Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.38.255 (?)
11.10.2018 15:20

Teď ještě vyřešit jak a čím vyvrtat tu dírusmiley

Rafael.

Obrázky:
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.172.9 (?)
9.10.2018 15:15, počet návštěv: 3421
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň 

Cez víkend som pozbieral posledné 3 vedrá prezretých Durandzií. Včera som si išiel rezervovať termín v mojej obľúbenej pálenici a takmer som spadol zo stoličky, keď mi ppovedal že najskorší možný termín je v mesiaci máj 2019. Potom som samozrejme volal ešte do dvoch páleníc v okolí kde mi zhodne ponúkli termín na koniec apríla 2019.  Ako je možné takúto dlhú dobu uchovať kvas bez toho aby zoctovatel? Alebo viem že toto fórum má veľa čitatelov aj na Slovensku, vedel by mi niekto poradiť pálenicu na západnom Slovensku /Trenčín a okolie cca 50 km ideálne/ kde vie že majú aj skorší voľný termín? Jedná sa o cca 430-450 litrov slivkového kvasu.  Som zmierený s tým že na vianoce si slivovicu z tohtoročnej úrody nevychutnám, ale chcel by som ju mať aspoň na veľkú noc. smiley

Připojit reakci   
   

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (75) - xxx.xxx.179.172 (?)
9.10.2018 18:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na vánoce by jste si ji nevychutnal stejně, maximálně ochutnal) vychutnávat se myslím necha tak minimálně ale opravdu minimálně za rok. Když za dva tak lepe) za me si myslím že když kvas bude v nižší teplotě a pod kvasnou zatkou, tak by mohl vydržet i do toho dubna. Cukru bude mit habadej a když se zabrání přístupu vzduchu tak ta delší doba bude jen k dobru věci.
Připojit reakci
      

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.40.187 (?)
9.10.2018 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já na to jestli je dlouhé odležení švestkového kvasu přínosné, škodlivé nebo je to jedno, vyhraněný názor nemám.
Nicméně pravdou je, že někdy některé jsem pálil až v létě a na závadu to nijak nebylo. Ani tuhé mrazy ve větrné stodole plastovým sudům neuškodily a některé, ty pozdní, se na jaře někdy i trochu rozkvasily.
*
A jak jsem se snažil vyrábět calvados podle starých francouzských způsobů, tak v těch je půlroční až roční zraní cideru přímo povinné. Ale ten byl z důvodu snadného transportu - čerpadlo, umístěn v chladném sklepě...
A nikdy jsem s tím odležením nebo uskladněním žádný problém neměl. O ovocných a bylinných vínech ani nemluvě. A to i bez síření a chemické konzervace.
Podmínkou u všeho je samozřejmě hygiena a hlavně vzduchotěsné skladovací nebo po přejití bouřlivého kvašení kvalitní uzavření kvasné nádoby.
Nevidím v tom žádný problém pokud se nepoužije nějakých "kutilských alternativ" utěsňování kvasných nádob které se stále objevují jako houby po dešti...

Rafael.

Připojit reakci
         

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.159.150 (?)
10.10.2018 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já už jsem se naučil dávat po 3 týdnech kvasné zátky pryč a dát na barel dvojitý igelit s gumicukem. Je to asi nejlepší způsob pro dokvašení.

Vloni jsem nechal víka pěti barelů pod kvasnou zátkou až do listopadu. Ochladilo se - a každý z barelů si to z té své 3-litrové sklenice hezky bužírkou vypil. To jsem pak po pár dnech koukal, že je všechno na suchu... surprise

Připojit reakci
            

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (75) - xxx.xxx.229.85 (?)
10.10.2018 15:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Investice několik desetikorun do origo plastové kvasne zátky se vám zdá moc? Z te si kvas nic nevycucne a jsem v klidu a nemorduju se s gumicuky a jinými nahradami. Od toho snad kvasna zatka je ne? Sklenice s vodou je jako nouzovka. A mě kvasy po 3 týdnech ještě nedokvasují protože ještě naplno kvasí.
Připojit reakci
               

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.24.34 (?)
10.10.2018 23:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako tú pevnú kvasnú zátku pripevňujete na dekel suda?

Michal

Připojit reakci
                  

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (75) - xxx.xxx.187.206 (?)
11.10.2018 7:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Prodávají k ní silikonovou vlozku. Vyvrtame díru průměr 13mm a dá se do ní vložka. A do té se pak zasune zatka, kterou lehce mažu lubrikantem na skleněné zabrusy.
Obrázky:
Těsnění
Těsnění
Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.234.24 (?)
11.10.2018 13:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Otvorte si stranku obce Moravske Lieskove co je asi 30 km od Trencina najdete tam aj odkaz na obecnu palenicu. Je to palenica s bohatou. historiou. Myslim ze by Vam to mohli urobit. Nebyva tam plno.

Připojit reakci
                     

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.38.255 (?)
11.10.2018 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teď ještě vyřešit jak a čím vyvrtat tu dírusmiley

Rafael.

Obrázky:
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Měkká pryžová hadička 10cm/3Kč
Připojit reakci
                        

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Kamil Severa (75) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.10.2018 15:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pryzova hadicka dobry. Na dva roky. Pak zpuchří. Silikonove vložky mám šestou sezonu a dobry. Ale každého věc. A třeba díru já vrtam vrtakem) tím plochým do dreva)))
Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


Krajíc (6) - xxx.xxx.93.92 (?)
14.11.2018 22:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Čím vyvrtat díru do plastového deklu?laugh No, to je fakt oříšek!!!

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


vyslouzil (16898) - xxx.xxx.92.238 (?)
14.11.2018 22:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sukovníkem. Dekl nevrtejte ve vzduchu nýbrž položený na dřevě.

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


host - xxx.xxx.96.194 (?)
15.11.2018 13:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe el. vrtačkou a klasickým vrtákem na ocel. A jak píše p. Vysloužil, podložit deskou nebo jiným rovným dřevem.

Připojit reakci
                           

Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia


vyslouzil (16898) - xxx.xxx.11.131 (?)
15.11.2018 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jistě, pro malou hadičku zalepenou silikonem stačí tenký vrták. Když to chcete udělat sofistikovaněji a vsunout do víka průchodku do sudu z obou stran utěsněnou maticí, pak je třeba volit větší průměr. Takový otvor pak můžete uzavřít šroubovací přírubou. U velkých průměrů vrtá sukovník či vykružovák hladší díru.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Škrábavost pálenky4119.1.201952691
Umístění palírny3918.1.20194130
Jablkovy kvas meranie cukru6218.1.201911026
Chut po siře318.1.2019329
Jblkový kvas (druhák)918.1.20191711
3D pálení215.1.2019660
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.2019828
Destilace - základní dotazy4811.1.201910619
Pálenka z melasy1611.1.20191420
Aroma slivovice3411.1.20196265
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019269
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917045
Test na metanol578.1.201977903
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019610
Kvas přes zimu36.1.2019709
Síření sudů25.1.2019327
Kolko odobrat metylalkoholu655.1.201998341
Pálenka z dýně584.1.201949601
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20194734
Koupě automatické pálenice 1042.1.201928377
Slivovice vs. calvados2281.1.2019337627
Cukr51.1.2019748
Cukr nebo med?151.1.20192743
Ukončení destilace + ředění930.12.20182440
Stojanek na cedění kvasu 1430.12.20182302
Zapach dymu429.12.2018710
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201822316
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20184842
Kotel na pálení destilátu621.12.20183578
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2219.12.201844822
Pálenka z moštu4319.12.201814612
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20182560
Zápach pálenky816.12.20181527
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20183481
Mišpule610.12.20187722
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20189925
Turbo kvasnice328.12.20184763
Ananasovice, pomerančovice164.12.201812617
Domácí pálenice174.12.20186728
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181908
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Šunka bez rychlosolí21.1.2019
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů