Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 157.100 (?)
8.1.2015 11:11

Nemáte obavu, že bublinky CO2 s sebou vezmou z demižonu i žádoucí vonné látky? Jak ta bublinka pozná, co je smrad a co švestkové aroma?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 149.89 (?), 20.11.2012 11:40

to bude všechno jen o pocitu, nevymyslejte vymyslené dobra slivovice se uleží sama, schovte si kazdy rok litr a pak mužete srovnávat.

radeji kupte rybám bublifuk až se Vám neudusí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.151 (?), 4.8.2014 8:12

Před dvanácti lety jsem prtacoval v Komi Doudelby. Tam jsme, přístroj na státnutí ultrazvukem vyráběli. Měl jsem doma odpornou slivovici po pantátovi co měla hrozný "ocas". Vzal jsem do práce 2 lahve a mistr že ji upraví v ultrazvuku. Za týden jsem se vrátil z dovolené a ta upravená se celkem dala pít. (Zbylo něco na dněcheeky) Sice to nebylo špicové, ale pachuť byla mírná. Druhá lahev - nupravená byla plnáangry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.132 (?), 4.8.2014 12:04

Pri upravovani nieco unikne do vzduchu a nieco do gagora upravovatela, aby vedel, ci je uz dobre upravena.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 159.180 (?), 11.11.2014 13:13

Mohu připojit čerstvou vlastní víkendovou zkušenost s Ultrazvukovou čističkou VGT-1613T, kdy jsem si ji nechal poslat (došla za 2 dny). Kdo ochutná slivovici před úpravou a pak upravovanou UZ (v trvání cca 8 - 10 minut), ten mi dá jednoznačně za pravdu, že čekání 3 měsíce a občasné zatřesení demižonem může být velmi efektivně zkráceno a nahrazeno právě tímto přístojem.Po použití této "polepšovny" zmizí občasné komentáře "vzadu něco cejtím", "něco mi tam nesedí". Švestka, jablko i hruška jsou OK. Na lihovitosti to nic nesebere, zahřátí není prakticky žádné. I když to dělá trošku hluku, opravdu ji doporučuji!. Aj ta moja říkala, že je to pak lepčejší... cool

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.77 (?), 12.11.2014 12:08

No pane, "uhladit pálenku" na tomto přístroji určitě jde, jen pochybuji že odstraní i případné "ocasy", které vám tam případně při destilaci nechali!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.180 (?), 12.11.2014 13:41

To že pochybujete, to je Vaše plné právo. Tak si ale nejdříve nechte někde pár čerstvých litrů zestařit - a až potom pište, zda se to vyplatilo nebo ne. Z pochybování se pak stane konkrétní názor... Já jsem jenom odpověděl tomu, kdo chtěl poznatek z praxe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 0.79 (?), 23.11.2015 17:38

zo stanky nasej oficialnej paliarne, kde tuto sluzby ponukaju,  viem tolko, ze sice sa tym palenka "posunie v case" (zagulati a zjemni a cojaviemcoeste) ale zaroven uvadzaju aj to, ze taketo urychlenie je "proces vratny" (cca do roka sa efekt strati) a fakt ma zmysel len pre nedockavcov

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.235 (?), 7.1.2015 20:19

Musím říci, že po přejetí ultrazvukem není prostě slivka tak ostrá, nemusím dlouho odvětrávat, tzn. zůstane více vonných komponent, tzn. bude lépe znalci hodnocená. Četl jsem o vylepšení působením slunečních paprsků přes křemenné sklo-údajně vylepšuje trvanlivost slivky, ale toto sklo je hrozně drahé.Napadá mě tudíž jen vylepšení lehkým zahřátím a protřepáním, aby lépe splynuly ony chuťové esence, ale nemám zkušenost, třeba někdo tady má, tak pište.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Miroslav B - (10) - 110.28 (?), 7.1.2015 23:50

Priatelia, pár rokov som skúšal odvetrať slivovicu zohriatím na cca 60 C a pak som ju ochladil a pomíchal, zopakoval som to si 3x. Pomohlo to. Až následující rok se mi stalo, že pri chladení na balkone mi asi popadala zrazená voda z pokrievky do slivovice a slivovice se zakalila. Bol som z toho nešťastný, ale pracne pomocou filtračných papierov sa mi podarilo vylepšiť. V posledndných rokoch používam na riedenie flaškovanú mäkkú. vodu Toma s CO2, a podľa rád ktoré som sa tu dozvedel, tak voda je slabo mineralizovaná, pálenku nezakalí a bublinky CO2 berú so sebou von s demižona i tie rôzne smrady, ktoré tam nepatria. A teraz je moja slivovička špičková, na okolí nejlepší. Nechávam to v demižóne asi mesiac.Miro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 157.100 (?), 8.1.2015 11:11

Nemáte obavu, že bublinky CO2 s sebou vezmou z demižonu i žádoucí vonné látky? Jak ta bublinka pozná, co je smrad a co švestkové aroma?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika