Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (73) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.10.2018 15:25
Pryzova hadicka dobry. Na dva roky. Pak zpuchří. Silikonove vložky mám šestou sezonu a dobry. Ale každého věc. A třeba díru já vrtam vrtakem) tím plochým do dreva)))
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.172.9 (?)
9.10.2018 15:15, počet návštěv: 2853
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň 

Cez víkend som pozbieral posledné 3 vedrá prezretých Durandzií. Včera som si išiel rezervovať termín v mojej obľúbenej pálenici a takmer som spadol zo stoličky, keď mi ppovedal že najskorší možný termín je v mesiaci máj 2019. Potom som samozrejme volal ešte do dvoch páleníc v okolí kde mi zhodne ponúkli termín na koniec apríla 2019.  Ako je možné takúto dlhú dobu uchovať kvas bez toho aby zoctovatel? Alebo viem že toto fórum má veľa čitatelov aj na Slovensku, vedel by mi niekto poradiť pálenicu na západnom Slovensku /Trenčín a okolie cca 50 km ideálne/ kde vie že majú aj skorší voľný termín? Jedná sa o cca 430-450 litrov slivkového kvasu.  Som zmierený s tým že na vianoce si slivovicu z tohtoročnej úrody nevychutnám, ale chcel by som ju mať aspoň na veľkú noc. smiley

Připojit reakci   
   

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (73) - xxx.xxx.179.172 (?)
9.10.2018 18:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na vánoce by jste si ji nevychutnal stejně, maximálně ochutnal) vychutnávat se myslím necha tak minimálně ale opravdu minimálně za rok. Když za dva tak lepe) za me si myslím že když kvas bude v nižší teplotě a pod kvasnou zatkou, tak by mohl vydržet i do toho dubna. Cukru bude mit habadej a když se zabrání přístupu vzduchu tak ta delší doba bude jen k dobru věci.
Připojit reakci
      

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.40.187 (?)
9.10.2018 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já na to jestli je dlouhé odležení švestkového kvasu přínosné, škodlivé nebo je to jedno, vyhraněný názor nemám.
Nicméně pravdou je, že někdy některé jsem pálil až v létě a na závadu to nijak nebylo. Ani tuhé mrazy ve větrné stodole plastovým sudům neuškodily a některé, ty pozdní, se na jaře někdy i trochu rozkvasily.
*
A jak jsem se snažil vyrábět calvados podle starých francouzských způsobů, tak v těch je půlroční až roční zraní cideru přímo povinné. Ale ten byl z důvodu snadného transportu - čerpadlo, umístěn v chladném sklepě...
A nikdy jsem s tím odležením nebo uskladněním žádný problém neměl. O ovocných a bylinných vínech ani nemluvě. A to i bez síření a chemické konzervace.
Podmínkou u všeho je samozřejmě hygiena a hlavně vzduchotěsné skladovací nebo po přejití bouřlivého kvašení kvalitní uzavření kvasné nádoby.
Nevidím v tom žádný problém pokud se nepoužije nějakých "kutilských alternativ" utěsňování kvasných nádob které se stále objevují jako houby po dešti...

Rafael.

Připojit reakci
         

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.159.150 (?)
10.10.2018 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já už jsem se naučil dávat po 3 týdnech kvasné zátky pryč a dát na barel dvojitý igelit s gumicukem. Je to asi nejlepší způsob pro dokvašení.

Vloni jsem nechal víka pěti barelů pod kvasnou zátkou až do listopadu. Ochladilo se - a každý z barelů si to z té své 3-litrové sklenice hezky bužírkou vypil. To jsem pak po pár dnech koukal, že je všechno na suchu... surprise

Připojit reakci
            

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (73) - xxx.xxx.229.85 (?)
10.10.2018 15:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Investice několik desetikorun do origo plastové kvasne zátky se vám zdá moc? Z te si kvas nic nevycucne a jsem v klidu a nemorduju se s gumicuky a jinými nahradami. Od toho snad kvasna zatka je ne? Sklenice s vodou je jako nouzovka. A mě kvasy po 3 týdnech ještě nedokvasují protože ještě naplno kvasí.
Připojit reakci
               

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.24.34 (?)
10.10.2018 23:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako tú pevnú kvasnú zátku pripevňujete na dekel suda?

Michal

Připojit reakci
                  

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (73) - xxx.xxx.187.206 (?)
11.10.2018 7:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Prodávají k ní silikonovou vlozku. Vyvrtame díru průměr 13mm a dá se do ní vložka. A do té se pak zasune zatka, kterou lehce mažu lubrikantem na skleněné zabrusy.
Obrázky:
Těsnění
Těsnění
Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.234.24 (?)
11.10.2018 13:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otvorte si stranku obce Moravske Lieskove co je asi 30 km od Trencina najdete tam aj odkaz na obecnu palenicu. Je to palenica s bohatou. historiou. Myslim ze by Vam to mohli urobit. Nebyva tam plno.

Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.38.255 (?)
11.10.2018 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teď ještě vyřešit jak a čím vyvrtat tu dírusmiley

Rafael.

Obrázky:
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Připojit reakci
                        

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (73) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.10.2018 15:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pryzova hadicka dobry. Na dva roky. Pak zpuchří. Silikonove vložky mám šestou sezonu a dobry. Ale každého věc. A třeba díru já vrtam vrtakem) tím plochým do dreva)))
Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Krajíc (6) - xxx.xxx.93.92 (?)
14.11.2018 22:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Čím vyvrtat díru do plastového deklu?laugh No, to je fakt oříšek!!!

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


vyslouzil (16825) - xxx.xxx.92.238 (?)
14.11.2018 22:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sukovníkem. Dekl nevrtejte ve vzduchu nýbrž položený na dřevě.

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.96.194 (?)
15.11.2018 13:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe el. vrtačkou a klasickým vrtákem na ocel. A jak píše p. Vysloužil, podložit deskou nebo jiným rovným dřevem.

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


vyslouzil (16825) - xxx.xxx.11.131 (?)
15.11.2018 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jistě, pro malou hadičku zalepenou silikonem stačí tenký vrták. Když to chcete udělat sofistikovaněji a vsunout do víka průchodku do sudu z obou stran utěsněnou maticí, pak je třeba volit větší průměr. Takový otvor pak můžete uzavřít šroubovací přírubou. U velkých průměrů vrtá sukovník či vykružovák hladší díru.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2015.12.20181559
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182333
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2014.12.201842222
Zápach pálenky714.12.2018543
Stojanek na cedění kvasu 714.12.2018557
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182865
Švestkový kvas - bílá plíseň 713.12.2018959
Aroma slivovice2612.12.20183132
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331272
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018475
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823593
Ukončení destilace + ředění110.12.2018437
Mišpule610.12.20187196
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188561
Turbo kvasnice328.12.20183838
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811835
Domácí pálenice174.12.20185213
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181190
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182547
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893271
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188737
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186543
Zakalená slivovice17027.11.2018208734
Vínovice226.11.2018446
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810621
Teoretický výnos2323.11.20184973
Jablkovy kvas5723.11.20189629
Pálenka z moštu4221.11.201813201
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819432
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185621
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182854
Paleni slivovice doma1117.11.20184646
Hruškovice2817.11.201824086
Cukr nebo med?414.11.2018931
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856812
Škrábavost pálenky4014.11.201850009
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822468
Pliseň na švestkách 210.11.2018779
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814450
Destilace - základní dotazy415.11.20188204
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů