V akom pomere riedit kvas



host - 176.195 (?)
17.9.2020 0:36

No ak to dobre chapem, tak nabuduce vy mozte priniest len tu cukrovu vodu, a kedze ostatni tam davaju svoj skutocny ceresnovy kvas, tak preto sa to "strati", a mate dobry pocit, ako sa vydarila a ako to vonia po ceresniach...

Uz chapem ludi, ktori musia vyslovene sediet pri majitelovi palenice, ked si donesu svoj kvas a chcu vidiet, co im s tym robi...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2   
host - 82.69 (?), 2.9.2020 9:15, zobrazeno: 2914x

Zdravim, chcem sa spytat skusenejsich, v akom pomere riedite kvas cukrovou vodou. Ja som v juni mal asi 50l čerešnoveho kvasu a nariedil som ho cukrovou vodou v pomere 1:1, teda na vyslednych 100l kvasu.  Palenica mi z toho vypalila 10 l ceresnovice. 

No napada mi, ze by mozno to slo aj v pomere 1:2. Teda na jeden diel ovocnej drte (ja to volam maso) 2 diely cukrovej vody (omácka). Omacku varim tak, ze v 5l vody rozpustim zhruba kilo cukru.

Teraz robim slivkovy kvas a budem mat zhruba 70 l masa, tak mi napada ze v pomere 1:2 by som z toho mal 200l kvasu a aj viac slivovice. Myslite ze by to slo? Paleniciar aj tak miesa viacero kvasov spolu kvoli velkemu kotlu, tak by sa to tam stratilo. Aky davate vy pomer masa a omacky?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
pavelmicek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 72.6 (?), 2.9.2020 16:58

Toto dělám s kvasem ze kterého chci udělat víno. Švestkové víno ředím 1:1. Ale na pálení bych takto hodně kvas neředil, měl bych velikou obavu, že výrazně naředím aroma a zvýším lihovost. Ta vaše třešňovice dopadla dle vašich očekávání?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 82.69 (?), 3.9.2020 7:02

Tak ono to bola skor taka zmeska - čerešne, maliny, jahody, višne s prevahou tých čerešní. A ako vravim paleničiar zmiešava kvasy, lebo ma 300l kotol, tak tam sa tých mojich 100l stratilo. Ceresnovica bola taka normalna, na výhru v sutazi sice nema, ale pre nenarocne pitie ok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 236.138 (?), 3.9.2020 14:35

Kvasy z běžných druhů ovoce (třešně, višně, hrušky, meruňky) rozhodně nedoporučuji nařeďovat. Toto připadá do úvahy jedině u některých typů jablek, s velkým citem se nařeďuje kvas z oskeruší. Nezbytné je to jedině u kdoulí. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 82.69 (?), 4.9.2020 10:31

Tak to mi pride ako poriadne plytvanie a hedonismus robit cisty neriedeny kvas. Robim kvas uz druhy rok a riedim 1:1. Takto mam vypalene dvojnasobne mnozstvo "kořalky". Tezaz skusim s tymi slivkami nariedit 1:2 (1 diel masa, 2 diely omacky) a uvidim ako to dopadne. Ak by bol malo malo aromaticky, tak to nasiel tuto slivkovu aromu, ktoru pridam do kvasu.

Myslim, ze by to malo vypalit dobre :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 38.27 (?), 4.9.2020 19:02

Ze zákona o spotřební dani z lihu se sleva pro pěstitelské pálení vztahuje pouze na neředěné kvasy. Tolerováno je přislazení pro zajištění stability kvasu ze suroviny s malým obsahem cukrů (např. broskve).

Jestliže jste měl cca 5l AA z jak říkáte omáčky, tak jste spotřební daň zkrátil o 715 Kč. Když se vám podaří překročit jistou hranici (možná 5k Kč) a budete se tím chlubit na internetu, tak na Vás asi zakleknou Babišovi hoši.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 168.55 (?), 4.9.2020 20:35

Oni na něj nezakleknou, oni jej obviní a jiní hoši od soudu jej odsoudí pro krácení daně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 82.69 (?), 7.9.2020 8:04

Davate do kvasu synteticku aromu a s akymi znackami mate dobre skusenosti? Ja to teraz idem dat 1x, tak si necham poradit. Ked to nariedim 2:1 tak nejaku aromu bude treba pridat, aby bolo citit aj nejake to ovocie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.195 (?), 17.9.2020 0:36

No ak to dobre chapem, tak nabuduce vy mozte priniest len tu cukrovu vodu, a kedze ostatni tam davaju svoj skutocny ceresnovy kvas, tak preto sa to "strati", a mate dobry pocit, ako sa vydarila a ako to vonia po ceresniach...

Uz chapem ludi, ktori musia vyslovene sediet pri majitelovi palenice, ked si donesu svoj kvas a chcu vidiet, co im s tym robi...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 213.64 (?), 20.9.2020 9:29

Myslím že je tento príspevok čistá provokácia a pokial viem podobný tu už bol pred pár rokmi. Aj s tým cukrom a syntetickou arómou.  Kúpte si rovno v supermarkete liehovinu podľa chuti, vyjde to lacnejšie a máte to bez roboty... Kvalita bude porovnateľná...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika