Co s tímto uvadlým rajčetem?

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?)
30.6.2009 16:12

Podle fotky to vidím tak, že je Vaše rajče v pořádku. Zkroucení a sklonění listů, jaké vidím na fotce, je dané odrůdou rajčete. Listy nejsou povadlé, ani splihlé, začernalé apod. - což by mohla být známka plísně.

Rajče Vám jde do plodů, které rostou, jsou tam i další květy. Skutečně se mi to jeví jako dobré.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 174.168 (?), 30.6.2009 15:11, zobrazeno: 14010x

Zdravím. Co mám dělat s tímto rajčetem? Je celé uvadlé a nejsou tam žádné náznaky nových výhonků, je tam vyrostlé jedno rajče a zdá se mi, že bere sílu, ale už je asi pozdě a celé rajče nezachráním, že? Jak to vidíte podle fotky? Děkuji.

The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 174.168 (?), 30.6.2009 15:12

tady je foto

Bez názvu
Bez názvu

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 30.6.2009 16:10

jsou ty listy povadlé a měkké a nebo jen zkroucené?

pokud jsou "jen" zkroucené a tvrdé tak je vše ok, kroutí se prvotně při nedostaku vláhy a nebo i horkem, běžná věc

jinak květy tam máte, jedno rajče sice předběhlo zbytek, leč toho bych se nebál, nechal bych to být! z těch květů uvidíte že začnou pomalu růst další plody

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?), 30.6.2009 16:12

Podle fotky to vidím tak, že je Vaše rajče v pořádku. Zkroucení a sklonění listů, jaké vidím na fotce, je dané odrůdou rajčete. Listy nejsou povadlé, ani splihlé, začernalé apod. - což by mohla být známka plísně.

Rajče Vám jde do plodů, které rostou, jsou tam i další květy. Skutečně se mi to jeví jako dobré.

host - 174.168 (?), 30.6.2009 19:47

Díky všem za reakce, kéž by byly pravdivé. Jinak listy tohoto rajčete jsou dost měkké oproti ostatním listům jiných rajčat, které mám okolo, tak nevím :-/

Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 93.178 (?), 1.7.2009 8:59

Na toto téma jsou tu i jiné diskuze. Co jsem koukal, tak vesměs se stejným závěrem. Preventivně aplikujte přípravek proti plísni - například Kuprikol.

host - 174.168 (?), 2.7.2009 13:50

Prosím, co s tím? Rajče je hodně moc uvadlé, listy strašně měkké, je už mrtvé? Nebo mám odstranit ty měkké listy? Mám doma akorát mospilan a kristalon plod a květ, tím to asi nezachráním, že? Co mi prosím radíte? Díky moc všem za rychlé rady.

Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 2.7.2009 15:37

a netrpí rajče suchem??? je venku nebo v truhlíku? v truhlíku kolikrát klasické zalévání nepomáhá! koupený substrát na sluníčku okamžitě vyschne a při dalším zalévání voda jen proteče

já takový substrát koupil do skleníku a před pár týdny jsem opatrně zeminu odhrabával a dosypal starou poctivou orninu...

Mospilan je na savé a žravé škůdce, tím rajče nestříkejte

host - 174.168 (?), 2.7.2009 17:24

Nevím, ostatních 6 rajčat, které mám ve společném truhlíku jako to jedno ovadlé jsou úplně v pohodě. Rajčata mám v truhlíků, nezdá se mi, že by mělo málo vody, sice přes den truhlík dost vyschne (nechci zalévat, když na ně praží sluníčko, radši je nechám suché a zaliju až večer), ale když je zalévám, tak se mi nezdá, že by to zeminou (kupovaná v baumaxu s přídavkem hnojiva na 6 týdnů) jen proteklo, docela dobře to saje, ale nevím..

Někdo tu psal, že je problém s tím, že mám listy plesnivé? Je tomu tak? Co mám koupit na plísně u rajčat, co je nejlepší pokud je to potřeba?

The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (102) - 174.168 (?), 2.7.2009 21:14

Dnes jsem odstřihl tyto dva vijány z onoho rajčate. Udělal jsem správně? Zdálo se mi, že už nejsou pro celou rostlinu vůbec produktivní... Co s tím celým rajčatem mám dělat, abych ho ještě zachránil? Prosím poraďte...

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty