Přidávám recept na osvědčený kečup:
3 kg rajčat, 1/2 kg cibule, jedna malá vchovatá a jedna malá rovná lžička soli, 5 hřebíčků, 14 nových koření, 10 pepřů, 2 lžičky hořčičných semínek, 6 cm skořice, 3 stroužky česneku, jedna vrchovatá lžička sladké papriky. Nakrájet, rychle rozvařit pod poklicí, propasírovat a odpařovat do hustoty kečupu. Rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec přidat 200 g cukru a 1,2 dl octa, krátce provařit a nakonec 1/3 sáčku Pomůcky ke konzervování Dr. Oetkera. Naplnit horké do sklenic a je to.
Pracujeme v jednom tahu, nenecháváme rozpracováno do druhého dne, potom hnědne. Lze přidat jednu pálivou papričku, kdo rád ostrý. Pomůcky se nebojte, kyselina sorbová je v každé sladké vodě a šťávě, salátech i v trvanlivém pečivu. Bez ní se musí sterilizovat. To nedělám. Odpařit to chce opravdu do husta, když se přidá cukr a ocet, tak to zřídne. Chutná skvěle jako kvalitní kupovaný kečup. Hlavně žádná jablka, to pak není ono.