Stará vs. Nová škola



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 57.250 (?)
25.9.2014 11:12

Hrušky že velmi neochotně kvasí? Podle mě hrušky kvasí snad nejochotněji ze všeho ovoce (v tuto dobu). Proto je např nelze sušit jinak než v sušičce či troubě,  na radiátoru začnou kvasit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Gareth - (14) - 101.37 (?), 24.9.2014 21:17, zobrazeno: 3494x

Zdravím Paliči!

Tak sa momentálne zaoberám myšlienkou, ako sa postaviť k otázke, či je prospešné pri pálení, resp. výrobe kvasu používať moderné metódy (speciálne enzymy, rôzne druhy kvasiniek, soli a vyživy) alebo použiť know how starých otcov a nechať to na prírodu. 

Lebo napríklad pri víne mi tento nový spôsob nie vždy úplne sedí, niekedy sú vína až moc vyšpičkované, počul som aj názory, že vína sú uniformné, stráca sa tým čaro teroir.

Ale zasa pri destilácii nám predsa len ide o niečo iné, dostať z ovocia to najlepšie čo v ňom je, čo možno najvýraznejšie. práce je okolo toho tiež celkom dosť, takže aj tá vyššia výťažnosť poteší.

Zaujímal by ma váš názor, prípadne skúsenosti.

Vďaka

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 25.9.2014 10:43

Pokrok nezastavíte, ať chcete, nebo né, žene člověka vpřed.Stará/nová škola... co to je... mýtus?Kde bychom byli, kdybychom zůstavali u technologie naších otcov... dvou převrácených lavorů.

Čím lépe/dřív ovoce začne kvasit/vykvasí bezproblémovým průběhem, tím méně je šance namnožení pro křísotvorné kvasinky, zvrhávání kvasícím pochodům.U ovoce které velmi neochotně kvasí(hrušky),nebo kde nejsou kvalitní podmínky(nízká teplota v místnosti) enzymy, vysoce prokvašující kvasinky pomohou.Přínosem jsou i u švestek,...ale ty to většinou nepotřebují.U meruňkového kvasu v létě, který nejde při vysokých teplotách ubrzdit bych byl velmi opatrný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 57.250 (?), 25.9.2014 11:12

Hrušky že velmi neochotně kvasí? Podle mě hrušky kvasí snad nejochotněji ze všeho ovoce (v tuto dobu). Proto je např nelze sušit jinak než v sušičce či troubě,  na radiátoru začnou kvasit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika