Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Turbo kvasnice

Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.68.76 (?)
26.9.2018 8:17, počet návštěv: 5272
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.224.180 (?)
26.9.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.237.32 (?)
26.9.2018 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 12:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Mimmo (1634) - xxx.xxx.17.10 (?)
26.9.2018 13:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.38 (?)
26.9.2018 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Připojit reakci
                  

Turbo kvasnice


Mimmo (1634) - xxx.xxx.91.93 (?)
26.9.2018 15:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Připojit reakci
                     

Turbo kvasnice


Marek-TT (270) - xxx.xxx.235.1 (?)
26.9.2018 20:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Připojit reakci
                        

Turbo kvasnice


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
27.9.2018 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10919.2.201931627
Jablkovy kvas meranie cukru6519.2.201912944
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191033
Odpeckovač317.2.2019301
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191477
Kvasenie a palenie manga614.2.2019450
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192991
3D pálení2213.2.20192612
Kvas přes zimu1012.2.20191693
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917501
Kvasná zátka1611.2.201910815
Parciální fermentace39.2.2019405
Pálenka z melasy207.2.20192157
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019692
Test na metanol786.2.201983142
Škrábavost pálenky464.2.201955960
Aroma slivovice352.2.20197812
Destilát z piva a vína121.2.201912293
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101251
Ředění slivovice629.1.20195281
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198068
Cukr626.1.20191299
Umístění palírny3918.1.20195155
Chut po siře318.1.2019569
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192080
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191051
Destilace - základní dotazy4811.1.201911858
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019454
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917943
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019899
Síření sudů25.1.2019469
Pálenka z dýně584.1.201950514
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195631
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340703
Cukr nebo med?151.1.20193209
Ukončení destilace + ředění930.12.20183004
Zapach dymu429.12.2018891
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823934
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185577
Kotel na pálení destilátu621.12.20184048
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jake drevo13:01
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů