Hnojení - velikost plodu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 17.210 (?) 
20.10.2015 8:31

Ako sa dari ostatnym v zahr. kolonii? Tiez sa im nedari? Skuste si vymenit skusenosti s nimi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 232.74 (?), 20.10.2015 19:08

Výměna zkušeností se sousedy může být užitečná. Popis je však tak zvláštní, že jde asi skutečně o anomálii, která není založena na nedostatku jednoho prvku. Bez rozboru půdy na to přijdete jen náhodou, ale i to se stává. V případě rozboru se to zřejmě dozvíte hned. Může to být např. nesprávný poměr draslíku a hořčíku nebo velký přebytek něčeho, což blokuje něco jiného. Doporučuji Vám rozbor. Jinak jsme všichni slepí.

Příklad: Mladé stromky u mého známého živořily a ani přídavek hnoje nebo kompostu to výrazně nezměnil. Z rozboru vyplynulo, že jde o velký nadbytek mnoha živin, které však jsou ve správném poměru. Některé sazenice se slabými kořeny to prý nesnášejí a řízky se vůbec nechytají. Tam asi pomůže ředění zeminy pro výsadbu dřevin pískem nebo jiným inertním materiálem. Ještě lepší bude výsadba sazenic s kořenovým balem. Nevím, jak to dopadne, ale mohlo být to ono.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 20.10.2015 8:32

A jsme doma. Holt kde nic není, ani čert nebere. Chemii nepoužíváte, hnůj nedáváte, z čeho to má růst? Jen na okraj, cererit dáváte, to jako jste vnitřně přesvědčený že není chemie? Možná ho dáváte jak píše SfK homeopaticky. Síran jsem radil já. Používám pravidelně zjara ke všemu, taky na kyselé půdě. Zkuste, uvidíte. Prvotní impuls o síranu byl od PzPu.

Bioganicem jsme hnojili drahnou dobu v mém mládí, kdy se chovalo prase, kozy, králíci, slepice a občas nějaká kachna nebo husa. Byl to asi opravdový Bioganic, akorát jsme to tenkrát ještě nevěděli. Čest vyvážet to na zahradu jsem získal poměrně brzy a byla to opravdu voňavá a mazlavá práce. Umělá hnojiva se nepoužívala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.46 (?), 20.10.2015 9:32

Teď s tím už moc nenaděláte, ale abych nenahrával na smeč, třeba panu PP, nebo SvK, tak se spokojím jen s malou radou. V první řadě získávejte informace od sousedů v kolonii a pozorujte, samozřejmě ne provokativně, jak to dělají sousedé. V druhé řadě navštivte knihovnu, nemusí to být vědecká, půjčte si publikaci 1000 DOBRÝCH RAD zahradkářům od Radoslava Šrota a můžete studovat. Určitě v ní naleznete fundované odpovědi na vaše otázky, přestože při druhém, či třetím otevření připadá chaoticky, tomu se dá odpomoci tím, že knihu si prvně otevřete na straně 625 - REJSTŘÍK, jak se sním pracuje, neni třeba se šířit. Ale pozor!!, vyhněte se velkým obloukem publikaci BIOZAHRADA od G.Klikové, přestože název je velmi lákavý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.106 (?), 20.10.2015 10:35

Ohledně síranu amonného doporučeného panem PP mohu potvrdit jen samé dobré zkušenosti. Jen prosím hnojivům, které nejsou organická neříkejte chemie. Je dobré jim říkat "hnojiva minerální". Buď jsou synteticky vyrobenou replikou hnojiv vznikajících mineralizací organické hmoty (ledek vápenatý = sanytr těžený ze sanytrnických kompostů, fosforečnan výpenatý = jedna ze složek Guana,...) nebo se v organických hnojivech vyskytujících přirozeně (Močovina). Ale bez humusu se ani tyto minerální hnojiva nemají na čem zachytit do doby, než je spotřebují rostliny.

A pokud seženete hovězí hnůj (ten je bez plevelů mimo lebedy přirozeně) za cenu nižší nebo stejnou jako Bioganik, tak to klině kupujte na tuny. 2 tuny na běžnou zahrádku v kolonii dodají živiny, které zahrada nedostala za 5 let zpátky a přebytek bude stačit na 3 roky dopředu. Alternativou je 4×25 kg Cereritu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 15.90 (?), 20.10.2015 11:15

Tady Standovi trochu zaoponuji - chemie to je, a nijak jinak se tomu říkat nedá. Minerální hnojiva u nás prodávaná se nevytahují z guana ani z kompostů, vyrábějí se synteticky. Spíš není nutné všechno, co je umělě vyrobeno, a priori zavrhovat. Ostatně chemie je ve všech potravinách, ve vodě, v kosmetice...
    Hlavním a přínosem hnoje nejsou ani tak živiny (ty se koneckonců dají dodat tím cereritem), nýbrž příznivý vliv na půdní strukturu a miroflóru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.210 (?), 20.10.2015 11:33

Je to sice chemia, ale napodobnuje prirodne latky, na rozdiel od chemie ala DDT, a akekolvek organicke postreky, ktore prirodu zdaleka nenapodobnuju. Ak sa mineralne hnojiva spravne aplikuju, da sa povedat, ze napodobnujeme prirodu nielen zlozenim zivin ale aj mnozstvom, ktore vznika mineralizaciou organickych hnojiv. Iste strukturu mineralnym hnojivom nezlepsime, ale ziviny dodame.smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.190 (?), 10.12.2015 10:41

Dočetl jsem se tady o Síranu amonném. Dají se s ním na jaře pohnojit i stromy vysazené letos na podzim? Co vše se s ním dá hnojit? Co jsem se dočetl je to téměř zázračné hnojivo :)  Mám připravenou půdu na jarní seázení drobného ovoce i plodové zeleniny (zaryl jsem kompost i granulovaný kravský hnůj) Můžu před výsatbou (nebo po) pohnojit i tohle?  Děkuji.  Zdenek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika