Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To, že máte na rajčatech a papfrikách suchou hnilobu vůbec nemusí znamenat, že ve Vaší půdě je nedostatek vápníku. V ždy je třeba počítat s tím, že se jedná o relativní nedostatek vápníku, tj. vápník, který je schopna rostlina přijmout svými kořeny. Může to být například vysokým pH a také velmi nízkým pH, velkou zálivkou (vápník se vyplavuje do spodních vrstev, kde může být pro kořeny nedostupný), také suchem ev. chladnem, zasolení půdy draslíkem ev.sodíkem), atd. Možná by bylo dobré změřit si aspoň pH lakmusovým papírkem. Pokud jste celou sezónu hnojil tak jak píšete (každý týden), tak by tam toho vápníku mělo být dost.

           Vladimír

PS.: Na Wuxal bych až tak moc nespoléhal, je to tak trochu česká specialita. Za Atlantikem byla často diskuze na toto téma a víceméně tam bylo konstatováno, že to nepomůže. BER jak se tam tato porucha nazývá během sezóny sám odejde s tím, jak rostlina zesílí (potom se zdá, že postřik na list pomohl)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika