Papriky gigant Meika

oivo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (92) - 224.82 (?) 
30.12.2012 9:08

Nejdříve k Meice: prakticky pocházím ze stejného působiště jako šlechtitel prof. Meisel. Jeho produkty znám z výstav nebo od jiných okolních pěstitelů (několikrát byl i v televizním Receptáři). Můj dojem je, že obří papriky vypěstujete tak 3 - 5 ks na jednom keříčku. Dávám přednost 10ti ks pětidekových než jedné půlkilové a tak je nepěstuji.

K vápníku: letos jsem testoval radu, že při výsadbě dát do jamky skořápky z vajec. Údajně z 10ti pod každou rostlinu. To bych musel mít slepičí farmu. Nicméně jsem dával malou hrstku potlučených skořápek, a to i pod rajčata a byl jsem bez problémů. Jinak během vegetace už nepřihnojuji. Při výsadbě dávám do jamky vedle zmíněných skořápek hrstku granulovaného kravského hnoje.     I.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 30.12.2012 9:24

samozrejme, ze mnozstvi Ca bude jiste vyssi napr.ve vinar.regionech na jizni Morave, kde muze byt Ca az moc..

ja jsem letos dal malo dolomitu a tak se na citlivejsich sortach deficit objevil, postrikem na list se rostliny zlepsi v podstate okamzite, ale pocitat s tim na dalsi rok, ze tam Ca bude, je zcela nesmyslné, proto Ca dodat do pldy na podzim, pripadne brzy zjara

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 248.143 (?), 30.12.2012 17:13
Já jsem na tu Meiku velmi zvědavý, koupil jsem ji zatím pokusně. Ale jak píšete raději budu mít tak jako vy víc kusů čerstvých paprik během celé sezóny. Uvidím kolik se mi jich podaří na jeden keřík vypěstovat. Je jasné, že budou potřebovat hodně hnojit i dusíkem. Rozpis na tom letáčku o pěstování na to upozorňuje. Usušené a roztlučené skořápky dávám zobat slepicím, tak budu muset něco na přivápnění koupit. Uleželý hnůj od králíků jsem zarýval na podzim.

host - 193.103 (?), 30.12.2012 17:49

ze semen MEIKA ktera jsem koupil jsem na jedne rostline (tak 15litru nadoba) mel 6-8 300-400g plodu, z tech sem vybral semena a minulej rok z nich bylo 6-10 plodu 200-300. Liberecko, 500mnm a slunce mi do skleniku nesviti celej den. v obou letech se sviluskama

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 251.127 (?), 31.12.2012 8:36
Taková velká úroda v nádobě? To bych opravdu nečekal, to jste pašák. :-)

host - 37.28 (?), 30.12.2012 9:11

Nedomnivam se, ze listova vyziva neco "zachranuje" a to ani v pripade relativniho nedostaku vapniku. Nektere plodiny maji behem vegetace vysoke naroky na vapnik - viz zminovany. WUXAL Kalcium.Samozrejme je vhodne se zaroven zabyvat tim, zda je vapniku v pude dostatek, resp. zda neni prehnojeno dusikem nebo draslikem. J.R.

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 230.229 (?), 30.12.2012 10:15

To dusíkaté vápno dávám měsíc před výsadbou sazenic rajčat i paprik a pak už jen podle růstu aplikuju listovou výživu přípravkem Hycol-Z. Tak myslím, že to přehnojení dusíkem taky nehrozí. Po vstupu do plné plodnosti nehnojím už rajčata vůbec. Po první sklizni paprik přihnojím NPK 7-12-12.

Papriky byly jen ve foliovníku, ale rajčata pěstuju i venku a je zajímavé že ty odrůdy, které ve foliovníku začínaly od špišky hnít venku problémy neměly a nebo jen minimální a to byly zasazeny hned vedle foliáku ve stejně připravené půdě. Ve sklenících a foliovnících je větší vlhko a to bude možná také jeden z důvodů, proč se ty hniloby vyskytují na citlivějších odrůdách. U paprik Amy to zahnívání bylo zanedbatelné, ale například rajčata Marienka, která jsem zkoušel letos poprvé na tom byla mnohem hůř.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 30.12.2012 10:42

Něco o tom máte tady.

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 248.143 (?), 30.12.2012 17:03
Ta stránka je zajímavá, zkusím víc povápnit, ikdyž je problém v tom, že jsem na podzim hnojil zahradu hnojem a to se pak jak jsem četl vápnit nemá... Pak už jedině zbývá dodávat vápník během vegetace zálivkou a nebo listovou výživou.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 30.12.2012 18:16

Zálivka vápníkem nepomůže protože ho v této formě rostlina není schopna kořeny přijmout, na to jsou určena hnojiva na list.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:27
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz