V akom pomere riedit kvas
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 82.69 (?), 2.9.2020 9:15, zobrazeno: 3203x
Zdravim, chcem sa spytat skusenejsich, v akom pomere riedite kvas cukrovou vodou. Ja som v juni mal asi 50l čerešnoveho kvasu a nariedil som ho cukrovou vodou v pomere 1:1, teda na vyslednych 100l kvasu. Palenica mi z toho vypalila 10 l ceresnovice.
No napada mi, ze by mozno to slo aj v pomere 1:2. Teda na jeden diel ovocnej drte (ja to volam maso) 2 diely cukrovej vody (omácka). Omacku varim tak, ze v 5l vody rozpustim zhruba kilo cukru.
Teraz robim slivkovy kvas a budem mat zhruba 70 l masa, tak mi napada ze v pomere 1:2 by som z toho mal 200l kvasu a aj viac slivovice. Myslite ze by to slo? Paleniciar aj tak miesa viacero kvasov spolu kvoli velkemu kotlu, tak by sa to tam stratilo. Aky davate vy pomer masa a omacky?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.69 (?), 3.9.2020 7:02
Tak ono to bola skor taka zmeska - čerešne, maliny, jahody, višne s prevahou tých čerešní. A ako vravim paleničiar zmiešava kvasy, lebo ma 300l kotol, tak tam sa tých mojich 100l stratilo. Ceresnovica bola taka normalna, na výhru v sutazi sice nema, ale pre nenarocne pitie ok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.138 (?), 3.9.2020 14:35
Kvasy z běžných druhů ovoce (třešně, višně, hrušky, meruňky) rozhodně nedoporučuji nařeďovat. Toto připadá do úvahy jedině u některých typů jablek, s velkým citem se nařeďuje kvas z oskeruší. Nezbytné je to jedině u kdoulí. PŠ
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.69 (?), 4.9.2020 10:31
Tak to mi pride ako poriadne plytvanie a hedonismus robit cisty neriedeny kvas. Robim kvas uz druhy rok a riedim 1:1. Takto mam vypalene dvojnasobne mnozstvo "kořalky". Tezaz skusim s tymi slivkami nariedit 1:2 (1 diel masa, 2 diely omacky) a uvidim ako to dopadne. Ak by bol malo malo aromaticky, tak to nasiel tuto slivkovu aromu, ktoru pridam do kvasu.
Myslim, ze by to malo vypalit dobre :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 38.27 (?), 4.9.2020 19:02
Ze zákona o spotřební dani z lihu se sleva pro pěstitelské pálení vztahuje pouze na neředěné kvasy. Tolerováno je přislazení pro zajištění stability kvasu ze suroviny s malým obsahem cukrů (např. broskve).
Jestliže jste měl cca 5l AA z jak říkáte omáčky, tak jste spotřební daň zkrátil o 715 Kč. Když se vám podaří překročit jistou hranici (možná 5k Kč) a budete se tím chlubit na internetu, tak na Vás asi zakleknou Babišovi hoši.
SfK.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.55 (?), 4.9.2020 20:35
Oni na něj nezakleknou, oni jej obviní a jiní hoši od soudu jej odsoudí pro krácení daně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.69 (?), 7.9.2020 8:04
Davate do kvasu synteticku aromu a s akymi znackami mate dobre skusenosti? Ja to teraz idem dat 1x, tak si necham poradit. Ked to nariedim 2:1 tak nejaku aromu bude treba pridat, aby bolo citit aj nejake to ovocie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.195 (?), 17.9.2020 0:36
No ak to dobre chapem, tak nabuduce vy mozte priniest len tu cukrovu vodu, a kedze ostatni tam davaju svoj skutocny ceresnovy kvas, tak preto sa to "strati", a mate dobry pocit, ako sa vydarila a ako to vonia po ceresniach...
Uz chapem ludi, ktori musia vyslovene sediet pri majitelovi palenice, ked si donesu svoj kvas a chcu vidiet, co im s tym robi...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.64 (?), 20.9.2020 9:29
Myslím že je tento príspevok čistá provokácia a pokial viem podobný tu už bol pred pár rokmi. Aj s tým cukrom a syntetickou arómou. Kúpte si rovno v supermarkete liehovinu podľa chuti, vyjde to lacnejšie a máte to bez roboty... Kvalita bude porovnateľná...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|