Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > V akom pomere riedit kvas

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.176.195 (?)
17.9.2020 0:36

No ak to dobre chapem, tak nabuduce vy mozte priniest len tu cukrovu vodu, a kedze ostatni tam davaju svoj skutocny ceresnovy kvas, tak preto sa to "strati", a mate dobry pocit, ako sa vydarila a ako to vonia po ceresniach...

Uz chapem ludi, ktori musia vyslovene sediet pri majitelovi palenice, ked si donesu svoj kvas a chcu vidiet, co im s tym robi...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.82.69 (?), 2.9.2020 9:15
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim, chcem sa spytat skusenejsich, v akom pomere riedite kvas cukrovou vodou. Ja som v juni mal asi 50l čerešnoveho kvasu a nariedil som ho cukrovou vodou v pomere 1:1, teda na vyslednych 100l kvasu.  Palenica mi z toho vypalila 10 l ceresnovice. 

No napada mi, ze by mozno to slo aj v pomere 1:2. Teda na jeden diel ovocnej drte (ja to volam maso) 2 diely cukrovej vody (omácka). Omacku varim tak, ze v 5l vody rozpustim zhruba kilo cukru.

Teraz robim slivkovy kvas a budem mat zhruba 70 l masa, tak mi napada ze v pomere 1:2 by som z toho mal 200l kvasu a aj viac slivovice. Myslite ze by to slo? Paleniciar aj tak miesa viacero kvasov spolu kvoli velkemu kotlu, tak by sa to tam stratilo. Aky davate vy pomer masa a omacky?

Připojit reakci   
   

V akom pomere riedit kvas


pavelmicek (54) - xxx.xxx.72.6 (?), 2.9.2020 16:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto dělám s kvasem ze kterého chci udělat víno. Švestkové víno ředím 1:1. Ale na pálení bych takto hodně kvas neředil, měl bych velikou obavu, že výrazně naředím aroma a zvýším lihovost. Ta vaše třešňovice dopadla dle vašich očekávání?

Připojit reakci
      

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.82.69 (?), 3.9.2020 7:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak ono to bola skor taka zmeska - čerešne, maliny, jahody, višne s prevahou tých čerešní. A ako vravim paleničiar zmiešava kvasy, lebo ma 300l kotol, tak tam sa tých mojich 100l stratilo. Ceresnovica bola taka normalna, na výhru v sutazi sice nema, ale pre nenarocne pitie ok.

Připojit reakci
         

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.236.138 (?), 3.9.2020 14:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasy z běžných druhů ovoce (třešně, višně, hrušky, meruňky) rozhodně nedoporučuji nařeďovat. Toto připadá do úvahy jedině u některých typů jablek, s velkým citem se nařeďuje kvas z oskeruší. Nezbytné je to jedině u kdoulí. PŠ

Připojit reakci
            

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.82.69 (?), 4.9.2020 10:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to mi pride ako poriadne plytvanie a hedonismus robit cisty neriedeny kvas. Robim kvas uz druhy rok a riedim 1:1. Takto mam vypalene dvojnasobne mnozstvo "kořalky". Tezaz skusim s tymi slivkami nariedit 1:2 (1 diel masa, 2 diely omacky) a uvidim ako to dopadne. Ak by bol malo malo aromaticky, tak to nasiel tuto slivkovu aromu, ktoru pridam do kvasu.

Myslim, ze by to malo vypalit dobre :)

Připojit reakci
               

V akom pomere riedit kvas


Standa_HK_ (1434) - xxx.xxx.38.27 (?), 4.9.2020 19:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ze zákona o spotřební dani z lihu se sleva pro pěstitelské pálení vztahuje pouze na neředěné kvasy. Tolerováno je přislazení pro zajištění stability kvasu ze suroviny s malým obsahem cukrů (např. broskve).

Jestliže jste měl cca 5l AA z jak říkáte omáčky, tak jste spotřební daň zkrátil o 715 Kč. Když se vám podaří překročit jistou hranici (možná 5k Kč) a budete se tím chlubit na internetu, tak na Vás asi zakleknou Babišovi hoši.

SfK.

Připojit reakci
                  

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.168.55 (?), 4.9.2020 20:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Oni na něj nezakleknou, oni jej obviní a jiní hoši od soudu jej odsoudí pro krácení daně.

Připojit reakci
                     

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.82.69 (?), 7.9.2020 8:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Davate do kvasu synteticku aromu a s akymi znackami mate dobre skusenosti? Ja to teraz idem dat 1x, tak si necham poradit. Ked to nariedim 2:1 tak nejaku aromu bude treba pridat, aby bolo citit aj nejake to ovocie.

Připojit reakci
   

V akom pomere riedit kvas


host - xxx.xxx.176.195 (?), 17.9.2020 0:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ak to dobre chapem, tak nabuduce vy mozte priniest len tu cukrovu vodu, a kedze ostatni tam davaju svoj skutocny ceresnovy kvas, tak preto sa to "strati", a mate dobry pocit, ako sa vydarila a ako to vonia po ceresniach...

Uz chapem ludi, ktori musia vyslovene sediet pri majitelovi palenice, ked si donesu svoj kvas a chcu vidiet, co im s tym robi...

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020