Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To je nepochybně pravda, že použitím tzv. tvrdé vody dochází k zákalům neboť precipitují karbonáty vápníku, hořčíku atd. Nicméně v tomto konkrétním případě si myslím, že zákaly způsobují ovocné vosky, které jsou přítomny především v chladiči a možná i v přestupníku. Takže doporučuji uvedené části aparatury zaplavit 5% - ním roztokem hydroxidu sodného (0,5 kg do 9,5 l vody) a nechat to stát alespoň 2 dny. Pak důkladně promýt vodou, pak roztokem kys. citronové a opět vodou. Rozhodně nepodceňovat ochranné pomůcky, tedy brýle a gumové rukavice. PŠ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika