Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

4.6.20 Všechny mé vnitřní exempláře přesunuté na přímé slunce na balkóně utrpěly popáleniny na listech nejvíc vystavených přímému záření. Ty, které byly přisvětlovány i zářivkou ale v daleko menší míře. Rostliny takto popálené listy neshazují, z čehož soudím, že zelené části stále fungují. Také jsem zaznamenal rozdíl mezi těmito popáleninami a popáleninami, které jsem měl dřív: ty letošní nejsou jasně ohraničené, je vidět, že jsou listy na různých místech nestejně vybělené. Ty dřívější, o kterých se domnívám, že byly způsobeny kromě slunce také infekcí (nejspíš bakteriální), byly ostře ohraničené, jednotné barvy a hlavně se přihodily uvnitř za oknem, k čemuž letos vůbec nedošlo.

Na balkón jsem je musel přesunout, protože uvnitř odplodily své spodní vijany a já je pak musel zaštípnout, takže další kvetení se nekonalo (ani u keříčkové Vilmy). Teď na balkóně nabírají síly na další kolo úrody: vyrážejí nové výhony, kvetou a některé už znovu mají malé plody. Výjimkou jsou Tomato Berry, které šly ven mnohem dřív než ostatní: ty už své „druhé kolo“ začaly a dávají docela slušnou sklizeň chuťově vynikajících rajčátek (7,5 až 8!).

Nahoře na zahradě vývoj pokračuje přiměřeně k počasí – není až tak teplé, jak jsem doufal a noci jsou většinou pod 10°C. Přesto nevidím žádné problémy s opylením. Stále totiž přibývá jedinců s mrňavými plody a Nelinky už dosáhly své běžné velikosti plodů. Mám ale tušení, že to první zralé nebude v první polovině června, spíš tak kolem 20tého. Rajčatovou nouzí netrpím – v květnu jsem dole sklidil 3,13 kg a stále sklízím – takže není žádný spěch. Snad jen kvůli plísni.

 

Zkusím brzy poslat fotky popálení.

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika