Přízemní mrazíky a výsadba paprik

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?)
10.5.2012 13:38

já jsem letos zkusila tady doporučované předpěstování ve skleníku a v tunelu pod 3. vrstvami textilie..nemůžu si vynachválit krásné sazenice.Vzhledem k předpovědi je tam ještě nechám, i když textil už zvedají samy

Nemůžu to vlákno najít, ale děkuji zahrádkáři s Pardubic.který to zde napsal..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 176.163 (?), 8.5.2012 14:55, zobrazeno: 14510x

dnes jsem chtěla vysadit rajčata a papriky ven a mrkla jsem na předpověď na neděli a pondělí hlásí ranní teploty 2 stupně rajčata vydrží nějaký ten den doma ale papriky už mám hodně velké sázím je do skleněné ohrady ale vrch krytý není myslíte, že jim víkendový chlad neublíží. Nejsme mrazová kotlina.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 8.5.2012 15:25

Když se s nima tak dlouho piláte, nebylo by jistější hodit přes tu skleněnou ohradu třeba netkanou textili nebo cokoliv jiného (igelit, deku, plachtu...) alespoň na noc? U nás má být 8° ale papriky ven ještě nesadím, pokud ano tak do tunelu s textilie. 

Ve skleníku papriky (přísada) dva stupně vydržely, na skle zevnitř byla námraza ale teplota uvnitř nad nulou.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 8.5.2012 16:04

Pane Mirku, dle německých modelů má být u Vás kolem 2 stupňů nad nulou a u nás kolem nuly, na západě a v Polabí ještě méně. Výsadbu jsem pozastavila. Doufám, že to přepočítají, jinak by bylo po všem ovoci, to nepřikryju.  Jiřina

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 5.149 (?), 8.5.2012 17:28

Dost mne Vaše sdělení překvapilo, většinou se dívám na počasí jen na Seznamu a tam to vypadá úplně jinak. Tak jsem se podíval na medard-online.cz a tam to vypadá opravdu na celé Moravě o teplotách okolo 2°C. Já už opravdu nemůžu nic dělat, protože na zahradu se mně nechce a tak budu jen čekat, jak to dopadne. Ty dva stupně by měla rajčata ještě ustát.

Mr Big

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 38.136 (?), 8.5.2012 17:42

Ovoce přízemní mrazík v pohodě přežije. Problém má, kdo vyséval plodovou zeleninu příliš brzy. Já jsem letos vyséval papriky 20. 2. a rajčata až 30. 3., vše je v pařníčku a ještě týden to tam přežijí. Akorát mám venku celer, z trhu. Ten zakryju květináči.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 5.149 (?), 8.5.2012 18:27

Já taky nemám až tak velký problém, na zahradě mám jen 18 rajčat a na balkóně doma ještě 130 kusů. Ale na zahradě mám některá, která zkouším, zejména San Marzano Lampadine a Corzaro a mám tam také pár sazenic, u kterých jsem dělal zvláštní předseťovou přípravu na zvýšení výnosu.A to by byla ztráta, nemohl bych provnávat.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 8.5.2012 20:44

Paní Jiřko, nestrašte! Kiwi už mi jednou letos omrzlo a já doufám že to nedopadne jako vloni kdy omrzly i květy - a nasazeno na květy je.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 166.3 (?), 8.5.2012 18:35

papriky i lilky jsou ve skleníku, ale rajčata jsem už musel dát ven, celkem asi 50 sazenic, už to přerůstalo a nebylo to kam dát... bohužel...

budu držet palce a modlit se, to je to jediné co mohu dělat...

ještě mám venku cukety, pod textilií, ale to lze nahradit ze semínek či dokoupit za pár korun sazenice

ovšem ty rajský? to by byl průser... samé San Marzano, Ildi, Datterino... to jako sadbu neseženu... to bych doslova obrečel...

příští rok budu sít rajčata až na přelomu březen/duben, nechal jsem se "zblbnout"...

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 10.5.2012 13:38

já jsem letos zkusila tady doporučované předpěstování ve skleníku a v tunelu pod 3. vrstvami textilie..nemůžu si vynachválit krásné sazenice.Vzhledem k předpovědi je tam ještě nechám, i když textil už zvedají samy

Nemůžu to vlákno najít, ale děkuji zahrádkáři s Pardubic.který to zde napsal..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz