Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zakalovanie slivovice pri druhom paleni

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (34) - xxx.xxx.93.3 (?)
1.4.2019 14:09, počet návštěv: 1874
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim vas,

co moze byt pricinou zakaleneho destilatu pri druho paleni? vystupna sila je cca 80% a uz to zakaluje,

Tecie to pomalicky a aj napiek tomu. Chladic je cisty. Na tej kolone sa uz slivovica robila a vychadzala cista. Vona je super, kvas bol v poriadku.

pred druhym palenim bola palenka po prvom zriedena na cca 25 perc.

Napada Vas nieco?

Este doplnok: kvasil som s kostkami a dlhsie to stalo v sude, cca 3mesiace

dakujem

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.239.228 (?)
3.4.2019 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možno hlúpa odpoveď, ale obrazne povedané, asi to "bol taký rok"  :-)

Mne sa napr. doteraz ani raz nestalo to, čo minulého roku (2018). Finálna, druhýkrát vypálená slivovica bola čistá ako slza. Po vypálení som nechal odležať/odvetrať a všimol som si, že zhruba po týždni, dvoch, začala žltnúť. Po necelom mesiaci som ju nariedil na 52%, no kvapalina bola značne žltá. Nepáčilo sa mi to. Skúsil som teda prefiltrovať cez obyčajnú vatu a pomohlo. Vatu som ale musel často meniť, lebo to žlté farbivo sa zachytávalo do nej. Výsledok je teraz suprový, pálenka už nežltne.

Neviem si to dodnes vysvetliť. Postup práce bol úplne rovnaký, teplota a rýchlosť pálenia dokonale ustražená... a do kvasu som nepridával ani cukor, anin žiadne chémie... Snáď niečo bolo zo vzduchu už v ovocí?... :-(

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (34) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes som to kontroloval, zacina sa to usadzovat, v otvorenom hrnci ma silu cca72% v objeme cca 30l.

Skusal som to testnut, je neskutocne aromaticka, nasladla a vobec neskrabe, zial je mierne zakalena.

Este sa mi to nestalo.

Prinajhorsom to pustim cez vinarsky alebo mliekarensky filter po nejakom case.Planujem to nechat cca 1-2mesiace nech sa to usadi a potom pustim cez filtre.

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (34) - xxx.xxx.46.90 (?)
26.5.2019 23:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K dnesnemu dnu s odstupom casu pripajam poznatok:

Slivovicu som nechal odlezat v hrnci a premiesaval som ju kazde 2-3 dni. Casom sa zacal mierne biely zakal uusadzovat vo forme zrazenin.

Dodatocne som to pustil cez vinarsky 6doskovy filter a palenka je ako sklo cira!

Chut je uzasna!

Připojit reakci
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.132.170 (?)
29.5.2019 14:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Som zo starej páleničnej rodiny a za jedinú príčinu zakalenia pálenky PO pálení sa považovala nesprávna voda. Za dedinou máme prameň, z ktorého všetci brali vodu na riedenie, lebo nezakaľovala. Teraz v dobe reverznej osmózy už upadol do zabudnutia. A každé zakalenie sa časom samé vyčistí.

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.236.138 (?)
30.5.2019 8:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je nepochybně pravda, že použitím tzv. tvrdé vody dochází k zákalům neboť precipitují karbonáty vápníku, hořčíku atd. Nicméně v tomto konkrétním případě si myslím, že zákaly způsobují ovocné vosky, které jsou přítomny především v chladiči a možná i v přestupníku. Takže doporučuji uvedené části aparatury zaplavit 5% - ním roztokem hydroxidu sodného (0,5 kg do 9,5 l vody) a nechat to stát alespoň 2 dny. Pak důkladně promýt vodou, pak roztokem kys. citronové a opět vodou. Rozhodně nepodceňovat ochranné pomůcky, tedy brýle a gumové rukavice. PŠ

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (34) - xxx.xxx.46.90 (?)
30.5.2019 22:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K riedeniu praveze vobec nedoslo, tiez som nazoru ze nieco je asi aj v chladici, rozmyslal som ze cez to prezeniem octovy roztok ktory by bol koncentrovanejsi a necham to nejaky den a nasledne preplachnem vodou.

Rok 2018 bol na kvalitu ovocia neskutocny a tak lahodnu palenku som este nemal.  Ako som pisal, po case sa to pekne vycistilo a ja som to este prehnal cez vinzrsky doskovy filter.Podotykam, ze zakal nebol ako mlieko, ale mal biely nadych :)

Vysledok je jedna uzasna a lahodna slivovica! V anglictine je na to aj vyraz SMOOTH :)

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192918
Koupě Palírny 1120.9.20191139
Marhulovy kvas je moc husty1420.9.20191169
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921855
Novy kvas nekvasi712.9.20191090
Výtěžnost a cena1012.9.20191258
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019769
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136946
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199930
Destilační přístroj193.9.20192830
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934348
Míchat lutr při 2D?329.8.2019564
Pečetní vosk1027.8.20191035
Da se to este?927.8.2019908
borovička827.8.201921078
Kvas broskve226.8.2019796
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191480
Olej v destilatu222.8.2019444
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191448
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917733
Aroma meruňkovica813.8.20191440
Pálení ovocných vín1912.8.201911388
Melounovice610.8.2019845
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930442
destilační přístroj10529.8.20191446823
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911842
Trubka ke chladiči21.8.2019591
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193316
Cudny proces palenia430.7.2019857
Meruňkový kvas 4627.7.201945962
Ražná - ražovica1526.7.201943829
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191327
Ananasový kvas318.7.20191496
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917120
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191777
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191526
Pach po acetonu35.7.20191199
Domácí ořechovice1131.7.2019206739
Kvas z mandarinek1923.6.20192914
Zapach dymu623.6.20191960
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů