Slivovice 2017



Marian39 - (4) - 110.6 (?)
24.3.2018 20:22
Nechcem byť za chytrého lebo v týchto veciach som len začiatočník ale mail by boli dodržané Vami opisované technológie výroby tak by sme borovičku pod 30 eur za liter nekúpili. Opravte má ak sa mýlim
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.13 (?), 24.3.2018 8:50

Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak.Poučil som sa keď som bol na morave u sadarov ktorí nové odrody sliviek kupili hneď po revolúcii.Majú pred nami nádskok vedia konbinovať z určitých odrôd ktorých je najlepšia slivovica samozrejme podľa nich, zasa je to na každom z nás, každý má iné chute a v každom regione je populárna iná odroda na slivovicu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 24.3.2018 11:34

Samozrejme že Toptaste pálenka je iná, z každej odrody sliviek musí slivovica chutiť inak.

To je pravda. Osobně s tím ale nemám zkušenosti, od žádné odrůdy jsem neměl tolik plodů, aby to vydalo na kotel. Takže všechny slivovice, co jsem kdy dělal byly směsí více odrůd. Jeden můj známý, mj. letitý organizátor tradiční degustace na Slovácku se tím zabývá. Říkal, že nejlíp se umísťuje destilát ze směsi Domácí a durancie v jistém poměru, který mi neprozradil. Ovsem věta  ...zasa je to na každom z nás, každý má iné chute a v každom regione je populárna iná odroda na slivovicu... platí beze zbytku, jsou kraje, kde suverénně nejvýš hodnotí špendlíkovici, jinde zas čisté durancie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 24.3.2018 11:16

Pán Vysloužil. Nič v zlom ale ste mimo. Borovička by mala byť vyrobená z borievok.

Děkuji za upozornění pane Muríne, ale veřte, už řadu let vím, že borievka je slovensky jalovec. Chtěl jsem upozornit, že místo mluvnicky správného borievkovica se nápoj nazývá borovička a že tedy mirabelkovice může být ve skutečnosti myrobalánovice.

Aj keď si osobne myslím, že je to iba čistý lieh ochutený borievkami.

Takový líh by nebyl čirý. Pravá borovička (česky jalovcová) je průtahový destilát. Napodobeniny jsou pak líh s jalovcovou silicí. 
   Jestli nějkdy někdo nasbíral jalovčinky do sudu, vykvasil a vypálil, to nevím, ale dost o tom pochybuju. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 52.93 (?), 24.3.2018 14:40

Sken ze Sborníku přednášek Progresivní směry v lisování ovoce a výrobě alkoholických nápojů, ČSVTS 1988.

Rafael.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marian39 - (4) - 110.6 (?), 24.3.2018 20:22
Nechcem byť za chytrého lebo v týchto veciach som len začiatočník ale mail by boli dodržané Vami opisované technológie výroby tak by sme borovičku pod 30 eur za liter nekúpili. Opravte má ak sa mýlim
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 32.2 (?), 25.3.2018 21:24

Tím skenem z toho sborníku jsem chtrěl jen osvětlit původ a množství jalovčinek pro průmyslovou výrobu lihovin v Československu!

(Dnes nevím, ale tuším, že to bude podobné...).

*

Něco málo o technologií výroby máte v příloze.

(Pravý, neřezaný, nijak neupravený, nebo chcete-li "nefalšovaný" jalovčinkový destilát by byl díky vysokému obsahu silic, olejů apod. absolutně nepitelný vysocekoncentrovaný koncentrát výše uvedeného a navíc velmi drahý).

Rafael.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marian39 - (4) - 110.6 (?), 24.3.2018 20:29
Pán Vysloužil v žiadnom prípade som sa Vás nechcel dotknúť. Toto fórum je na to aby si tu ľudia odovzdávali skúsenosti a vedomosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.13 (?), 2.9.2018 13:29

Po 2 dňoch pršania začali Totaste praskať, keď som nechcel aby slivečky postupne zhnili obrali sme ich zarobili sme kvas 500l Toptaste cukernatosť 27 Brix, Topfive 24 Brix? Marhulka Farhial chuťovka sladkosť 22 Brix.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika