Nová rajčata Semo

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?) 
7.1.2013 15:12

No to je teda docela dlouhá doba :(předpokládám, že to budou asi všechno F1 čky.. Asi se letos vydám na den otevřených dvěří na pokusné pole  :)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 7.1.2013 17:07

No, ked som vo vlákne k sezone 2013 vyhlásil, že Green Zebra našej rodine nechutnala, tak sa mi účastníci zájazdu čudovali... v tomté vlákne p.Mirek GZ haní a aj niekto iný... zrejme, ako je vyššie uvedené, som tiež nevystihol, kedy ho odtrhnúť... Existuje na to nejaký spoľahlivý identifikátor?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 7.1.2013 17:12

rajče musí být spíše zlute(žlutozelené), tmave pruhy mu zustanou, ale netrhat kdyz je zelene a ma jeste o odstin tmavsi pruhy..!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 7.1.2013 17:13

Bez ohledu na to že ji už nechci, tak bych bych za sebe napsal že se musí odhadnou doba kdy G.Zebra začíná měknout ale ještě nesmí začít žloutnout. To bych viděl jako zlomový bod pro sklizeň, nesmí tam být ani náznak žluté barvy. Pak už není nejen dobré (za mne) ale je to taková "žaba". Pokud je tvrdá, tak zase nemusí být zralá.

tady už je náznak žloutnutí
tady už je náznak žloutnutí
tady už je taky náznak žluté - Samocvet Izumrudnyj
tady už je taky náznak žluté - Samocvet Izumrudnyj
a tady ještě paleta barev
a tady ještě paleta barev

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 7.1.2013 22:40

Mirku jistě je na druhém obrázku Samocvet Izumrudny? Podle přebalu vypadá zcela jinak.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 8.1.2013 5:39

Díky za upozornění, samozřejmě že není, popletl jsem názvy, je to Izumrudnoe Jabloko.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3369) - 5.149 (?), 7.1.2013 23:29

To, že by Green Zebra nebo Yellow Gazzi Ribbed nejsou odrůdy, které vyšlechtila firma SEMO snad každý na tomto webu ví. Pokud jde o Strillo F1 tak mne taky nezajímá kdo je vyšlechtil, a kdo je množí, pro mne to má jediné pozitivum, že ho někdo dá na trh (do kamenných obchodů). Zajímavá je informace, že v roce 2015 začnou prodávat ty nové odrůdy, ale nevím jestli je to pro mne pozitivní nebo negativní zpráva už s ohledem na termín a také zkušenosti s Corzarem.

Mr Big 

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 8.1.2013 7:42

Bohužel standardní doba zkoušení odrůd zelenin je dva roky, tam se nic urychlit nedá.
Odrůdu Corzar neznám.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 8.1.2013 7:45

Corzar by melo byt neco jako San Marzano, myslim, ze je dobre, ze prijdou nove sorty, sice az za dva roky, ale aspon neco... pokud se osvedci, nemusi se nove odrudy podobneho typu hledat vsude mozne

Mirku, chci se zeptat na ta zelena, ktera sorta je dle Vas nejlepsi, Aunt Rubys German zna kazdy-obri a a u stopky praskajici, je neco lepsiho?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3369) - 5.149 (?), 8.1.2013 8:50

Taky raději nakupuji v obchodech, objíždím všechny obchody po Brně a v každém si něco koupím i když nevím jestli to vůbec budu mít kde pěstovat. Třeba včera poprvé po novém roce otevřeli Čtyřlístek, tak jsem si tam zajel, pochopitelně nic nového neměli, tak jsem si aspoň koupil jeden meloun, Sprinter na roubování, tykev Hokaido (zatím nevím co z toho využiji) a sáček Startů (který jistě celý využiji). Plno radosti, ale stovka byla pryč.Příští týden zas vyrazím do nějakého Supermarketu, jestli náhodou nemají něco nového.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:27
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025