Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Zakalovanie slivovice pri druhom paleni

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (36) - xxx.xxx.93.3 (?)
1.4.2019 14:09
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim vas,

co moze byt pricinou zakaleneho destilatu pri druho paleni? vystupna sila je cca 80% a uz to zakaluje,

Tecie to pomalicky a aj napiek tomu. Chladic je cisty. Na tej kolone sa uz slivovica robila a vychadzala cista. Vona je super, kvas bol v poriadku.

pred druhym palenim bola palenka po prvom zriedena na cca 25 perc.

Napada Vas nieco?

Este doplnok: kvasil som s kostkami a dlhsie to stalo v sude, cca 3mesiace

dakujem

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.239.228 (?), 3.4.2019 9:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možno hlúpa odpoveď, ale obrazne povedané, asi to "bol taký rok"  :-)

Mne sa napr. doteraz ani raz nestalo to, čo minulého roku (2018). Finálna, druhýkrát vypálená slivovica bola čistá ako slza. Po vypálení som nechal odležať/odvetrať a všimol som si, že zhruba po týždni, dvoch, začala žltnúť. Po necelom mesiaci som ju nariedil na 52%, no kvapalina bola značne žltá. Nepáčilo sa mi to. Skúsil som teda prefiltrovať cez obyčajnú vatu a pomohlo. Vatu som ale musel často meniť, lebo to žlté farbivo sa zachytávalo do nej. Výsledok je teraz suprový, pálenka už nežltne.

Neviem si to dodnes vysvetliť. Postup práce bol úplne rovnaký, teplota a rýchlosť pálenia dokonale ustražená... a do kvasu som nepridával ani cukor, anin žiadne chémie... Snáď niečo bolo zo vzduchu už v ovocí?... :-(

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (36) - xxx.xxx.46.90 (?), 3.4.2019 22:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes som to kontroloval, zacina sa to usadzovat, v otvorenom hrnci ma silu cca72% v objeme cca 30l.

Skusal som to testnut, je neskutocne aromaticka, nasladla a vobec neskrabe, zial je mierne zakalena.

Este sa mi to nestalo.

Prinajhorsom to pustim cez vinarsky alebo mliekarensky filter po nejakom case.Planujem to nechat cca 1-2mesiace nech sa to usadi a potom pustim cez filtre.

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (36) - xxx.xxx.46.90 (?), 26.5.2019 23:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K dnesnemu dnu s odstupom casu pripajam poznatok:

Slivovicu som nechal odlezat v hrnci a premiesaval som ju kazde 2-3 dni. Casom sa zacal mierne biely zakal uusadzovat vo forme zrazenin.

Dodatocne som to pustil cez vinarsky 6doskovy filter a palenka je ako sklo cira!

Chut je uzasna!

Připojit reakci
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.132.170 (?), 29.5.2019 14:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Som zo starej páleničnej rodiny a za jedinú príčinu zakalenia pálenky PO pálení sa považovala nesprávna voda. Za dedinou máme prameň, z ktorého všetci brali vodu na riedenie, lebo nezakaľovala. Teraz v dobe reverznej osmózy už upadol do zabudnutia. A každé zakalenie sa časom samé vyčistí.

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.236.138 (?), 30.5.2019 8:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je nepochybně pravda, že použitím tzv. tvrdé vody dochází k zákalům neboť precipitují karbonáty vápníku, hořčíku atd. Nicméně v tomto konkrétním případě si myslím, že zákaly způsobují ovocné vosky, které jsou přítomny především v chladiči a možná i v přestupníku. Takže doporučuji uvedené části aparatury zaplavit 5% - ním roztokem hydroxidu sodného (0,5 kg do 9,5 l vody) a nechat to stát alespoň 2 dny. Pak důkladně promýt vodou, pak roztokem kys. citronové a opět vodou. Rozhodně nepodceňovat ochranné pomůcky, tedy brýle a gumové rukavice. PŠ

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (36) - xxx.xxx.46.90 (?), 30.5.2019 22:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K riedeniu praveze vobec nedoslo, tiez som nazoru ze nieco je asi aj v chladici, rozmyslal som ze cez to prezeniem octovy roztok ktory by bol koncentrovanejsi a necham to nejaky den a nasledne preplachnem vodou.

Rok 2018 bol na kvalitu ovocia neskutocny a tak lahodnu palenku som este nemal.  Ako som pisal, po case sa to pekne vycistilo a ja som to este prehnal cez vinzrsky doskovy filter.Podotykam, ze zakal nebol ako mlieko, ale mal biely nadych :)

Vysledok je jedna uzasna a lahodna slivovica! V anglictine je na to aj vyraz SMOOTH :)

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů