby ta postižená zregenerovala.

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3372) - 113.163 (?), 11.5.2025 22:23

Dnes jsem zasadil 57 trpaslíků. Měl jsem toho plný kecky a ještě teď cítím nohy. V úterý dosadím zbývajících sedm a deset sazenic hokaida. Ještě pár hokaid mám doma a dal jsem ještě naklíčit cukety. To bude pro letošek všechno.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?), 12.5.2025 0:07

Vladimíre, obdivuju Tě. Můj denní rekord z loňska je 10 zasazených rajčat, průměr pak 5. Pak prostě záda odmítnou poslušnost. No a i po těch 5 bolí celé tělo. Ale když se jim daří, říkám si, že to za to stojí.

Hokaida i cukety půjdou jako semínka rovnou na záhon. Letos už nezbyl ani prostor a ani síla na předpěstování. Stejně tak okurky, ale to už je zaběhnutá praxe.

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2182) - 168.103 (?), 12.5.2025 12:29
Brambory sice nejsou rajčata, ale u mě podle opálené natě brambor alespoň vidím, že k výsadbě plodové zeleniny ven to zatím není.
připálená nať brambor
připálená nať brambor

host - 91.196 (?), 12.5.2025 13:46

Ste to fotil u nás, nécheeky? Já mám v sobotu sraz školy a tam budou borci, kteří rajčata sakra umí-zkusím od nich vyškemrat nějaké rostlinky. Pokud se to podaří, budu u nás kinglaugh! SPCH

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3145) - 208.138 (?), 12.5.2025 23:03

Kámošovi namrzly rajčata i pod přikrytím. A zrovna Mountai Magiky. Říkal, že ze čtvrtka na pátek (8/9.5.). Má zahradu v cca 300 mnm, ale trochu v ďolíku. Tak si přijede pro náhradní sazenice. Nejsou sice úplně na odpis, nejspíš obrazí, ale úroda bude pozdní a menší.

A ty moje od 17.4. venku pod netkankou jsem dneska musel vyštípat. Rose Crushe: každý z nich 4 až 5 zálistků (ten za 11. listem nechávám, protože je pěstuju na dva fazochy). MMagic už jsem vyštipoval nedávno. A všechny 4 kvetou. Je to trochu paradox, ale hlavně hodně lokální. Ten jižní svah je výhra v loterii. Asi ale ne pro ovocné stromy. I půda je v tomhle slunečném počasí neobvykle vyhřátá, navzdory studeným nocím. Tím taky pod přikrytím brání extrémnímu poklesu teploty vzduchu.

Mám ale za to, že brambory to zase nějak dramaticky nepoškodilo. Nabízí se mi srovnání s dřepčíkem: mráz i dřepčík úřadují, ale brambor roste dál. Ale na férovku: ty moje pozdě sazené nemůže poškodit nikdo z nich: ještě nevystrčily čumáčky. Mám tam ale jeden venku, tedy zapomenutý z loňska. Pomrzlý není.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025