Taky je kupuju. Chuťově jsou mezi 5 a 6, což je na tuhle část roku dooost dobré. A cenově to taky není zase až taková katastrofa: 400 g za 34,90, tedy ve slevě. Ještě mám salát v lednici.
Co se osvětlení skleníků týká, nemůžu následovat jejich příkladu za tří zásadních důvodů: západní/východní okno přijímá mnohem méně světla než skleník, umělá kompenzace musí tedy být mnohem vyšší. Jejich zdroje umělého světla jsou pravděpodobně sodíkové výbojky, kdežto já mám jen LEDky a zářivky. Navíc oni to mají určitě řízené počítačem a informace o intenzitě světla jsou on-line. Já musím spoléhat na "ruční", velmi nedokonalé, ovládání. No a tady v našem údolí je počasí hodně jiné než v Třebíči. Samé mlhy a většinou zataženo a mění se to rychle. Takže vycházím z toho, že jim raději přesvítím než nedosvítím. Jak intenzitou, tak délkou osvětlení. Náklady rozhodně nejsou tak dramatické.
Ale díky za inspiraci: budu přemýšlet o nějakém systému řízení světla podle intenzity v reálném čase. Nakonec jsem býval elektrikář a moji synové jsou ajťáci. Jen mám strach, že by to byla nákladná investice.
A nakonec jedno radostné konstatování: letos nemám smutnice ani jiný hmyz. Tedy zatím. Ťuky, ťuk.
Milan HP