Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky je kupuju. Chuťově jsou mezi 5 a 6, což je na tuhle část roku dooost dobré. A cenově to taky není zase až taková katastrofa: 400 g za 34,90, tedy ve slevě. Ještě mám salát v lednici.cheeky

Co se osvětlení skleníků týká, nemůžu následovat jejich příkladu za tří zásadních důvodů: západní/východní okno přijímá mnohem méně světla než skleník, umělá kompenzace musí tedy být mnohem vyšší. Jejich zdroje umělého světla jsou pravděpodobně sodíkové výbojky, kdežto já mám jen LEDky a zářivky. Navíc oni to mají určitě řízené počítačem a informace o intenzitě světla jsou on-line. Já musím spoléhat na "ruční", velmi nedokonalé, ovládání. No a tady v našem údolí je počasí hodně jiné než v Třebíči. Samé mlhy a většinou zataženo a mění se to rychle. Takže vycházím z toho, že jim raději přesvítím než nedosvítím. Jak intenzitou, tak délkou osvětlení. Náklady rozhodně nejsou tak dramatické.

Ale díky za inspiraci: budu přemýšlet o nějakém systému řízení světla podle intenzity v reálném čase. Nakonec jsem býval elektrikář a moji synové jsou ajťáci. Jen mám strach, že by to byla nákladná investice.

A nakonec jedno radostné konstatování: letos nemám smutnice ani jiný hmyz. Tedy zatím. smiley Ťuky, ťuk.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika