Je mi to jasné, pochopila jsem o co Vám jde. Ochranná lhůta znamená, že po této době se může zelenina nebo ovoce konzumovat. Další postřik by se prováděl v případě, že hrozí další napadení plísněmi apod. Pokud se počasí umoudří, snad už další ošetření nebude třeba. Pokud ale máte pocit, že by k napadení rostlin mohlo dojít, můžete postřik opakovat, přesto, že na rostlinách jsou zbytky předešlého postřiku. Po určité době prostě látka nepůsobí, i když tam ty skvrny jsou. Myslím, že ve Vašem případě by se další postřik provádět nemusel, pokud jsou rajčata suchá. Když si koupíte zeleninu v obchodě, taky nevíte, co všechno obsahují, čím, kdy a jak často je pěstitel ošetřoval. A opravdu pochybuju, že by nepoužil žádný přípravek. Ať už proti chorobám nebo škůdcům. Snad napíše svůj názor ještě někdo jiný.