|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 12.11.2014 13:41
To že pochybujete, to je Vaše plné právo. Tak si ale nejdříve nechte někde pár čerstvých litrů zestařit - a až potom pište, zda se to vyplatilo nebo ne. Z pochybování se pak stane konkrétní názor... Já jsem jenom odpověděl tomu, kdo chtěl poznatek z praxe.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.79 (?), 23.11.2015 17:38
zo stanky nasej oficialnej paliarne, kde tuto sluzby ponukaju, viem tolko, ze sice sa tym palenka "posunie v case" (zagulati a zjemni a cojaviemcoeste) ale zaroven uvadzaju aj to, ze taketo urychlenie je "proces vratny" (cca do roka sa efekt strati) a fakt ma zmysel len pre nedockavcov
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.235 (?), 7.1.2015 20:19
Musím říci, že po přejetí ultrazvukem není prostě slivka tak ostrá, nemusím dlouho odvětrávat, tzn. zůstane více vonných komponent, tzn. bude lépe znalci hodnocená. Četl jsem o vylepšení působením slunečních paprsků přes křemenné sklo-údajně vylepšuje trvanlivost slivky, ale toto sklo je hrozně drahé.Napadá mě tudíž jen vylepšení lehkým zahřátím a protřepáním, aby lépe splynuly ony chuťové esence, ale nemám zkušenost, třeba někdo tady má, tak pište.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Miroslav B - (10) - 110.28 (?), 7.1.2015 23:50
Priatelia, pár rokov som skúšal odvetrať slivovicu zohriatím na cca 60 C a pak som ju ochladil a pomíchal, zopakoval som to si 3x. Pomohlo to. Až následující rok se mi stalo, že pri chladení na balkone mi asi popadala zrazená voda z pokrievky do slivovice a slivovice se zakalila. Bol som z toho nešťastný, ale pracne pomocou filtračných papierov sa mi podarilo vylepšiť. V posledndných rokoch používam na riedenie flaškovanú mäkkú. vodu Toma s CO2, a podľa rád ktoré som sa tu dozvedel, tak voda je slabo mineralizovaná, pálenku nezakalí a bublinky CO2 berú so sebou von s demižona i tie rôzne smrady, ktoré tam nepatria. A teraz je moja slivovička špičková, na okolí nejlepší. Nechávam to v demižóne asi mesiac.Miro
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|