host - 162.128 (?), 27.1.2009 22:52
rozkrojím na polovinu, ty velká rajčata na třetiny. Dám na mřížku, posypu tymianem, spetku soli, strčím do trouby, zapnu na cca 80-90 stupnu. Obcas trochu "vyvetram", obvykle to poustim vecer a nebo pres noc, tak 4-8 hodin, jak kdy, to si casem najdete sami jak vam to ve vasi troube pujde. Susicka by byla samozrejme asi lepsi.
Rajcata je lepsi mit lehce vlacna, nemaji byt presusena, to pak nejdou ukousnout. Hotova hodim do sklenicky, nasypu sul, cukr, susene koreni (tymian, rozmaryn atd.), cesnek, a zaliju olejem. Zkousela jsem olivovy, ale ten ma kratsi trvanlivost, tak ted davam slunecnicovy, v tom muzou rajcatka lezet rok a nic se nestane. Taky jsem zkousela cerstve bylinky, ale plavaly mi na povrchu a chytly plisen. Ty susene jsou bezpecnejsi.
|