Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

22.6.18 Rajčatový salát jsem si neudělal, ne snad proto, že nebylo dost rajčat, ale raději jsem si je zase vychutnal jen tak s chlebem. Stupice jsou skvělé chuti, sladká a bez žlutého límce, ale mají děsně tvrdou slupku. Bonseta je taky výborná, kyselejší a osvěžující. Jen to zrání jí jde mnohem pomaleji než Startkám a Stupicím. A také Balkonzauber (Balkónové červené) uzrává v počtu 7 kousků, ale ještě mu chvíli nechám. Ovšem objevil se problém: světle šedé klikihákovaté čáry na listech. Otevřel jsem kvůli nim nové vlákno, protože vůbec netuším, co by to mohlo být. Tipuju, že nějaký hmyzí parazit. Kdybyste náhodou věděli, oč se jedná, dejte mi vědět, prosím.

Na chalupě nastal „plísňový“ čas: občas prší, je chladno a je jen otázkou, zda ten silný vítr, který mi včera notně pocuchal balkon, neutichne. Pokud ano, rajčata neuschnou a plíseň se roztancuje. Díval jsem se na předpověď, vítr se má zítra vrátit v síle 3, takže jsem se rozhodl plachtu ještě nezatahovat, ale teď nemůžu spát, protože mám strach, že jsem udělal osudovou chybu. No, uvidíme. Dnes odpoledne ještě žádné známky plísně nebyly.

Tři Stupice se už červenají i tam, ale je vidět, že plísniodolní angličáci (Crimson Crush, Mountain Magic) jsou mnohem pozdnější. CC je docela velkoplodé – už teď má plody jako velká kulečníková koule (nebo menší tenisák). Spousta mateří a řízků má plody hned nad zemí, takže je musím podkládat, aby neshnily. Používám větvičkové vidličky, o které opřu celý vijan.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika