Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

25.10.20 Včera jsem byl nucen uzavřít rajčatovou sezónu na zahradě po tom, co jsem zjistil, že i Mountain Magiky začaly houfně praskat. Sklidil jsem tedy ještě přes 5 kilo zelených, ale z toho je dost prasklých, uvidím, co bude nutné vyhodit a co dozraje. Celkem tedy mám na dozrání v chalupě asi 15 kilo. Rostliny jsem ještě nechal venku, mají květy, třeba ještě něco provedou, ale nepočítám s tím. Bude záležet na počasí. Obral a zlikvidoval jsem Kumato. Blue Berry tam zůstalo, ale také obrané. Zajímavé je, že tomu plíseň téměř neublížila. Roste těsně vedle odolných. Spíš ale náhoda.
Dole na balkónech Nelinka i Startky stále ještě plodí a pomaloučku zrají. Rozdíl teplot mezi chalupou a Ústím je i 5°C. Strabeny a Tomato Berry už jsou odepsané, stejně jako Micky Mouse a Vilma – septoria je nakonec dostala úplně. Papriky jsou stále krásně zelené, ale nepozoruju, že by rozvíjely plody, tedy kromě pozdní Jabliny.
Je čas zahájit sezónu domácí. Vybral jsem odrůdy: Start, Tomato Berry a Nelinka z tyčkových (zase budu složitě vyvazovat) a Mogolskij Karlik, Arctic Rose a Sophie’s Choice z keříčkových. Sít budu příští víkend. Každou odrůdu po 2 či 3 semínkách. Maximální počet chci mít 12 rostlin.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika