ja nakrajam rajciny na koliecka cca 0,5cm a dam do susucky, mam 5 plat, tak po 2-3 hodinach ich prestriedam, dole to schne rychlejsie. Trva to 7-8 hod, ja ich mavam hodne stavnate, susim tie, co mi aj chutia surove, tj malo duziny, vela semienok a stavy, maju vyraznejsiu chut.
potom ich nakladiem do sklenicky, pridam prelisovany cesnek a zalejem olejom /ten po zjedeni obsahu vyuzivam do varenia - jem to standartne okapane len so suchym chlebikom, mnam/.
minuly rok som skusila tie vysusene "cipsy" len uzavriet do sklenicky beze vseho, ale nemozem ju ve sklepe najst, aby som kukla, ci to prezilo, nesplesnivelo a tak.
Ja susim uplne total, to jeden rok som to mala take vlacne, zaliala som do oleja a v zime mi to zacalo kvasit. tj radsej presusim, ako nedosusim.
Musim este experimentovat, nemam na to odhad. Ale su vynikajuce.
adri