Já pěstuji papriky pouze ve skleníku, venku nemají šanci. Vysočina 620mnm. Od kolegině jsem jednou měl papriku Meika a dozrál mi jeden plod, což při té péči je pro mne zcela nevyhovující. Oblíbené odrůdy mám Amy, Vlasta, Hamík a Semaroh
Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář (243) - 230.23 (?),29.12.2012 16:27
Používám před výsadbou dusíkaté vápno, že by to nestačilo? To hnití od špiček se mě letos projevilo i u některých druhů rajčat a jiné jsou bez problémů...
Jen bych připomněl, že se jedná o relativní nedostatek vápníku, nejčastěji to bývá nedostatečná závlaha (což u Vás asi nehrozí). Další příčinou může být přehnojení dusíkem a draslíkem. Nadměrné množství těchto prvků jednoduše řečeno brání kořenům papriky (ev. rajčat) přijímat vápník. Pochopitelně každá odrůda se s tím vypořádá jinak (např.nejvíce trpí žluté papriky ev. italské odrůdy rajčat na omáčky).
Nechci Vám do toho mluvit, ale čím byste chtěl dodat do půdy více vápníku než dusíkatým vápnem, které má obsah vápníku (jako CaO) přibližně 50%. Ale má také cca 19 % dusíku což by teoreticky mohl být ten problém. Zatím máte čas si o tom zapřemýšlet. S pozdravem