Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivovice - kvas

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
6.9.2009 23:13

A tady se někdo probudil. Je to už hodně dlouho co jsem chodil do školy a ani to tolik neprožívám. Když se dívají kantoři na mé příspěvky asi jim dělám ostudu, ale není mi jasné, proč je náš jazyk tak zbytečně složitý. VašekB.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Slivovice - kvas


vyslouzil (17299) - xxx.xxx.61.6 (?)
6.9.2009 13:02, počet návštěv: 391264
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nehádejte se o překlepy.  Co se týče tématu Destilační přístroj je nekonečné, nepřehledné, dlouho se načítá. Založení nového vlákna u nové otázky vidím za logické. Ostatně námět "motorová pila" taky není v jediném vláknu.

Připojit reakci   
                           

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
6.9.2009 23:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A tady se někdo probudil. Je to už hodně dlouho co jsem chodil do školy a ani to tolik neprožívám. Když se dívají kantoři na mé příspěvky asi jim dělám ostudu, ale není mi jasné, proč je náš jazyk tak zbytečně složitý. VašekB.

Připojit reakci
                     

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
1.5.2007 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
kdybych tam dal ten zakvas tak by mi to lepši a rychlej kvasilo a kdybych tam dal trochu živne soli pro ty kvasinky a tak byy mi to lepe vykvasilo,si myslim. ja to chci m,it co nejkvalitnejsi a nechci tam davat cukr. ale taky nechci aby se mi to pokazilo. staci to kontrolovat jednou za den? a kdyz vidim ze ten skarloup klesa tak hned palit.
Připojit reakci
                        

Slivovice - kvas


vyslouzil (17299)
1.5.2007 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čím méně se do kvasu leze, tím lépe pro něj (zbytečně se neokysličuje). Podle škraloupu se neřídím. Pálím 6 týdnů po naplnění sudu. Případně změřím cukernatost
Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
2.5.2007 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

6týdnů a při jaké teplote?a v jak velkem sudu?

ja bohuzel nemam ten drahy pristroj na mereni cukernatosti

a dáváte tam cukr?

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


vyslouzil (17299)
2.5.2007 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Moštoměr je levný asi jako měřič hustoty elektrolytu v akumulátoru, zdarma to změří v palírně. Cukr nedávám, teplota 15 - 20 stupňů. Sud je tak velký, kolik je ovoce. Nejmenší užívám 50 litrů, ale čím větší, tím lepší (neochlazuje se)
Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.57 (?)
2.5.2007 21:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je dobre zacit u kvasu,vzdyt prece u paleni jsi uz byl... mostomer stoji 120 korun i s teplomerem a maji ho v kazde dobre drogerii nebo vinnych potrebach. Pri tve zbrklosti bych se do rumu nepoustel,zavani to slepotou a cirhozou.

sslinf[zav]seznam

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


tormin (1) - xxx.xxx.85.62 (?)
24.9.2007 13:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj

Tiez by som rad zacal s niecim jednoduchsim a potom presedlal na nejake bilinkove tajomstva. Mozem ta poprosit o pomoc, mohol by si mi poskytnut nejake materialy ak mas nieco ohladom kvasenia, palenia a popripade recepty? Moj mail je tormin@azet.sk  Vdaka

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.39.69 (?)
8.5.2007 9:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Švestky, u nás trnky, dáváme do všech sud cp máme doma, tedy od 150kg plastových barelů až po 600 kg dubové sudy. Když jsou švesstky málo sladké, přidává otec cukr cca 1 kg na 100 kg trnek nebo ještě lépe med (ten máme také svůj). Švestky samozřejmě čím později nasbírané tím lépe a důsledn bez příměsí listů a stopek. Do sudů sypeme trnky přes ovocnářský drtič - taková násypka s rotujícími ozubenými válečky. Trnky rychleji kvasí. Zralost kvasu měříme lihoměrem - dá se koupit v zahrádkářských potřebách a není to drahá ivestice. Pokud se  kvas uskladňuje v teple, je pochopitelně zralý dřív (někdo v  kotelně, v gráží) My ve stodole. Když je chladno, ktrvá kvašení déle. Lhůta 6 týdnů není přesná, záleží na obsahu cukru v kvasu.
Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


vyslouzil (17299)
8.5.2007 10:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím, je vidět, že kvasům rozumíte. Už podle těch "trnek" jste z oblasti švestkám zaslíbené (Valašsko, Slovácko?) Těch 6 týdnů je má odpozorovaná empirie. Vycházel jsem ze zkušenosti, že v době pálení byl v palírnách nával, proto bylo potřeba se objednat s předstihem nebo riskovat, že se dostanu na řadu až koncem dubna. Tak jsem se objednával, když byly sudy plné (a věděl jsem velikost kotle). U švestek to tak důležité není, jejich kvas se tak rychle nekazí, ale nechat třeba nedoslazené hrušky pár týdnů po dokvašení ležet, to bych neradil.
  Rozmačkání švestek je velmi dobrá věc, zejména těch prvních v sudu - omezí to plíseň, zmenší oxidaci a urychlí kvašení. Drtič by ale neměl  porušit příliš mnoho pecek - amygdalin v jádrech je těkavý, při pálení přechází do lihu. Malé množství dá slivovici příjemnou hořkomandlovou vůni, větší množství je zdraví škodlivé a není  chutné.
Kilo cukru v 100 litrech jistě nic špatného neudělá, přesto volím raději ten med, v krajním případě bych dal hnědý (nerafinovaný) cukr. Jejich trochu vyšší cena je vzhledem k ceně pálení zanedbatelná - pokud ovšem nemáte palírnu doma. Mírné přislazení pravidelně vyžadují Wangheimovy švestky a všechny tolerantní pološvestky.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192927
Koupě Palírny 1120.9.20191156
Marhulovy kvas je moc husty1420.9.20191172
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921859
Novy kvas nekvasi712.9.20191097
Výtěžnost a cena1012.9.20191259
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019770
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136975
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199931
Destilační přístroj193.9.20192839
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934367
Míchat lutr při 2D?329.8.2019568
Pečetní vosk1027.8.20191037
Da se to este?927.8.2019909
borovička827.8.201921084
Kvas broskve226.8.2019797
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191496
Olej v destilatu222.8.2019445
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191450
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917740
Aroma meruňkovica813.8.20191445
Pálení ovocných vín1912.8.201911391
Melounovice610.8.2019848
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930447
destilační přístroj10529.8.20191446870
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911848
Trubka ke chladiči21.8.2019594
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193318
Cudny proces palenia430.7.2019858
Meruňkový kvas 4627.7.201945965
Ražná - ražovica1526.7.201943834
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191328
Ananasový kvas318.7.20191498
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917127
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191778
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191530
Pach po acetonu35.7.20191202
Domácí ořechovice1131.7.2019206779
Kvas z mandarinek1923.6.20192916
Zapach dymu623.6.20191963
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna12:43
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů