odrůda rajčete k sušení
|
|
 |
 |
host - 162.128 (?) 27.1.2009 22:52
rozkrojím na polovinu, ty velká rajčata na třetiny. Dám na mřížku, posypu tymianem, spetku soli, strčím do trouby, zapnu na cca 80-90 stupnu. Obcas trochu "vyvetram", obvykle to poustim vecer a nebo pres noc, tak 4-8 hodin, jak kdy, to si casem najdete sami jak vam to ve vasi troube pujde. Susicka by byla samozrejme asi lepsi.
Rajcata je lepsi mit lehce vlacna, nemaji byt presusena, to pak nejdou ukousnout. Hotova hodim do sklenicky, nasypu sul, cukr, susene koreni (tymian, rozmaryn atd.), cesnek, a zaliju olejem. Zkousela jsem olivovy, ale ten ma kratsi trvanlivost, tak ted davam slunecnicovy, v tom muzou rajcatka lezet rok a nic se nestane. Taky jsem zkousela cerstve bylinky, ale plavaly mi na povrchu a chytly plisen. Ty susene jsou bezpecnejsi.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 26.1.2009 21:36
já suším prakticky všechny červené odrůdy, které mi na zahradě rostou (Tornado, Start, Stupické polní, Toro atd.). Snad jen když jsou moc velké plody, tak je sušení zdlouhavější, protože mají hodně dužiny, a mám pocit že i chuťově jsou ty většírajčata fádnější (Toro - vždycky zbyde...). Nemám skleník ani možnost kvalitního předpěstování, tak je u mě výber odrůdy dán spíš tím co poroste i na "poli" a pak taky co seženu jako sazeničku.
Zkoušela jsem sušit i oranžová a žlutá rajčata, ale nechutnala mi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 27.1.2009 22:52
rozkrojím na polovinu, ty velká rajčata na třetiny. Dám na mřížku, posypu tymianem, spetku soli, strčím do trouby, zapnu na cca 80-90 stupnu. Obcas trochu "vyvetram", obvykle to poustim vecer a nebo pres noc, tak 4-8 hodin, jak kdy, to si casem najdete sami jak vam to ve vasi troube pujde. Susicka by byla samozrejme asi lepsi.
Rajcata je lepsi mit lehce vlacna, nemaji byt presusena, to pak nejdou ukousnout. Hotova hodim do sklenicky, nasypu sul, cukr, susene koreni (tymian, rozmaryn atd.), cesnek, a zaliju olejem. Zkousela jsem olivovy, ale ten ma kratsi trvanlivost, tak ted davam slunecnicovy, v tom muzou rajcatka lezet rok a nic se nestane. Taky jsem zkousela cerstve bylinky, ale plavaly mi na povrchu a chytly plisen. Ty susene jsou bezpecnejsi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.209 (?), 29.1.2009 12:57
A prosím jak potom používáte sušená rajčata v kuchyni??? díky! Honza
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 30.1.2009 18:32
Klidně si je dám s chlebem, jen olej nechám okapat.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|