Co se děje s rajčatami

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?)
2.6.2013 20:17

kdepak odstranit, bude s toho krásné " tučné" rajčátko, masitá rajčata to tak mívají a z těchto květů bývají největší rajčata.Mám to tak i na Yellow Gazzi R./ to je žluté masité rajče/, mívala sem i Brutus, všechny to měly.Býčí srdce ve foliáku kvetou a tyhle mega květy chodím nejvíc očumovat/ a modlím se aby neupadly/ a už se nemůžu dočkat rajčete.Bude s toho květu velké rajče.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 2.6.2013 16:42

U nás letos nebyl mrazíky, poslední tři týdny přeprchá, ale do víkendu bylo v půdě spíše sucho. Hlavním znakem letošního jara je vleklý chlad. Doma nepřetržitě topíme.

Přikládám dnešní fotky rajčat, Vegetační vrcholy jsou žluté, u některých poškození chladem imituje až poškození herbicidy.  J.

Philova trpící zimou
Philova trpící zimou
Rajče typu San Marzano poškozené chladem ve chráněné poloze Vysočiny.
Rajče typu San Marzano poškozené chladem ve chráněné poloze Vysočiny.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 2.6.2013 19:17

Žluté zabarvení by mohlo být způsobeno i nedostakem železa, žlutá barva letos dosti vládne, ale tam kde nemá. Rostliny "nachlazené" by byly spíše tmavé. Samozřejmě že na vině chlad je, ať už primárně nebo sekundárně, rostliny v tomhle nečase nedokáží normálně vegetovat.

host - 224.62 (?), 2.6.2013 16:47

...moje rajciny moc nevyrastli, ale zhrubli a zlepsila sa im farba. Predtym ako sli do zahrady boli velmi biedne. Uz nikdy ich nebudem mesiace trapit v malych nadobach a v chudobnom vysevnom substrate. Radsej menej sadenic, ale presadit do poriadnych nadob a s vyhnojenym substratom na spodku nadoby.

Trvalo kym sa presadene sadenice v zahrade chytili a zlepsila sa im farba. Predpokladam, ze si tvorili korenovu sustavu. Zima nepodporila rast do vysky, ale je tu zlepsenie. Teraz su vrcholy akesi zabrzdene a v strede svetlejsie zelene. Azda sa chytia s tym nastupom vyssich teplot. Doprial som im aj hnojivo, azda prekonaju tuto studenu jar.

host - 39.55 (?), 2.6.2013 19:41

Dobrý den, mám vysadené rajčiny v sklenníku, pekne rastu, už začínaju isť niektoré do kvetu. Neviem ale či je to vporiadku, keď nasadzuju niektoré odrody kvety, v strede je jeden obrovský a po okrajoch malé. mám tento veľký stredový kvet odstrániť, alebo ho mám nechať. Ďakujem za rady, Jaro.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5594) - 242.167 (?), 2.6.2013 19:44

To chce fotku.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 2.6.2013 19:48

jde o to co máte za odrůdu, já mám býčí srdce a Yellow Gazzi, to jsou masitá rajčata a ta mívají květy složené/ to sou ty velké/,i jednoduché.Podobně třeba Brutus a pod.Ale i jiné odrůdy mívají květy některé menší a jiné větší.Schválně sem se byla mrknout do foliáku.

host - 39.55 (?), 2.6.2013 19:55

p.Katarína už som napísal, že neviem na sto percent, ale malo by to byť býčie srdce. A nechavate ten obrrovský kvet, alebo ho odstranujete?

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 2.6.2013 20:17

kdepak odstranit, bude s toho krásné " tučné" rajčátko, masitá rajčata to tak mívají a z těchto květů bývají největší rajčata.Mám to tak i na Yellow Gazzi R./ to je žluté masité rajče/, mívala sem i Brutus, všechny to měly.Býčí srdce ve foliáku kvetou a tyhle mega květy chodím nejvíc očumovat/ a modlím se aby neupadly/ a už se nemůžu dočkat rajčete.Bude s toho květu velké rajče.

host - 39.55 (?), 2.6.2013 20:27

Ďakujem Vám velmi pekne.Ja mám odrody Čierny Krym, Býčie srdce,,Cherokee, Ildy Hana, všetky idu pekne do kvetu, tak nech sa nám darí.Jaro.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 2.6.2013 21:09

tak tak, jen to počasí aby vyšlo, bylo by to smutné, kdyby to zplesnivělo.Sluníčko pořád nikde... Já mám snad ke 2O odrůdám, tak by mě to mrzelo.Zrovna dnes sem vyhodila z jednoho truhlíku Tumbling T.Y.ožrané od dřepčíků, ovadlé,hrůza.Ani postřik nepomohl, za pár dní potvory nanovo.Normálně tento škůdce rajčatům neublíží, žere hlavě staré spodní listy, ale pokud rostlina neroste a nezvětšuje se listová plocha může ji zničit.Tak ať vám ty rajčátka rostou a dočkáme se úrody.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz