Váš recept na vyprošťovák
|
|
 |
 |
host - 13.189 (?) 11.7.2018 14:26
Hm, proti kocovině každá rada drahá, příčin může být vícero, ale pokud předpokládáme konzumaci kvalitního alkoholu, tak nejpravděpodobněji nás bolí hlava proto, že alkohol působí v těle osmoticky, tzn. způsobuje "nasávání" vody do všech buněk, nad standardní poměry běžné ve střízlivém stavu. No a lebka je celkem pevná, takže se nám v ní ty nacucané buňky holt musí trochu víc stlačit, že... a na jakýkoli tlak v lebce reaguje tělo velmi nepříjemnou bolestí. Co s tím?
Myslet už během popíjení na druhý den a snažit se alespoň o rovnoměrný přísun vody, v poměru k 10° alkoholu aspoň 1:1. V případě tvrdého klidně 1:10.
Ještě trochu horší je, když pijeme alkohol nekvalitní. Metyl by jako takový v malém množství v alkoholu v podstatě nevadil, pokud nedovolíme tělu aby ho začal odbourávat pomocí jater na formaldehyd a následně kyselinu mravenčí. Pak je zle, obě látky jsou velmi toxické a i malé množství způsobuje velké potíže. Normálně to funguje ovšem tak, že tělo vždy přednostně odbourává etyl. Etyl se odbourává jinak, konečný produkt je acetát (kyselina octová). To jsou ty překyselené žaludky po ránu, tam pomůže okurka a vývar a na odvodnění litr čisté vody.Pokud ale dojde etanol, tělo volky nevolky přejde na zbytkový metyl a začne nám z něho do těla pumpovat toxiny. To jsou ty ranní "kolotoče", protože holt statisticky na ten metyl dojde asi tak po 6-10. hodinách… podle množství a taky (světe div se) podle pohlaví. Tak tady pomůže dodat tělu honem zase etyl, aby tělo nechalo metyl na pokoji, a ten se pomalu dostal z těla jinak, močí a plícemi. Takhle fungují ty ranní "vyprošťováky".
Tož tak... na viděnou :D
Mira.S
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.68 (?), 1.1.2015 8:59
Přesně. To už velitel četnické stanice v Putimi říkal svému závodčímu, že alkohol je zhouba. Voni toho moc nesnesou a pijou to...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 1.1.2015 11:23
Při kocovině je tělo otráveno,chybí minerály, vitamíny.Pivo je zdrojem nepřeberného množství výživných látek, jakýsi iontový nápoj, ale při kocovině bohužel i... alkoholu.Někdo zas říká, že rychlý úbytek alkoholu v těle taky není dobrý, takže pomalé vyrovnavané snižování alkoholu v těle pitím piva v malých dávkách při kocovině pomáhá proti bolehlavu.Mě to nikdy nepomohlo.
Za sebe mohu doporučit horký hovězí(slepičí) vývar s kousky masa, nudlemi,který pomůže zavodnit tělo, a dodat přiměřenou, lehce stravitelnou výživu.Na žízeň pak kapustnicu ze soudku, a když už žaludek později pozře kousky pomeranče, vitamíny rozhodně pomohou vyhnat volné radikály z těla ven.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.224 (?), 1.1.2015 13:13
Jednoznačně silná kvalitní polívka. Na spravení chuti i pivo nebo lák z okurek. j.c.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář (174) - 129.25 (?), 1.1.2015 14:10
Jo, jo - ono by se žadonilo, ale už se zapomělo PROČ a ČÍM - nemoci už ponechávají jen základní funkce.
Pěkný nový rok, p.doktore.
RNDr.Jaroslav Nedvěd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
DominikS - (5) - 70.55 (?), 27.6.2016 22:03
Pit pit a pit vodu a na jidlo tak max vyvar
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.189 (?), 11.7.2018 14:26
Hm, proti kocovině každá rada drahá, příčin může být vícero, ale pokud předpokládáme konzumaci kvalitního alkoholu, tak nejpravděpodobněji nás bolí hlava proto, že alkohol působí v těle osmoticky, tzn. způsobuje "nasávání" vody do všech buněk, nad standardní poměry běžné ve střízlivém stavu. No a lebka je celkem pevná, takže se nám v ní ty nacucané buňky holt musí trochu víc stlačit, že... a na jakýkoli tlak v lebce reaguje tělo velmi nepříjemnou bolestí. Co s tím?
Myslet už během popíjení na druhý den a snažit se alespoň o rovnoměrný přísun vody, v poměru k 10° alkoholu aspoň 1:1. V případě tvrdého klidně 1:10.
Ještě trochu horší je, když pijeme alkohol nekvalitní. Metyl by jako takový v malém množství v alkoholu v podstatě nevadil, pokud nedovolíme tělu aby ho začal odbourávat pomocí jater na formaldehyd a následně kyselinu mravenčí. Pak je zle, obě látky jsou velmi toxické a i malé množství způsobuje velké potíže. Normálně to funguje ovšem tak, že tělo vždy přednostně odbourává etyl. Etyl se odbourává jinak, konečný produkt je acetát (kyselina octová). To jsou ty překyselené žaludky po ránu, tam pomůže okurka a vývar a na odvodnění litr čisté vody.Pokud ale dojde etanol, tělo volky nevolky přejde na zbytkový metyl a začne nám z něho do těla pumpovat toxiny. To jsou ty ranní "kolotoče", protože holt statisticky na ten metyl dojde asi tak po 6-10. hodinách… podle množství a taky (světe div se) podle pohlaví. Tak tady pomůže dodat tělu honem zase etyl, aby tělo nechalo metyl na pokoji, a ten se pomalu dostal z těla jinak, močí a plícemi. Takhle fungují ty ranní "vyprošťováky".
Tož tak... na viděnou :D
Mira.S
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|