Co se děje s rajčatami
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 2.6.2013 16:42
U nás letos nebyl mrazíky, poslední tři týdny přeprchá, ale do víkendu bylo v půdě spíše sucho. Hlavním znakem letošního jara je vleklý chlad. Doma nepřetržitě topíme.
Přikládám dnešní fotky rajčat, Vegetační vrcholy jsou žluté, u některých poškození chladem imituje až poškození herbicidy. J.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.62 (?), 2.6.2013 16:47
...moje rajciny moc nevyrastli, ale zhrubli a zlepsila sa im farba. Predtym ako sli do zahrady boli velmi biedne. Uz nikdy ich nebudem mesiace trapit v malych nadobach a v chudobnom vysevnom substrate. Radsej menej sadenic, ale presadit do poriadnych nadob a s vyhnojenym substratom na spodku nadoby.
Trvalo kym sa presadene sadenice v zahrade chytili a zlepsila sa im farba. Predpokladam, ze si tvorili korenovu sustavu. Zima nepodporila rast do vysky, ale je tu zlepsenie. Teraz su vrcholy akesi zabrzdene a v strede svetlejsie zelene. Azda sa chytia s tym nastupom vyssich teplot. Doprial som im aj hnojivo, azda prekonaju tuto studenu jar.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.55 (?), 2.6.2013 19:41
Dobrý den, mám vysadené rajčiny v sklenníku, pekne rastu, už začínaju isť niektoré do kvetu. Neviem ale či je to vporiadku, keď nasadzuju niektoré odrody kvety, v strede je jeden obrovský a po okrajoch malé. mám tento veľký stredový kvet odstrániť, alebo ho mám nechať. Ďakujem za rady, Jaro.
|
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5594) - 242.167 (?), 2.6.2013 19:44
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.55 (?), 2.6.2013 19:55
p.Katarína už som napísal, že neviem na sto percent, ale malo by to byť býčie srdce. A nechavate ten obrrovský kvet, alebo ho odstranujete?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.55 (?), 2.6.2013 20:27
Ďakujem Vám velmi pekne.Ja mám odrody Čierny Krym, Býčie srdce,,Cherokee, Ildy Hana, všetky idu pekne do kvetu, tak nech sa nám darí.Jaro.
|
|
 |
|
 |
 |
|
kastef - Stříbrný Zahrádkář (262) - 138.131 (?), 2.6.2013 21:09
tak tak, jen to počasí aby vyšlo, bylo by to smutné, kdyby to zplesnivělo.Sluníčko pořád nikde... Já mám snad ke 2O odrůdám, tak by mě to mrzelo.Zrovna dnes sem vyhodila z jednoho truhlíku Tumbling T.Y.ožrané od dřepčíků, ovadlé,hrůza.Ani postřik nepomohl, za pár dní potvory nanovo.Normálně tento škůdce rajčatům neublíží, žere hlavě staré spodní listy, ale pokud rostlina neroste a nezvětšuje se listová plocha může ji zničit.Tak ať vám ty rajčátka rostou a dočkáme se úrody.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|