Váš recept na vyprošťovák



host - 13.189 (?)
11.7.2018 14:26
Hm, proti kocovině každá rada drahá, příčin může být vícero, ale pokud předpokládáme konzumaci kvalitního alkoholu, tak nejpravděpodobněji nás bolí hlava proto, že alkohol působí v těle osmoticky, tzn. způsobuje "nasávání" vody do všech buněk, nad standardní poměry běžné ve střízlivém stavu. No a lebka je celkem pevná, takže se nám v ní ty nacucané buňky holt musí trochu víc stlačit, že... a na jakýkoli tlak v lebce reaguje tělo velmi nepříjemnou bolestí. Co s tím? Myslet už během popíjení na druhý den a snažit se alespoň o rovnoměrný přísun vody, v poměru k 10° alkoholu aspoň 1:1. V případě tvrdého klidně 1:10. Ještě trochu horší je, když pijeme alkohol nekvalitní. Metyl by jako takový v malém množství v alkoholu v podstatě nevadil, pokud nedovolíme tělu aby ho začal odbourávat pomocí jater na formaldehyd a následně kyselinu mravenčí. Pak je zle, obě látky jsou velmi toxické a i malé množství způsobuje velké potíže. Normálně to funguje ovšem tak, že tělo vždy přednostně odbourává etyl. Etyl se odbourává jinak, konečný produkt je acetát (kyselina octová). To jsou ty překyselené žaludky po ránu, tam pomůže okurka a vývar a na odvodnění litr čisté vody.Pokud ale dojde etanol, tělo volky nevolky přejde na zbytkový metyl a začne nám z něho do těla pumpovat toxiny. To jsou ty ranní "kolotoče", protože holt statisticky na ten metyl dojde asi tak po 6-10. hodinách… podle množství a taky (světe div se) podle pohlaví. Tak tady pomůže dodat tělu honem zase etyl, aby tělo nechalo metyl na pokoji, a ten se pomalu dostal z těla jinak, močí a plícemi. Takhle fungují ty ranní "vyprošťováky". Tož tak... na viděnou :D Mira.S
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 157.239 (?), 31.12.2014 23:19, zobrazeno: 16406x

Tuším raní kocovinu, v člověka se nevyvinu, dejte radu do placuwink

Adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 18.68 (?), 1.1.2015 8:59

Přesně. To už velitel četnické stanice v Putimi říkal svému závodčímu, že alkohol je zhouba. Voni toho moc nesnesou a pijou to...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 181.142 (?), 1.1.2015 8:20

Gulášová polívka z pytlíku a dlouhá procházka. A v případě těžké nevolnosti zavodnit tělo sladko-slano-kyselým nápojem (asi jako zálivka na salát). Chuť je docela dobrá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 1.1.2015 11:23

Při kocovině je tělo otráveno,chybí minerály, vitamíny.Pivo je zdrojem nepřeberného množství výživných látek, jakýsi iontový nápoj, ale při kocovině bohužel i... alkoholu.Někdo zas říká, že rychlý úbytek alkoholu v těle taky není dobrý, takže pomalé vyrovnavané snižování alkoholu v těle pitím piva v malých dávkách při kocovině pomáhá proti bolehlavu.Mě to nikdy nepomohlo.

Za sebe mohu doporučit horký hovězí(slepičí) vývar s kousky masa, nudlemi,který pomůže zavodnit tělo, a dodat přiměřenou, lehce stravitelnou výživu.Na žízeň pak kapustnicu ze soudku, a když už žaludek později pozře kousky pomeranče, vitamíny rozhodně pomohou vyhnat volné radikály z těla ven.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 132.250 (?), 1.1.2015 12:09
Včera jsem si dal 1 pivo po obědě, odpoledne grog, večer červené víno k chlebíčkům, o půlnoci 2 skleničky sektu - kocovina nulová! Doporučuji všem!! Hodně štěstí, zdraví a žádný bolehlav v roce 2015! J.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 187.224 (?), 1.1.2015 13:13

Jednoznačně silná kvalitní polívka.  Na spravení chuti i pivo nebo lák z okurek.    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 1.1.2015 13:28

2 skleničky sektu - kocovina nulová!

To je dobrá a praktická rada. Asi stejná jako: "Nechcete-li mít na podzim strupatá jablka, uřežte jabloním větve hned u kmene..."
    Dnes mi už novoroční kocovina nehrozí. Ale v dobách, kdy holky žadonily hrát a zpívat tu jejich písničku (tehdy zakázanou), kdy kvůli horku a tanci odkládaly nahoře a k ránu pak i dole,  na to všechno dvě skleničky sektu věru nestačí. Probuzení bylo sice s hlavou bolavou , ale pocitem vítěze. Holky to měly horší, kocovinu alkoholickou i morální, po česnečce tak rychle nemizející. Přitom na setkání po letech přiznávají, že by do toho šly znovu. Jenže dnes už nikdo nežadoní...
sad

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 129.25 (?), 1.1.2015 14:10

Jo, jo - ono by se žadonilo, ale už se zapomělo PROČ a ČÍM - nemoci už ponechávají jen základní funkce.

Pěkný nový rok, p.doktore.

RNDr.Jaroslav Nedvěd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
DominikS - (5) - 70.55 (?), 27.6.2016 22:03

Pit pit a pit vodu a na jidlo tak max vyvar

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 13.189 (?), 11.7.2018 14:26
Hm, proti kocovině každá rada drahá, příčin může být vícero, ale pokud předpokládáme konzumaci kvalitního alkoholu, tak nejpravděpodobněji nás bolí hlava proto, že alkohol působí v těle osmoticky, tzn. způsobuje "nasávání" vody do všech buněk, nad standardní poměry běžné ve střízlivém stavu. No a lebka je celkem pevná, takže se nám v ní ty nacucané buňky holt musí trochu víc stlačit, že... a na jakýkoli tlak v lebce reaguje tělo velmi nepříjemnou bolestí. Co s tím? Myslet už během popíjení na druhý den a snažit se alespoň o rovnoměrný přísun vody, v poměru k 10° alkoholu aspoň 1:1. V případě tvrdého klidně 1:10. Ještě trochu horší je, když pijeme alkohol nekvalitní. Metyl by jako takový v malém množství v alkoholu v podstatě nevadil, pokud nedovolíme tělu aby ho začal odbourávat pomocí jater na formaldehyd a následně kyselinu mravenčí. Pak je zle, obě látky jsou velmi toxické a i malé množství způsobuje velké potíže. Normálně to funguje ovšem tak, že tělo vždy přednostně odbourává etyl. Etyl se odbourává jinak, konečný produkt je acetát (kyselina octová). To jsou ty překyselené žaludky po ránu, tam pomůže okurka a vývar a na odvodnění litr čisté vody.Pokud ale dojde etanol, tělo volky nevolky přejde na zbytkový metyl a začne nám z něho do těla pumpovat toxiny. To jsou ty ranní "kolotoče", protože holt statisticky na ten metyl dojde asi tak po 6-10. hodinách… podle množství a taky (světe div se) podle pohlaví. Tak tady pomůže dodat tělu honem zase etyl, aby tělo nechalo metyl na pokoji, a ten se pomalu dostal z těla jinak, močí a plícemi. Takhle fungují ty ranní "vyprošťováky". Tož tak... na viděnou :D Mira.S
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika