Nová rajčata Semo
|
|
 |
 |
m3f - Diamantový Zahrádkář (5590) - 242.167 (?) 14.10.2012 13:38
Pod tento název zahrnuji cherry odrůdy které mají oválný tvar se sploštělými konci, měkkou slupku, silnější stěnu a jsou dvoukomorové. Měkká slupka, silnější stěna a menší podíl "šťávy" v plodu umožňuje aby rajčátka dozrávala ve vijanech, vydrží hodně dlouho na rostlině aniž by tratila na kvalitě, zároveň jsou hodně odolná proti praskání. Teď v této době jsou již bohužel tvarově nestejnoměrná, plody jsou více "olivové".
U Estonců jsem nakoupil odrůdy Finik želtyj, Finik krasnyj, Nasťa Slastjona, Sladkaja děvočka, nově jsem tam viděl Finik oranževyj.
Na anglických eshopech jsem zakoupil Golden Santa, Orange Santa, Rosada. Dále Tomatoberry, Cherry Roma a Sweet Olive, ty však jsou již tvarově trochu jiné, Tomatoberry navíc neskutečně dobře drží na stopce.
Dále jsem sadil semena z koupených plodů - Mini San Marzano, Torito, spokojenost velká, zvláště s Mini S.M.
Zkoušel jsem i jiné odrůdy, Sweet Cherry, Volšebnyj kaskad, Samocvet Izumrudnyj ale ty už sadit nebudu. Samocvet má malé protáhlé zelené plody vynikající štiplavé rajčatové chuti ale stačí aby se "zatáhla obloha" a už praská, bohužel, další dvě výše jmenované odrůdy mají obrovské množství plodů na velkých vijanech ale málo vydrží, tenká tvrdá slupka, hodně vodnaté, připomínají mi naše červená rybízová rajčata.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3369) - 5.149 (?), 13.10.2012 20:54
Je úplně v pořádku a správné vyjádřit svůj názor (ať už pozitivní nebo negativní) na konkrétní odrůdu v tomto případě Green Zebra. Respektuji každý názor, ale pro mne je nejdůležitější můj názor na odrůdu a ten si vytvořím (s přihlédnutím k názoru ostatních) jen tak, že si odrůdu vyzkouším a ochutnám sám ze své sklizně. Stojí to dost peněz, práce a výsledek je nejasný, jak píše paní Ivap. Ale koníčky jsou většinou takové. Pochopitelně mimo to, že zkouším různé odrůdy, tak pěstuji odrůdy osvědčených rajčat tak, abych uspokojil potřeby své a mých blízkých.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
AniCiz - Stříbrný Zahrádkář (167) - 194.24 (?), 14.10.2012 13:54
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3369) - 5.149 (?), 14.10.2012 4:14
Mirku, mám na Vás jeden skromný dotaz. Jaké odrůdy zahrnujete pod název malé soudkové odrůdy a které z nich Vám nejvíce chutnají. Jedná se o odrůdy, které nakupuje na tom estonském webu? Předem děkuji za odpověď.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5590) - 242.167 (?), 14.10.2012 13:38
Pod tento název zahrnuji cherry odrůdy které mají oválný tvar se sploštělými konci, měkkou slupku, silnější stěnu a jsou dvoukomorové. Měkká slupka, silnější stěna a menší podíl "šťávy" v plodu umožňuje aby rajčátka dozrávala ve vijanech, vydrží hodně dlouho na rostlině aniž by tratila na kvalitě, zároveň jsou hodně odolná proti praskání. Teď v této době jsou již bohužel tvarově nestejnoměrná, plody jsou více "olivové".
U Estonců jsem nakoupil odrůdy Finik želtyj, Finik krasnyj, Nasťa Slastjona, Sladkaja děvočka, nově jsem tam viděl Finik oranževyj.
Na anglických eshopech jsem zakoupil Golden Santa, Orange Santa, Rosada. Dále Tomatoberry, Cherry Roma a Sweet Olive, ty však jsou již tvarově trochu jiné, Tomatoberry navíc neskutečně dobře drží na stopce.
Dále jsem sadil semena z koupených plodů - Mini San Marzano, Torito, spokojenost velká, zvláště s Mini S.M.
Zkoušel jsem i jiné odrůdy, Sweet Cherry, Volšebnyj kaskad, Samocvet Izumrudnyj ale ty už sadit nebudu. Samocvet má malé protáhlé zelené plody vynikající štiplavé rajčatové chuti ale stačí aby se "zatáhla obloha" a už praská, bohužel, další dvě výše jmenované odrůdy mají obrovské množství plodů na velkých vijanech ale málo vydrží, tenká tvrdá slupka, hodně vodnaté, připomínají mi naše červená rybízová rajčata.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3369) - 5.149 (?), 14.10.2012 19:42
Ještě jednou děkuji - za vyčerpávající vysvětlení pojmu soudečková rajčata a také reference o jednotlivých odrůdách, ke kterým budu v budoucnu jistě přihlížet při výběru odrůd k pěstování.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |