Nedozrálé rajčata, co s nimi?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář (102) - 105.114 (?), 26.10.2012 17:48, zobrazeno: 7647x
Teď už asi nedozrají, tak co s nim, dají se nějak využít? Většina z nich jsou zelené.
Dá se nějak natě z paprik a rajčat využít? Co s hlínou, kterou mám v květináčích (20 x 10l) :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.36 (?), 26.10.2012 19:08
Dobrý den, já bych měla zájem o ten recept, děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
terezec - Stříbrný Zahrádkář (196) - 6.150 (?), 26.10.2012 19:17
Tady je:
1 kg zelených rajčat, která nedozrají na zahradě - oloupat šrabkou na
brambory
1 velká cibule
6 stroužků česněku
Vše pomelu na masovém strojku nebo nakrájíme na malé kousky. Dám do
kastrolu, přidám polévkovou lžíci soli, kávovou lžičku mletého zázvoru,
curry koření a na špičku lžičky pálivé papriky.
Za občasného míchání uvařím na hustou kaši. Pak přidám 1 kávový šálek cukru,
1 káv. šálek octa a 3 lžíce opraných hrozinek. Dál vařím 10 - 15
minut. Horkou hmotou naplním nahřáté skleničky, hned zavřu a otočím dnem
vzhůru. Až jsou skleničky vlažné zas otočím zpět.
Použití - všude tam, kde kečup a hořčice. Pod maso, do pomazánek...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 255.25 (?), 26.10.2012 23:12
Někde jsem to slyšel, vyzkoušel a funguje to: Nedozralé zelené plody rajčat po aklimatizaci doma na parapetu okna kde svítí sluníčko vložím do mikroténového sáčku s několika zralými jablky a zhruba do týdne zčervenají, jsou k jídlu a chutné. Poměr tak 1 : 1,5 /rajče: jablko/. Zužitkujeme tedy postupně vše co se urodilo i když venku plně nedozrálo.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|