Zápach v trnkovici po lihu



host - 86.229 (?)
5.4.2019 21:17

Pokud chcete přidávat vodu s cukrem, pak je třeba ji nalít pokud možno co nejdříve po naplnění sudů - dojde k prudkému kvašení a následně k rychlému vykvašení během 6 -8 týdnů a nemůže nastat žádný problém, který tady popisujete.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 168.229 (?), 6.2.2019 17:58, zobrazeno: 3793x

Dobrý den.

Prosím o  radu.Nechal jsem  vypálit trnky  a kořalka  jde cítit  po lihu.Dá se  s tím něco dělat, nebo je  to do  petrolejky na  svícení?Musím přiznat, že jsem  do kvasu ,který se  zastavil po  cca dvou  měsících na 8 ,přidal kyblík  vody s  cukrem asi  4kg na  300kilo.Napadá mne  třeba možnost  použít to  na ořechovici ,nebo něco  takového, nebo přepálit?

Nevím ,co s  tím, za rady  děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 120.64 (?), 6.2.2019 18:39

Rozředit vodou na 53% a nechat nejméně tři měsíce odvětrávat. Potom začít opatrně ochutnávat. Máte kliku, že vaše kořalka není cítit po fekáliích, to by se fakt pít nedala laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
casino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (70) - 95.172 (?), 6.2.2019 20:16

"...kořalka jde cítit po lihu."

No, kéž by pálenky byly cítit než po lihu, žesmiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 136.93 (?), 6.2.2019 21:00

Viděl bych  to  tak, že ten  cukr  to  přerazil.Jestli  to  odvětrá  tak ,že  bude  spíše  cítit  vůně  po  ovoci... nechat  otevřenou  nádobu  ať  to   vydýchá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 20.244 (?), 6.2.2019 21:20

Cukr bych do toho vůbec netahal. Aspoň ve směru chuti...

*

Nechejte tomu čas jak píše Jiři.
Ty další nápravy Vám nijak neutečou a mohly by být i předčasné.
Čas, odvětrání dokáži NĚKDY velké věci...
*
*
Teď jen ftípek, neberte ho nijak zle prosím:
Pokud Vám slivovice smrdí lihem tak raději vyrábějte povidla, sušte švestky a tak..
Anebo, inspirace J. Haškem - lihuprostá vína a destiláty:-))) by taky nemusely být špatné.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.238 (?), 7.2.2019 8:40

Nevím, co zadavatel myslí tím zápachem po lihu. Jestli mu to spíš nepřipomíná pach technického lihu, tedy něco, čím se líh denaturuje. Čistý líh totiž nijak špatně nezapáchá a je logické, že když je ho v destilátu přes 50%, že tam bude i poznat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 86.229 (?), 5.4.2019 21:17

Pokud chcete přidávat vodu s cukrem, pak je třeba ji nalít pokud možno co nejdříve po naplnění sudů - dojde k prudkému kvašení a následně k rychlému vykvašení během 6 -8 týdnů a nemůže nastat žádný problém, který tady popisujete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.106 (?), 6.4.2019 18:20

Musí to nějaký čas dýchat, pak vcinikne vůně ovoce..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika