Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?



host - 93.77 (?)
12.11.2014 12:08

No pane, "uhladit pálenku" na tomto přístroji určitě jde, jen pochybuji že odstraní i případné "ocasy", které vám tam případně při destilaci nechali!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 149.89 (?), 20.11.2012 11:40

to bude všechno jen o pocitu, nevymyslejte vymyslené dobra slivovice se uleží sama, schovte si kazdy rok litr a pak mužete srovnávat.

radeji kupte rybám bublifuk až se Vám neudusí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.151 (?), 4.8.2014 8:12

Před dvanácti lety jsem prtacoval v Komi Doudelby. Tam jsme, přístroj na státnutí ultrazvukem vyráběli. Měl jsem doma odpornou slivovici po pantátovi co měla hrozný "ocas". Vzal jsem do práce 2 lahve a mistr že ji upraví v ultrazvuku. Za týden jsem se vrátil z dovolené a ta upravená se celkem dala pít. (Zbylo něco na dněcheeky) Sice to nebylo špicové, ale pachuť byla mírná. Druhá lahev - nupravená byla plnáangry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 4.8.2014 12:04

Pri upravovani nieco unikne do vzduchu a nieco do gagora upravovatela, aby vedel, ci je uz dobre upravena.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 159.180 (?), 11.11.2014 13:13

Mohu připojit čerstvou vlastní víkendovou zkušenost s Ultrazvukovou čističkou VGT-1613T, kdy jsem si ji nechal poslat (došla za 2 dny). Kdo ochutná slivovici před úpravou a pak upravovanou UZ (v trvání cca 8 - 10 minut), ten mi dá jednoznačně za pravdu, že čekání 3 měsíce a občasné zatřesení demižonem může být velmi efektivně zkráceno a nahrazeno právě tímto přístojem.Po použití této "polepšovny" zmizí občasné komentáře "vzadu něco cejtím", "něco mi tam nesedí". Švestka, jablko i hruška jsou OK. Na lihovitosti to nic nesebere, zahřátí není prakticky žádné. I když to dělá trošku hluku, opravdu ji doporučuji!. Aj ta moja říkala, že je to pak lepčejší... cool

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.77 (?), 12.11.2014 12:08

No pane, "uhladit pálenku" na tomto přístroji určitě jde, jen pochybuji že odstraní i případné "ocasy", které vám tam případně při destilaci nechali!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.180 (?), 12.11.2014 13:41

To že pochybujete, to je Vaše plné právo. Tak si ale nejdříve nechte někde pár čerstvých litrů zestařit - a až potom pište, zda se to vyplatilo nebo ne. Z pochybování se pak stane konkrétní názor... Já jsem jenom odpověděl tomu, kdo chtěl poznatek z praxe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 0.79 (?), 23.11.2015 17:38

zo stanky nasej oficialnej paliarne, kde tuto sluzby ponukaju,  viem tolko, ze sice sa tym palenka "posunie v case" (zagulati a zjemni a cojaviemcoeste) ale zaroven uvadzaju aj to, ze taketo urychlenie je "proces vratny" (cca do roka sa efekt strati) a fakt ma zmysel len pre nedockavcov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.235 (?), 7.1.2015 20:19

Musím říci, že po přejetí ultrazvukem není prostě slivka tak ostrá, nemusím dlouho odvětrávat, tzn. zůstane více vonných komponent, tzn. bude lépe znalci hodnocená. Četl jsem o vylepšení působením slunečních paprsků přes křemenné sklo-údajně vylepšuje trvanlivost slivky, ale toto sklo je hrozně drahé.Napadá mě tudíž jen vylepšení lehkým zahřátím a protřepáním, aby lépe splynuly ony chuťové esence, ale nemám zkušenost, třeba někdo tady má, tak pište.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Miroslav B - (10) - 110.28 (?), 7.1.2015 23:50

Priatelia, pár rokov som skúšal odvetrať slivovicu zohriatím na cca 60 C a pak som ju ochladil a pomíchal, zopakoval som to si 3x. Pomohlo to. Až následující rok se mi stalo, že pri chladení na balkone mi asi popadala zrazená voda z pokrievky do slivovice a slivovice se zakalila. Bol som z toho nešťastný, ale pracne pomocou filtračných papierov sa mi podarilo vylepšiť. V posledndných rokoch používam na riedenie flaškovanú mäkkú. vodu Toma s CO2, a podľa rád ktoré som sa tu dozvedel, tak voda je slabo mineralizovaná, pálenku nezakalí a bublinky CO2 berú so sebou von s demižona i tie rôzne smrady, ktoré tam nepatria. A teraz je moja slivovička špičková, na okolí nejlepší. Nechávam to v demižóne asi mesiac.Miro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 157.100 (?), 8.1.2015 11:11

Nemáte obavu, že bublinky CO2 s sebou vezmou z demižonu i žádoucí vonné látky? Jak ta bublinka pozná, co je smrad a co švestkové aroma?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika