Refraktometr verzus cukroměr



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 105.132 (?) 
1.10.2015 18:50

1 stupen brix je vraj 1 gram cukru v 100 g roztoku. Cize ak pridam rovnake mnozstvo vody, mal by stupen brix klasnut o polovicu. Dolezite moze byt, ze 1 liter roztoku nie je 1 kg, co plati u vody. Priblizne by ale mohlo platit, 

stary nazveme roztok pred riedenim, novy po riedeni. Potom:

novy brix = stary brix * (objem stareho / objem noveho)

presnejsie

novy brix = stary brix * (hmotnost stareho / hmotnost noveho)

objem, alebo hmotnost noveho je suma stareho a vody, co sa pouzila na riedenie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika