Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Turbo kvasnice

Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.68.76 (?)
26.9.2018 8:17, počet návštěv: 6754
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.224.180 (?)
26.9.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.237.32 (?)
26.9.2018 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


Marek-TT (409) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 12:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Mimmo (1743) - xxx.xxx.17.10 (?)
26.9.2018 13:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.92.38 (?)
26.9.2018 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (409) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Připojit reakci
                  

Turbo kvasnice


Mimmo (1743) - xxx.xxx.91.93 (?)
26.9.2018 15:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Připojit reakci
                     

Turbo kvasnice


Marek-TT (409) - xxx.xxx.235.1 (?)
26.9.2018 20:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Připojit reakci
                        

Turbo kvasnice


Marek-TT (409) - xxx.xxx.182.44 (?)
27.9.2018 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice223.4.2019150
Palenka z exotickeho ovoce923.4.201920303
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019221
Kvas z mandarinek1616.4.20191196
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925830
destilační přístroj104915.4.20191419894
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947944
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191343
Turbo kvasnice345.4.20196755
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191589
Aroma slivovice364.4.20199627
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019427
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927842
Palenka z datli?92.4.20195765
Ochutnávka Radimov623.3.20191556
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194077
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019669
Parciální fermentace518.3.2019926
Ananasový kvas214.3.2019565
Kvas z mirabelek2011.3.201912648
Kvasenie a palenie manga710.3.2019959
Dřinka - použití229.3.201929455
Destilace - základní dotazy497.3.201914145
Test na metanol8025.2.201986906
3D pálení2323.2.20193793
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935606
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915656
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191517
Odpeckovač317.2.2019764
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192183
Kvas přes zimu1012.2.20192310
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919393
Kvasná zátka1611.2.201911557
Pálenka z melasy207.2.20192942
Škrábavost pálenky464.2.201958621
Destilát z piva a vína121.2.201913191
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104635
Ředění slivovice629.1.20195859
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199209
Cukr626.1.20191715
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů