Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Turbo kvasnice

Stránky: 1, 2   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.68.76 (?)
26.9.2018 8:17, počet návštěv: 7815
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.224.180 (?)
26.9.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.237.32 (?)
26.9.2018 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 12:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Mimmo (1787) - xxx.xxx.17.10 (?)
26.9.2018 13:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.92.38 (?)
26.9.2018 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Připojit reakci
                  

Turbo kvasnice


Mimmo (1787) - xxx.xxx.91.93 (?)
26.9.2018 15:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Připojit reakci
                     

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.235.1 (?)
26.9.2018 20:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Připojit reakci
                        

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.182.44 (?)
27.9.2018 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Připojit reakci
                           

Turbo kvasnice


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.236.1 (?)
27.9.2018 9:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu.

To mi tedy nesedí. Pokud necháte zkvasit šťávu s vysokou cukernatostí - řekněme oněch 32 st.NM, vznikne Vám produkt s 14 - 15% alkoholu. Taková vína se vyrábějí i spontánním kvašením. Jestliže tzv. turbokvasinky dokáží vyrobit až 18%, není to dvojnásobek, nýbrž o jednu pětinu víc.

Připojit reakci
                           

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.182.44 (?)
27.9.2018 11:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vychádzal som z toho, že skvasením 17 g cukru vznikne 1 obj. % alkoholu. 32° NM je 320 g cukru v litri muštu/kvasu. Čiže 320/17= 18,8 %. Bežne dostupné kvasinky, napr. vínne, dokážu prekvášať aj do 15%, to je pravda. Potravinárske, ak sa myslí droždie, to pravdepodobne nedokážu, preto som písal, že je to relatívne.

Připojit reakci
                           

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.189.249 (?)
19.5.2019 10:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bukvice, turbo kvasnice Cobra18 je na 21litrů vody s 8kg cukru! Po vykvašení to dává 18-20% bragy! STAČÍ?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.178.216 (?)
13.10.2018 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

skusal som - ono to funguje ak dodrzis navod (hlavne teplotu strazit). je to rychle alkoholu plna P len maly problem - ta pachut sa neda oddestilovat. tak som sa po pol roku na to vykslala lebo sa to tazko pilo.

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.133.100 (?)
28.10.2018 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zřejmě tu jde o malý omyl. Kvasinky alkohol nevytvářejí, jenom přeměňují zkvasitelné složky kvasu na alkohol. Vyjdeme-li z předpokladu, že v kvasu je dostatek zkvasitelných složek, pak kvašením je přepracováno tolik těchto složek na alkohol, kolik alkoholu kvasinky snesou. Turbokvasinky by tedy mohly přepracovat více zkvasitelných složek a nechat jich méně v kvasu. Co se týká teploty, pak závisí rovněž na kmenu kvasinek. U takového pekařského droždí, které snese nějakých 8% obj. alkoholu, lze dosáhnout prokvašení při nějakých 25 - 28 stupních C třeba za týden, při výtěžnosti rund 8% alkoholu. No a turbokvasinky dokáží zřejmě kvasit při nízkých teplotách, třeba, co já vím, 15stupňů C

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.235.1 (?)
29.10.2018 19:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky alkohol nevytvářejí,...

A kto teda? Ak nebudú mať turbokvasinky čo skvasovať, tak nevytvoria viac alkoholu ani keď budú hyper, super, megaturbo. To je jednoducho tak. Či však dokážu rýchlejšie premeniť určité množstvo cukrov na alkohol v porovnaní s neturbo kvasinkami je už druhá vec.

Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.133.100 (?)
31.10.2018 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To jsme si nerozuměli. Kvasinky přemění jen tolik cukru na alkohol, kolik toho alkoholu snesou. Když snesou jen 8% obj., tak při něm uhynou a zbytek cukru nepřemění. Proto obsah alkoholu nezávisí na obsahu cukru, ale toleranci kvasinek. Proto nemůžeme hovořit o turbokvasinkách jako o "výnosnějších". Tak zněl původní názor, na který jsem reagoval.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.236.1 (?)
31.10.2018 18:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když snesou jen 8% obj., tak při něm uhynou a zbytek cukru nepřemění...

To je právě mýtus, který odporuje veškeré empirii při výrobě domácích vín.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (482) - xxx.xxx.235.1 (?)
31.10.2018 18:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky přemění jen tolik cukru na alkohol, kolik toho alkoholu snesou.

To je samozrejme pravda, no v drvivej väčšine prípadov nastane skôr situácia, že nebudú mať čo skvasovať. Čiže limitujúcim faktorom bude skôr množstvo cukru.

Proto obsah alkoholu nezávisí na obsahu cukru, ale toleranci kvasinek.

Čiastočne áno. Presnejšie povedané, závisí od toho, čo nastane skôr. Či skôr nebudú mať čo skvasovať (nedostatok cukrov) alebo vytvoria také množstvo alkoholu, ktoré bude pre ne inhibujúce.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.92.238 (?)
29.10.2018 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U takového pekařského droždí, které snese nějakých 8% obj. alkoholu

Soudím, že jde o mýtus, který šíří prodejci tzv. turbokvasinek. V dobách, kdy suché kvasinky Vínka byly podpultové zboží, bylo droždí často jedinými kvasinkami na trhu. Jako studenti jsme pomocí nich vyráběli ovocná vína, a to i ze surovin, které nemohly být osídleny divokými kmeny, např. z vařených bezinek, z višní a rybízu odšťavněných parním hrncem z NDR, aj.. Kolik alkoholu ta vína měla, to přesně nevím - nebylo čím změřit,  ale rozhodně víc než 8%.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Z ceho udelat visnovku417.6.2019141
Zapach dymu515.6.20191260
Slivovice jak poznat archív109.6.20199678
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926843
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191162
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934685
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019767
Turbo kvasnice3519.5.20197816
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921181
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929801
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019923
Škrábavost pálenky4727.4.201960421
Archivace slivovice427.4.2019746
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019615
Kvas z mandarinek1616.4.20191560
destilační přístroj104915.4.20191427481
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948605
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191669
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191817
Aroma slivovice364.4.201910541
Palenka z datli?92.4.20196046
Ochutnávka Radimov623.3.20191782
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194508
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019855
Parciální fermentace518.3.20191126
Ananasový kvas214.3.2019797
Kvas z mirabelek2011.3.201913273
Kvasenie a palenie manga710.3.20191191
Dřinka - použití229.3.201930066
Destilace - základní dotazy497.3.201915295
Test na metanol8025.2.201988692
3D pálení2323.2.20194303
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938427
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916881
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191753
Odpeckovač317.2.2019992
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192563
Kvas přes zimu1012.2.20192639
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920315
Kvasná zátka1611.2.201912038
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů