Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?



KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4470) - 191.35 (?)
16.6.2011 20:23

Přidávám recept na osvědčený kečup:

3 kg rajčat, 1/2 kg cibule, jedna malá vchovatá a jedna malá rovná lžička soli, 5 hřebíčků, 14 nových koření, 10 pepřů, 2 lžičky hořčičných semínek, 6 cm skořice, 3 stroužky česneku, jedna vrchovatá lžička sladké papriky. Nakrájet, rychle rozvařit pod poklicí, propasírovat a odpařovat do hustoty kečupu. Rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec přidat 200 g cukru a 1,2 dl octa, krátce provařit a nakonec 1/3 sáčku Pomůcky ke konzervování Dr. Oetkera. Naplnit horké do sklenic a je to.

Pracujeme v jednom tahu, nenecháváme rozpracováno do druhého dne, potom hnědne. Lze přidat jednu pálivou papričku, kdo rád ostrý. Pomůcky se nebojte, kyselina sorbová je v každé sladké vodě a šťávě, salátech i v trvanlivém pečivu. Bez ní se musí sterilizovat. To nedělám. Odpařit to chce opravdu do husta, když se přidá cukr a ocet, tak to zřídne. Chutná skvěle jako kvalitní kupovaný kečup. Hlavně žádná jablka, to pak není ono.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
host - 21.163 (?), 14.6.2011 18:44

Zdravím a nějaké perfektní recepty od babiček na nejlepší kečup nemáte?? Mám 150 sazenic rajčat a už rostou koule a celkem dost tak abych věděl jak na to díky,, potom vyfotím a ukážu svoji úrodu... Karel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 87.109 (?), 16.6.2011 9:29

Našla jsem tento recept a určitě ho vyzkouším . Tereza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 21.163 (?), 21.8.2011 10:13

Tak já du na to, ještě si od sósedů pučím mixér :-) Tak vaření zdar

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 16.6.2011 10:02

Dobrý den, babička dělala úžasný kečup, doma snad někde najdu recept a hodím vám ho sem :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 17.6.2011 12:52

Kečup : 2kg rajčat,  ¼ kg jablek, 3 velké cibule,  3 papriky, 2 feferonky, 2 lžičky sladké papriky,  1 lžička pálivé papriky,  5 hřebíčků, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 1,5 lžíce soli palička česneku, 3 bobkové listy,  ¼ lžičky skořice.  Vařit asi hodinu, vychladlé rozmixovat, přidat 1/8 litru octa, ¼ kg cukru, nechat projít varem, přidat ¾ balíčku Petolu(zavařovací přípravek). Teplé plnit do sklenic

Výborný recept, po tomto kečupu se můžeme dodnes utlouct :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 26.58 (?), 31.8.2011 14:40

Dobrý kečup

2,5 kg rajčat, 80 dkg červených paprik, 50 dkg cibule,0,25 l octa, 2dcl vody, 2 lžíce soli, 50 dkg cukru, 10 hřebíčků, 1 lžíce oregana, 10 pepřů, 10 nových koření, 1/2 lžičky chilli, pálivé feferonky podle chuti.

Nejprve dát vařit papriky a později přidat ostatní ingredience. Rozvařit do měkka, rozmixovat, propasírovat a plnit do sklenic a nakonec sterilovat.Kečup má krásnou barvu a je opravdu chutný. Dáda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 149.164 (?), 30.8.2015 22:30

Tak to bych chtěl vidět. Můžete mi poslat foto?Já mám 70 sazenic a mám codělat, abych to zpracoval.

Spozdravem Vrobel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
patf - (14) - 192.5 (?), 16.6.2011 10:48
Čistě náhodou nějaký recept na sušená rajčata, nejlépe z vlastní praxe někdo nemáte?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4470) - 191.35 (?), 16.6.2011 20:23

Přidávám recept na osvědčený kečup:

3 kg rajčat, 1/2 kg cibule, jedna malá vchovatá a jedna malá rovná lžička soli, 5 hřebíčků, 14 nových koření, 10 pepřů, 2 lžičky hořčičných semínek, 6 cm skořice, 3 stroužky česneku, jedna vrchovatá lžička sladké papriky. Nakrájet, rychle rozvařit pod poklicí, propasírovat a odpařovat do hustoty kečupu. Rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec přidat 200 g cukru a 1,2 dl octa, krátce provařit a nakonec 1/3 sáčku Pomůcky ke konzervování Dr. Oetkera. Naplnit horké do sklenic a je to.

Pracujeme v jednom tahu, nenecháváme rozpracováno do druhého dne, potom hnědne. Lze přidat jednu pálivou papričku, kdo rád ostrý. Pomůcky se nebojte, kyselina sorbová je v každé sladké vodě a šťávě, salátech i v trvanlivém pečivu. Bez ní se musí sterilizovat. To nedělám. Odpařit to chce opravdu do husta, když se přidá cukr a ocet, tak to zřídne. Chutná skvěle jako kvalitní kupovaný kečup. Hlavně žádná jablka, to pak není ono.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 57.240 (?), 17.6.2011 18:06

zkoušel jsem sušit rajčata na xxx způsobů a mohu doporučit pouze tohle: rozhodně se to nevyplatí!!! a nejde jen o finance, i časově, atd...

sušená rajčata té nejvyšší kvality není dneska problém koupit kdykoliv během roku...

je to možná i škoda těch rajčat, dají se využít a uchovat v lepší podobě

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika