Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Švestky, u nás trnky, dáváme do všech sud cp máme doma, tedy od 150kg plastových barelů až po 600 kg dubové sudy. Když jsou švesstky málo sladké, přidává otec cukr cca 1 kg na 100 kg trnek nebo ještě lépe med (ten máme také svůj). Švestky samozřejmě čím později nasbírané tím lépe a důsledn bez příměsí listů a stopek. Do sudů sypeme trnky přes ovocnářský drtič - taková násypka s rotujícími ozubenými válečky. Trnky rychleji kvasí. Zralost kvasu měříme lihoměrem - dá se koupit v zahrádkářských potřebách a není to drahá ivestice. Pokud se  kvas uskladňuje v teple, je pochopitelně zralý dřív (někdo v  kotelně, v gráží) My ve stodole. Když je chladno, ktrvá kvašení déle. Lhůta 6 týdnů není přesná, záleží na obsahu cukru v kvasu.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika