|
Ultrazvuk - ma cenu (zestařit) slivovici?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 12.11.2014 13:41
To že pochybujete, to je Vaše plné právo. Tak si ale nejdříve nechte někde pár čerstvých litrů zestařit - a až potom pište, zda se to vyplatilo nebo ne. Z pochybování se pak stane konkrétní názor... Já jsem jenom odpověděl tomu, kdo chtěl poznatek z praxe.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.79 (?), 23.11.2015 17:38
zo stanky nasej oficialnej paliarne, kde tuto sluzby ponukaju, viem tolko, ze sice sa tym palenka "posunie v case" (zagulati a zjemni a cojaviemcoeste) ale zaroven uvadzaju aj to, ze taketo urychlenie je "proces vratny" (cca do roka sa efekt strati) a fakt ma zmysel len pre nedockavcov
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.235 (?), 7.1.2015 20:19
Musím říci, že po přejetí ultrazvukem není prostě slivka tak ostrá, nemusím dlouho odvětrávat, tzn. zůstane více vonných komponent, tzn. bude lépe znalci hodnocená. Četl jsem o vylepšení působením slunečních paprsků přes křemenné sklo-údajně vylepšuje trvanlivost slivky, ale toto sklo je hrozně drahé.Napadá mě tudíž jen vylepšení lehkým zahřátím a protřepáním, aby lépe splynuly ony chuťové esence, ale nemám zkušenost, třeba někdo tady má, tak pište.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Miroslav B - (10) - 110.28 (?), 7.1.2015 23:50
Priatelia, pár rokov som skúšal odvetrať slivovicu zohriatím na cca 60 C a pak som ju ochladil a pomíchal, zopakoval som to si 3x. Pomohlo to. Až následující rok se mi stalo, že pri chladení na balkone mi asi popadala zrazená voda z pokrievky do slivovice a slivovice se zakalila. Bol som z toho nešťastný, ale pracne pomocou filtračných papierov sa mi podarilo vylepšiť. V posledndných rokoch používam na riedenie flaškovanú mäkkú. vodu Toma s CO2, a podľa rád ktoré som sa tu dozvedel, tak voda je slabo mineralizovaná, pálenku nezakalí a bublinky CO2 berú so sebou von s demižona i tie rôzne smrady, ktoré tam nepatria. A teraz je moja slivovička špičková, na okolí nejlepší. Nechávam to v demižóne asi mesiac.Miro
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|