Stará vs. Nová škola



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18318) - 57.250 (?)
25.9.2014 11:12

Hrušky že velmi neochotně kvasí? Podle mě hrušky kvasí snad nejochotněji ze všeho ovoce (v tuto dobu). Proto je např nelze sušit jinak než v sušičce či troubě,  na radiátoru začnou kvasit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Gareth - (14) - 101.37 (?), 24.9.2014 21:17, zobrazeno: 3550x

Zdravím Paliči!

Tak sa momentálne zaoberám myšlienkou, ako sa postaviť k otázke, či je prospešné pri pálení, resp. výrobe kvasu používať moderné metódy (speciálne enzymy, rôzne druhy kvasiniek, soli a vyživy) alebo použiť know how starých otcov a nechať to na prírodu. 

Lebo napríklad pri víne mi tento nový spôsob nie vždy úplne sedí, niekedy sú vína až moc vyšpičkované, počul som aj názory, že vína sú uniformné, stráca sa tým čaro teroir.

Ale zasa pri destilácii nám predsa len ide o niečo iné, dostať z ovocia to najlepšie čo v ňom je, čo možno najvýraznejšie. práce je okolo toho tiež celkom dosť, takže aj tá vyššia výťažnosť poteší.

Zaujímal by ma váš názor, prípadne skúsenosti.

Vďaka

   
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 25.9.2014 10:43

Pokrok nezastavíte, ať chcete, nebo né, žene člověka vpřed.Stará/nová škola... co to je... mýtus?Kde bychom byli, kdybychom zůstavali u technologie naších otcov... dvou převrácených lavorů.

Čím lépe/dřív ovoce začne kvasit/vykvasí bezproblémovým průběhem, tím méně je šance namnožení pro křísotvorné kvasinky, zvrhávání kvasícím pochodům.U ovoce které velmi neochotně kvasí(hrušky),nebo kde nejsou kvalitní podmínky(nízká teplota v místnosti) enzymy, vysoce prokvašující kvasinky pomohou.Přínosem jsou i u švestek,...ale ty to většinou nepotřebují.U meruňkového kvasu v létě, který nejde při vysokých teplotách ubrzdit bych byl velmi opatrný.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18318) - 57.250 (?), 25.9.2014 11:12

Hrušky že velmi neochotně kvasí? Podle mě hrušky kvasí snad nejochotněji ze všeho ovoce (v tuto dobu). Proto je např nelze sušit jinak než v sušičce či troubě,  na radiátoru začnou kvasit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak větrat místnost bez okna12:41
Jak větrat místnost bez okna8:04
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika