Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.10.2018 15:25
Pryzova hadicka dobry. Na dva roky. Pak zpuchří. Silikonove vložky mám šestou sezonu a dobry. Ale každého věc. A třeba díru já vrtam vrtakem) tím plochým do dreva)))
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.172.9 (?)
9.10.2018 15:15, počet návštěv: 895
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň 

Cez víkend som pozbieral posledné 3 vedrá prezretých Durandzií. Včera som si išiel rezervovať termín v mojej obľúbenej pálenici a takmer som spadol zo stoličky, keď mi ppovedal že najskorší možný termín je v mesiaci máj 2019. Potom som samozrejme volal ešte do dvoch páleníc v okolí kde mi zhodne ponúkli termín na koniec apríla 2019.  Ako je možné takúto dlhú dobu uchovať kvas bez toho aby zoctovatel? Alebo viem že toto fórum má veľa čitatelov aj na Slovensku, vedel by mi niekto poradiť pálenicu na západnom Slovensku /Trenčín a okolie cca 50 km ideálne/ kde vie že majú aj skorší voľný termín? Jedná sa o cca 430-450 litrov slivkového kvasu.  Som zmierený s tým že na vianoce si slivovicu z tohtoročnej úrody nevychutnám, ale chcel by som ju mať aspoň na veľkú noc. smiley

Připojit reakci   
   

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.179.172 (?)
9.10.2018 18:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na vánoce by jste si ji nevychutnal stejně, maximálně ochutnal) vychutnávat se myslím necha tak minimálně ale opravdu minimálně za rok. Když za dva tak lepe) za me si myslím že když kvas bude v nižší teplotě a pod kvasnou zatkou, tak by mohl vydržet i do toho dubna. Cukru bude mit habadej a když se zabrání přístupu vzduchu tak ta delší doba bude jen k dobru věci.
Připojit reakci
      

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.40.187 (?)
9.10.2018 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já na to jestli je dlouhé odležení švestkového kvasu přínosné, škodlivé nebo je to jedno, vyhraněný názor nemám.
Nicméně pravdou je, že někdy některé jsem pálil až v létě a na závadu to nijak nebylo. Ani tuhé mrazy ve větrné stodole plastovým sudům neuškodily a některé, ty pozdní, se na jaře někdy i trochu rozkvasily.
*
A jak jsem se snažil vyrábět calvados podle starých francouzských způsobů, tak v těch je půlroční až roční zraní cideru přímo povinné. Ale ten byl z důvodu snadného transportu - čerpadlo, umístěn v chladném sklepě...
A nikdy jsem s tím odležením nebo uskladněním žádný problém neměl. O ovocných a bylinných vínech ani nemluvě. A to i bez síření a chemické konzervace.
Podmínkou u všeho je samozřejmě hygiena a hlavně vzduchotěsné skladovací nebo po přejití bouřlivého kvašení kvalitní uzavření kvasné nádoby.
Nevidím v tom žádný problém pokud se nepoužije nějakých "kutilských alternativ" utěsňování kvasných nádob které se stále objevují jako houby po dešti...

Rafael.

Připojit reakci
         

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.159.150 (?)
10.10.2018 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já už jsem se naučil dávat po 3 týdnech kvasné zátky pryč a dát na barel dvojitý igelit s gumicukem. Je to asi nejlepší způsob pro dokvašení.

Vloni jsem nechal víka pěti barelů pod kvasnou zátkou až do listopadu. Ochladilo se - a každý z barelů si to z té své 3-litrové sklenice hezky bužírkou vypil. To jsem pak po pár dnech koukal, že je všechno na suchu... surprise

Připojit reakci
            

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.229.85 (?)
10.10.2018 15:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Investice několik desetikorun do origo plastové kvasne zátky se vám zdá moc? Z te si kvas nic nevycucne a jsem v klidu a nemorduju se s gumicuky a jinými nahradami. Od toho snad kvasna zatka je ne? Sklenice s vodou je jako nouzovka. A mě kvasy po 3 týdnech ještě nedokvasují protože ještě naplno kvasí.
Připojit reakci
               

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.24.34 (?)
10.10.2018 23:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako tú pevnú kvasnú zátku pripevňujete na dekel suda?

Michal

Připojit reakci
                  

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.187.206 (?)
11.10.2018 7:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Prodávají k ní silikonovou vlozku. Vyvrtame díru průměr 13mm a dá se do ní vložka. A do té se pak zasune zatka, kterou lehce mažu lubrikantem na skleněné zabrusy.
Obrázky:
Těsnění
Těsnění
Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.234.24 (?)
11.10.2018 13:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otvorte si stranku obce Moravske Lieskove co je asi 30 km od Trencina najdete tam aj odkaz na obecnu palenicu. Je to palenica s bohatou. historiou. Myslim ze by Vam to mohli urobit. Nebyva tam plno.

Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.38.255 (?)
11.10.2018 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teď ještě vyřešit jak a čím vyvrtat tu dírusmiley

Rafael.

Obrázky:
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Připojit reakci
                        

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (63) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.10.2018 15:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pryzova hadicka dobry. Na dva roky. Pak zpuchří. Silikonove vložky mám šestou sezonu a dobry. Ale každého věc. A třeba díru já vrtam vrtakem) tím plochým do dreva)))
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy1018.10.20181277
Hruškovice1918.10.201819747
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018498
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122847
Vady pálenky716.10.2018860
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813973
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810568
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018573
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181087
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183762
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863969
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844803
Pálenka z dýně5612.10.201845485
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018896
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832225
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850755
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811230
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820460
Průběh kvašení jablek 65.10.2018984
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886999
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339813
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181644
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811006
Kvas z jablek3623.9.20188110
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183342
Teoretický výnos1419.9.20182698
Můj první kvas2119.9.20183825
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy6:56
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů