|
Fotky dýní a vaše zkušenosti s pěstováním
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.131 (?), 30.10.2015 19:54
skutečný proces kandování trvá několik dní-nejméně 7-10.Začínám tak, že připravím základ jako na kompot, opravdu hodně osladím, přidám krájené citrony, kys.citronovou.Svařím do sklovata a nechám vychladnout.Každý den pak dále doslazuju, předtím odeberu část tekutiny, abych zbytečně nepřidávala cukr/ jen at sou kostky potopeny/.Potom prohřeju k bodu varu a zastavím a nechám vychladnout.Denně opakuju postup.Vlastně správně by se to ovoce mělo vždy vybrat, přisladit roztok, svařit a znovu vložit ovoce.Roztok v konečné fázi je hustý sirup.
Doba kandování záleží i na velikosti kostiček dýně.Tímto stylem dělám i jablka, hrušky.Ovoce musí být tvrdé málo zralé/ hrušky, jablka/.Naopak dýně musí být perfektně zralá, jinak sou kostky potom moc měkké, a kandování dýl trvá kvůli vyššímu obsahu vody.Správně kandované ovoce je jako želé.pozná se to při nakrojení hotového kusu.
Nakonec se kostičky ovoce usuší, ideální je horkovzduch 45st. Kateřina Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.53 (?), 7.11.2015 22:26
Připojím letošní zkušenosti s kandováním: na 1.pokus jsem kandovala máslovou dýni s receptem na 3 dny, dýně velmi vhodná, ale zřejmě jsem ji málo povařila, takže nakonec jsem kousky musela usušit a obalit v cukru. Máme z ní tedy sušenou dýni, chutná jako sušený ananas, dávala jsem ji dnes do muffinů, chutnaly výborně. 2. pokus s dýní Winter luxury, ač se v popisu nezmiňují, má zřejmě vlastnosti špagetové dýně, kostičky se už při namočení do citronu začaly rozpadat na vlákna. Kandovala jsem týden, vaření a manipulaci s kostičkami (míchání, cezení,...) jsem omezila na minimum, nakandováno výborně, jen škoda těch kostiček, co nevydržely a rozpadly se na vlákna.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|