Mulčování půdy okolo parik a rajčat

host - 55.26 (?)
23.5.2009 9:29

Kůru nebrat, ani trávu. Z kůry se uvolňuje nějaký sajrat, teď si zaboha nevzpomenu, jak se to jmenuje. Z posekané trávy si zaneřádíte zahrádku plevelem. Už jsem to psala - u mě sedmikrásky, jetel. Jedině fólii. Dřív jsem okolo sazenic dávala ohrádku z plastových kanystrů (bez dna a horní části), zatlačila lehce do země a do nich jsem dala kokosové vlákno (v zahrádkářských potřebách). Líp se zalévalo, voda šla jen k sazenici. Letos jsem nasadila všechno na černou netkanou textilii.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
RadekH - (20) - 8.12 (?), 22.5.2009 19:20, zobrazeno: 13229x

Mám takovej dotázek je možné záhony rajčat a paprik zakrýt mulčovací kůrou? Nemůže jim to nějak uškodit? Má stímto někdo nějakou zkušenost nebo mi poradte jinou formu co mohu použít. Jde mi oto abi půda tak rychle neosichala a zamezit růstu plevelu.

vili - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 57.182 (?), 22.5.2009 20:38
Proti plevelu je černá folie, zároveň drží vlhko a způsobuje prohřátí půdy. Mulčování kůrou zabraňuje prohřátí půdy, které právě papriky a rajský vyžadují. Teplo u kořene je pro ně nejdůležitější. Místo kůry můžete použít raději písek, který drží vlhko, plevel se těžko uchytí.

host - 191.35 (?), 22.5.2009 20:57

Ach ta čeština...

host - 55.26 (?), 23.5.2009 9:29

Kůru nebrat, ani trávu. Z kůry se uvolňuje nějaký sajrat, teď si zaboha nevzpomenu, jak se to jmenuje. Z posekané trávy si zaneřádíte zahrádku plevelem. Už jsem to psala - u mě sedmikrásky, jetel. Jedině fólii. Dřív jsem okolo sazenic dávala ohrádku z plastových kanystrů (bez dna a horní části), zatlačila lehce do země a do nich jsem dala kokosové vlákno (v zahrádkářských potřebách). Líp se zalévalo, voda šla jen k sazenici. Letos jsem nasadila všechno na černou netkanou textilii.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz