Zápach v trnkovici po lihu



host - 152.106 (?)
6.4.2019 18:20

Musí to nějaký čas dýchat, pak vcinikne vůně ovoce..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 168.229 (?), 6.2.2019 17:58, zobrazeno: 3822x

Dobrý den.

Prosím o  radu.Nechal jsem  vypálit trnky  a kořalka  jde cítit  po lihu.Dá se  s tím něco dělat, nebo je  to do  petrolejky na  svícení?Musím přiznat, že jsem  do kvasu ,který se  zastavil po  cca dvou  měsících na 8 ,přidal kyblík  vody s  cukrem asi  4kg na  300kilo.Napadá mne  třeba možnost  použít to  na ořechovici ,nebo něco  takového, nebo přepálit?

Nevím ,co s  tím, za rady  děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 120.64 (?), 6.2.2019 18:39

Rozředit vodou na 53% a nechat nejméně tři měsíce odvětrávat. Potom začít opatrně ochutnávat. Máte kliku, že vaše kořalka není cítit po fekáliích, to by se fakt pít nedala laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
casino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 95.172 (?), 6.2.2019 20:16

"...kořalka jde cítit po lihu."

No, kéž by pálenky byly cítit než po lihu, žesmiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 136.93 (?), 6.2.2019 21:00

Viděl bych  to  tak, že ten  cukr  to  přerazil.Jestli  to  odvětrá  tak ,že  bude  spíše  cítit  vůně  po  ovoci... nechat  otevřenou  nádobu  ať  to   vydýchá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 20.244 (?), 6.2.2019 21:20

Cukr bych do toho vůbec netahal. Aspoň ve směru chuti...

*

Nechejte tomu čas jak píše Jiři.
Ty další nápravy Vám nijak neutečou a mohly by být i předčasné.
Čas, odvětrání dokáži NĚKDY velké věci...
*
*
Teď jen ftípek, neberte ho nijak zle prosím:
Pokud Vám slivovice smrdí lihem tak raději vyrábějte povidla, sušte švestky a tak..
Anebo, inspirace J. Haškem - lihuprostá vína a destiláty:-))) by taky nemusely být špatné.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.238 (?), 7.2.2019 8:40

Nevím, co zadavatel myslí tím zápachem po lihu. Jestli mu to spíš nepřipomíná pach technického lihu, tedy něco, čím se líh denaturuje. Čistý líh totiž nijak špatně nezapáchá a je logické, že když je ho v destilátu přes 50%, že tam bude i poznat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 86.229 (?), 5.4.2019 21:17

Pokud chcete přidávat vodu s cukrem, pak je třeba ji nalít pokud možno co nejdříve po naplnění sudů - dojde k prudkému kvašení a následně k rychlému vykvašení během 6 -8 týdnů a nemůže nastat žádný problém, který tady popisujete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.106 (?), 6.4.2019 18:20

Musí to nějaký čas dýchat, pak vcinikne vůně ovoce..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika