Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Konečně jsem se dostala k zhodnocení výskytu plísně bramborové na rádoby odolných odrůdách v letošním roce. Letos byl rok na plíseň u nás katostrofální. Manžel v červenci provedel dva postřiky všech rajčat Acrobatem s vynecháním skleníku. V srpnu s každodenní přeháňkou k nám dorazila plíseň, postřiky byly v danou dobu neúčinné. Nejspíše mi odešla keříková rajčata na políčku vedle brambor. První padly Šejky, o několik dní později ostatní keříky včetně Rio Fuego (možná komolím název) a ruských odrůd na zpracování. Současně se plíseň objevila na odrůdě Geja, kterou jsem si nechala dovést z Ruska. Žádala jsem o dovezení semínek odolných k plísni, na sáčku je napsáno "ustojčiv k fytoftorozu", praktická odolnost 0. 

O něco lépe mi dopadly rostliny pod střešním převisem, tam přišla plíseň později, jedno z prvních napadených byl Japonsky Tjurfel, měl být též odolnější. Naopak poměrně odolávalo naše Bejbino. Nejlépe si s plísní poradila Phantasia a Philova. Phantasia nějako skvrny po sobě měla, ale vydržela plodit poměrně dlouho a Philovu spálil až mrazík. Na plodech Philovy jsem našla hnědé skvrny až na posledních před mrazem sklizených bobulích při dozrávání na okně. Několik rostlin Philovy jsem zasadila na zahradu k mamince vedle řepy a branborového pole, postřik tam nebyl proveden žádný, rostliny s plody vydržely do mrazů. Letos jsem měla sazenic Philovy nařízkováno nadbytek, nikdo je nechtěl, říkali, že plíseň není problém. Přikládám fotky Philovy v závěru sezony.

Připojuji názvy odrůd, které jsem si vyhledala na webu, že by mohly být odolné, jde o americké odrůdy, semena nemám k dispozici, nepovedlo se mi nikoho přesvědčit, aby mi je dovezl.

Defiant PHR F1, Matt´s Wild Cherry, Mountain Magic F1, Plum Regal F1.

Za částečně odolné odrůdy: Black Krim, Black Plum.

Máte někdo s těmito odrůdami vlastní zkušenosti co se týče odolnosti a ev. i chuti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika